Problém s nabíjením baterie Dell Inspiron 13

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Petr Z. 24. 3. 2025 15:26

Zdravím, manželka má Dell Inspiron 13 2v1 5378. Byla tam špatná baterie, koupil jsem novou. Problém je, že baterie se NIKDY (ani když je vypnutý) nenabije přes 64%.

Zkoušel jsem se hrabat v nastavení Windows, nikde jsem žádnou úsporu nezapnul. Vše co úsporou zavání jsem vypnul.
Dell Power Manager (už jsem byl zoufalý, tak jsem to stáhnul) říká, že stav je "vynikající"
Nastavení v Dell Power Manager jsem zkoušel měnit - jak Standardní (podle popisu má nabít do plna), tak Custom (dal jsem ať se vždy nabíjí <85% - nepomohlo)
V BIOSu jsem nenašel nic "závadné"
Zkoušel jsem Diagnostiku - "All tests passed"
Všechny aktualizace z Dell Support webu mám nejnovější.

ChatGPT říká, že by problém mohl být slabý 45W charger, ale než koupím/seženu silnější, chci si ověřit, že by to opravdu mohl být problém. Někde čtu, že pokud ani ve vypnutém stavu to nejde přes 64%, problém nebude v nabíječce.

Ještě mi ChatGPT tu vypsal možnosti jako reset EC, možnou chybu na základní desce apod.

Ještě nějaký nápad? :hm
Díky!
Petr Z.
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 24. 3. 2025 15:39

Mrkni na tento postup: https://www.dell.com/support/kbdoc/en-u ... n-dell-pcs. Některým lidem po výměně baterie pomohl.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr Z. 24. 3. 2025 17:26

Díky za tip, bohužel toto nebude ono - Ownership Date mám vypopulované a ta možnost "First Power On Date" tam už chybí, jak je napsáno v tom posledním kroku.
Petr Z.
Junior

Odeslat příspěvekod cz.hook 25. 3. 2025 23:43

Něco podobného se mi kdysi stalo u staršího iPhonu, ve finále se ukázalo, že byla baterie špatná a musela znovu na výměnu. Asi tě čeká to samé.
cz.hook
Junior

Odeslat příspěvekod Petr Z. 24. 5. 2025 19:49

Jen abych doplnil, jak to celé skončilo. Stejně jako v případě cz.hook byla baterie špatná - šla na reklamaci a hned vrátili peníze.
Petr Z.
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 25. 5. 2025 10:23

Ta baterie byla originál, nebo nějaká alternativa?

Já jako náhrady používám výrobky od GreenCell, a zatím jsem neměl jediný vadný kus.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr Z. 28. 5. 2025 18:36

Alternativa, konkretne "T6 Power pro Dell Inspiron 13z 5379 Touch, Li-Ion, 3680 mAh (42 Wh), 11,4 V" od zeleného mužíka.

Současný kousek již bez problému (radši jsem zaklepal ;-] ). Web si schovám, díky.
Petr Z.
Junior