acer 5553g

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod defacto 6. 7. 2014 08:25

Zdravím
Dnes jsem mel puštěný red alerty 2, když mi tento notebook zamrzl a přestal jít. Po zapnutí všechno najede(disk se točí). Ale nenaběhne bios, ten vždycky naběhl, ikdyz sem měl problém s bílou smrtí. Notebook sem rozebral odzkoušel a nic. BIOS mi neukáže ani na externím monitoru. Takže bych to viděl ze je v ***** asi cpu/gpu/a nebo deska. Jediný co sviti je tlačítko zapínání. Takže má to cenu nějak spravovat, nebo uvažovat o nějaký náhradě? Samozřejmě bych to nejraději spravil , ale dost pochybuju o tom že to půjde :(
defacto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 6. 7. 2014 23:22

Bílou smrtí ? Co teda naběhne a nenaběhne ?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod kema78 7. 7. 2014 05:59

V prvé řadě se nediv, hraješ hry na ntb, ke všemu na této platformě, to dopadne vždycky stejně..

Opravit to lze, na 99% výměnou nebo reball IGP, doma neuděláš, dej to někomu, kdo má vybavení.
kema78
Junior

Odeslat příspěvekod defacto 7. 7. 2014 13:49

bílou smrtí myslím, že notebook má problém s naběhnutím do jiného režimu buď 3d nebo přepínání mezi rozlišeními.

Notebook najede, tak že se roztočí větráček disk, jinak je černo. Dneska sem ho zase zapl a udělal novinnku, že se jednou restartoval,ale jinak nic. Kolik myslíte, že by stála oprava? Koukal jsem se na ebay a tam se dá sehnat nová deska za nějakých 120 dolarů, ale to by podmiňovalo, že procesor je v pohodě + nevím jak odpojit kabel co vede do monitoru, takže práce servisáka, to bych měl kliku kdyby se vešel do 4tis. Nedal by se v rozmezí 4-6tis splašit nějakej zachovalej kousek ?
defacto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aikoN 7. 7. 2014 14:06

kema78 píše:V prvé řadě se nediv, hraješ hry na ntb, ke všemu na této platformě, to dopadne vždycky stejně..

:roll:

Já bych to dal do servisu, ať mi zjistí, co odešlo a poté si příslušný díl sehnal.
aikoN
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kema78 7. 7. 2014 14:23

A nepíšu snad, kde je nejpravděpodobnější problém? :roll:

Ano, on to dá do servisu, kde si vezmou pětikilo a za to mu řeknou, že je vadná základní deska, k čemu je taková informace? Případně mu za tu samou částku řeknou, že je vadný IGP. A co teď? To si má sám někde koupit IC a BGA součástku vyměnit?
kema78
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 7. 7. 2014 15:24

To sice píšeš, ale prostě si nemůžeš odpustit ten arogantní rýpanec, který jsem odcitoval...

A k čemu je taková informace ze servisu? No třeba k tomu, že s určitostí zjistíš, kde je problém a můžeš se podle toho zařídit - jestli zahodit nebo opravit. Do té doby pracuješ jen s "nejpravděpodobnějším". Vyhneš se pak tomu, že vyhodíš ntb jen kvůli např. vadnému kabelu, měnění dílů ve stylu pokus - omyl a s tím související opravou, která se nevyplatí.
aikoN
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod defacto 7. 7. 2014 17:39

tím igp myslíte velkou grafiku nebo nebo tu integrovanou v čipsetu? neměla by ta velká mít taky socket?
Ještě mě napadla jedna věc, vzpomínáte si jak se za starých časů pekly grafiky v troubě? Není tu možnost že by to pomohlo?
defacto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aikoN 7. 7. 2014 17:45

tu integrovanou.

Pečení v troubě je alternativa a mohla by zafungovat, ale vzhledem k rizikům bych o tom uvažoval až jako o posledním řešení před zahozením např. kvůli příliš nákladné opravě v servisu.
aikoN
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kema78 7. 7. 2014 17:54

Napsal jsi to opravdu přesně, byl to arogantní rýpanec, jenomže pravda je taková, že všechny notebooky na čipech RS780 a RS880 musí prostě umřít, pokud se na nich hrají hry. K tomu se pak přidá zanedbaná údržba a je hotovo. Tento ntb je toho skvělým příkladem. Takových jsem měl pod rukou už stovky, proto si dovolím tvrdit, že na 99% je to na opravu IGP (defacto: ano, je to integrovaná grafika, předpokládám, že je zde pouze integrovaná. Nicméně i kdyby zde byla diskrétní, tak bude stejně nejspíš vadná integrovaná, která slouží zároveň jako NB).

defacto: už jsem ti to psal, dej to trouby, nepomůžeš si nic, jenom to pak vyhodíš určitě. dokud do toho nezačne nikdo vrtat, tak je deska opravitelná, jakmile se někdo začne pokoušet opravit něco, co opravit prostě nemůže, tak je to na vyhození.
kema78
Junior