Oprava důlku v hliníkovém víku

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod aikoN 7. 7. 2014 09:55

Zdarec,
před pár dny mi PPL přivezlo novou Yogu 2 13 a k mé nezměrné radosti je na víku malý důlek. Vzhledem k tomu, že s reklamací mě pošlou k šípku, že jsem si to udělal sám a i kdyby ji uznali, nechci být kvůli takové prkotině měsíc bez kompa, bych se chtěl zeptat:

Má někdo zkušenost s tím, jak to spravit svépomocí aniž bych musel něco rozebírat a nic si neponičil?

Popřípadě, udělají mi to v servisu na počkání? A za kolik?

Díky
aikoN
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Python.p 7. 7. 2014 10:18

Reklamuj, pokud sis to doopravdy neudělal sám tak ti to s vysokou pravděpodobností uznají.

1. rozebrat to budeš muset
2. pravděpodobnost že ty vyrovnáš "do rovna" je malá a to velmi
3. je tu šance že ti to při rovnání praskne
4. servis to 100% opravovat nebude, nabídne ti nový díl
5. je tak těžké napsat do servisu mail ?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod cernakus 7. 7. 2014 10:29

Hlinik se velmi spatne opravuje. Nejprve se to vytlaci do opacneho dulku a pak se cele viko prelesti a tim se to srovna. Potiz je, ze pokud to neni hlinik, ale slitina, tak je pristup jiny. Tedy bud reklamuj nebo se stim smir.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eLzyx 7. 7. 2014 10:45

aikoN píše:Zdarec,
před pár dny mi PPL přivezlo novou Yogu 2 13 a k mé nezměrné radosti je na víku malý důlek. Vzhledem k tomu, že s reklamací mě pošlou k šípku, že jsem si to udělal sám

teď už to asi nevyřešíš. Poškození způsobená dopravou se řeší ideálně týž den.
eLzyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aikoN 7. 7. 2014 10:53

No popřemýšlím tedy nad tou reklamací, ale jak říkám - nějak extra mě to neštve (spíš zamrzí - nový stroj žejo). Vidět to je, ale žádný kráter to není. Zatím to spíš vidím na smíření se.

Python.p píše:5. je tak těžké napsat do servisu mail ?

Není, ale myslím, že je lepší nejdřív zjistit nějaké info, které mi pomůže s formulací zprávy a následnou komunikací se servisem.

eLzyx: No podle mě to dopravou nejspíš nevzniklo - ono je to v té krabici umístěno tak, že je ten počítač uprostřed a ke každé stěně má několik cm. Navíc krabice byla ještě ve větší krabici s vzduchovými polštářky. Takže buď jim na to něco spadlo ve fabrice nebo mi poslali kus ze showroomu.
aikoN
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Loader 7. 7. 2014 18:34

Napiš jim tam e-mail, potom budeš chytřejší.
Pokud by ses rozhodl reklamovat, tak to bude na delší dobu, protože to asi pošlou do Polska (IdeaPad).
Btw, jestli je to úplně nový stroj, tak bych jim to omlátil o hlavu ...
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Junior

Odeslat příspěvekod gemo604 7. 7. 2014 19:30

pozri si na youtube ako sa opravuju karoserie aut po krupobiti(ladovec) je to taky panacik ako z clovece nezlob sa ktori sa prilepi na miesto jamky a po zaschnuti sa nan pripevni taky mostik ktorim ssa to vytiahne do opaccnej strany a nasledne sa to prelesti. moja rada skus sa oopytat v autoservise, cena 3€/jamka
gemo604
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 7. 7. 2014 20:18

Hlinik neni ocel, kamo.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod harrym 7. 7. 2014 21:21

Něčím neagresivním ten důlek vytmel/vyplň a přelepit nějakou slušivou samolepkou. A je vymalováno. Zabiješ tím dvě mouchy jednou ranou.
Core i3-10100F 4.3Ghz/1020mV (undervolting - CPU Lite Load mode1 + offset -20mV); MSI B460M Pro; ADATA XPG Gammix D10 2x8GB; Zotac GTX 1050 Ti Mini; Kingston A2000 1TB; WD10EZRX 1GB; DVDRW Samsung SH-S223C; SS-350ET activePFC. Idle=30W, OCCT burn=151W
harrym
Junior

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 7. 7. 2014 21:43

Vydrž dva tři měsíce a pak už ani nebudeš vědět, který důlek byl ten první :D
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 9. 7. 2014 19:30

Tak jsem jim napsal, uvidím jaká bude odpověď. Pokud něco ve stylu, ať pošlu, že za měsíc dojde, což očekávám, tak na to asi prdím...

Návrh se samolepkou by nemusel být zlý :-)
aikoN
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod r34ktor 9. 7. 2014 19:40

Třeba s krokodýlí kůží by určitě vypadal více sexy. :twisted:
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 7. 2014 20:12

... Aligatori kuzi. :D
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 20. 7. 2014 20:26

Nalep tam těsnící kartáč, co se lepí pod dveře a okolo namaluj kosočtverec. Budeš mít zcela neortodoxní řešení :D
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Junior

Odeslat příspěvekod Flash.st 20. 7. 2014 21:02

Pokud hned po vybalení najdeš výrobní nebo převozní vadu tak se mění kus za kus. Do 3dnu máš doma úplně nový kus. Alespoň u spolehlivých eshopů.
Flash.st
Junior

Další stránka