W8 CP

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod redmond 1. 3. 2012 23:23

oooooooooo, sam by som to lepsie nenapisal, mas preto odo mna +.
Ja pri praci na pc pouzivam hlavne vyhody multitaskingu, metro tuto vyhodu stlacilo uplne na nulu. Tak ze moja praca by uz zvacsa spocivala v tom ze si prepinam metro do klasickeho prostredia.
my name is mond, Redmond.
redmond
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Xenik 1. 3. 2012 23:51

skype píše:Překvapila mě extrémní pomalost spouštění Metro aplikací na 5900ot. disku.

Já provozuju na notebooku s 5400 ot. diskem a běží mi to velice svižně. Skoro vůbec nečekám, otevření mail/people/jiných obrazovek je do 1s od kliku jen se proběhne animace, zobrazí se splashscreen a hned se přepíná do aplikace. Notebook má 1.2Ghz CULV Core2duo a 4gb paměti. Naopak můj subjektivní pocit je, že je to mnohem rychlejší a svižnější než 7.
Po 2. dnu velice střídmého používání alá konzument se mi to líbí. Jinak k multitaskingu, celkem šikovná featura je clipování metro aplikaci na bok k desktopu, případně na druhej monitor :-) Věci typu messenging, mail atd... je to parádka hlavně na widescreenech.
Co se práce týče bude metro minimálně pro mě celkem irelevantní.
Ovládání myší je vskutku celkem nešikovné (snad to do finálního produktu ještě trošku vylepší) každopádně dá se na to zvyknout, já už to celkem rychle mastím. Zkratky typu Win+C postranní menu (kde je toho celkem dost užitečného obzvlášť pro metro věci) nebo Win+G - zobrazí desktop.
Xenik
Junior

Odeslat příspěvekod chatumbabub 2. 3. 2012 00:30

Zatim jsem teda slusne receno rozladen.

Napriklad zapnuti aplikace pod adminem je absolutni silenost. (pokud ji teda nemam na plose nebo pripnutou na taskbaru)

Napr pro notepad:
1. zmacknu tlacitko start
2. napisu notepad
3. 2X !!! zmacknu tabulator, protože jinak se pomocni kontextového tlačítka na klavesnici vyvola menu nad textboxem :oboze ( ještě muzu pouzit mys, coz je snad ještě horsi)
4. zmacku kontextove tlacitko (nebo pravo mys)
5. Vyberu spustit jako admin uplne dole. Na >24" monitoru upravdu prijemne..

Ale nebyt toho sileneho metra(na nedotykovym stroji) tak se mi systém docela libi. Pevne doufam, ze se v MS vzpamatuji a daji nam moznost Metro potlacit. Pak to bude parada.
chatumbabub
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 2. 3. 2012 07:45

Kód: Vybrat vše
Napr pro notepad:
1. zmacknu tlacitko start
2. napisu notepad

No tak osobně mam namapovanej PS takže spuštěni notepadu spočiva ve dvou zmačknutich klavesy,jsem v něm věčně tak se neda svititspuštěni desktopu tam kde potřebuji napsani ii,dokumenty napsanim . ,problem neni v tom že bych cokoliv cokoliv bleskově nespustil,win ma ještě jednu volbu jak je ovladat zkratkama ktera je celkem skryta nejsou to takove ty co byvaji v každem navodu ala windows shortcut a protože W8 jdou komplet ovladat tymž zabudovanym nastrojem maji W7 nic se nezměnilo.Problem je v tom že že metro je na desktopu k ničemu a ne že trošku nešikovne,ale pro ty co na počitači nic nedělaji - mail,internet,kecalek,hry,hudba,film je to defakto jedno.v připadě potřeby se jenom budou velmi ergonomicky prodirat k požadovanemu o přes jednu volbu víc než doposud,supr napad :-),nicmeně evidentně to některejm lidem nevadí.No stejně si myslim že WP nezachrani ani svěcena voda - nic jinyho totiž než tsnaha o toto tento zoufalej pokus nacpat metro i tam kam by to nenapadlo ani uplny pako neni - někdy si stači přeložit vyrazy ala sjednoceni prostředí a jednotny uživatelsky zažitek...Něco jako když si člověk překlada do praveho vyznamu - v zajmu ochrany uživatele,vaše data budou zpracována
Jinak microsoft respektuju - at už to udělali jakokoliv tak vlastně umožnili i lidem kteři by na to ani nemohli pomyslet uživat vypočetni techniku v domacnosti opravdu masově.ono to vysmivane klikani na ikonky je totiž jedinej způsob od určiteho stupně porozuměni si s vypočetni technikou jak to zařidit aby uživatel neskončil na uvodni obrazovvce na věky věkův a dal se defakto nehnul.
Na druhe straně ma tato fiirma šilene napady - nejdřiv nacpe desktop do mobilu - windows 6.X a a nižši,měl jsem je a opravdu to byl desktop na mobilu se všim všudy a i když jsem se sžil ja tak mně bylo jasný proč ostatni ne a byl to zcela okrajivý produkt nerozšiřený masově.Ted nacpali mobil do desktopu a budou se velmi divit osobně tipuji jestli na tom budou trvat že to tak zůstane.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Abox 2. 3. 2012 09:33

Je to jen o zvyku nic vic, az to vice poladi tak to bude pouzitelne, chce to odhodlani a zkouset ... konzervativci prominou

By mne zajimalo, kdyby tak vyrobci aut prichazeli s necim takovym - misto volantu rajcaky, jednou 2 pedaly, podruhe zase 4, atd.
Na sichte jsme teprve az ted prevedli 200 PC z WXP na W7. A uz zase dalsi system. Jsou to vubec jeste dnesni spravci IT (i uzivatele) schopni vstrebavat tyhlety (s prominutim idiotske) zmeny s kazdym systemem..?
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milanr1 2. 3. 2012 10:05

Klídek, ajťáku! ;-)
Za to jsi přece placený! Kdyby všichni pořád pracovali na zcela stabilním OS WNT v.4, nepotřebovali by Tě už poté, když bys nainstaloval SP6a (1999), nakonfiguroval a optimalizoval OS + sw + sítě. Vedení (naštěstí pro Tebe) netuší, že tuhle topologii mohou používat ad infinitum!
Díky inovacím (nejen MS) máš pořád spoustu práce!
A samozřejmě všudypřítomný marketing -> zásadní a velmi účinné vymývání mozků: bez tohohle (doplň cokoliv) nemůžete vůbec žít! :-D
Pokrok nezastavíš! 8-)
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 2. 3. 2012 10:23

chatumbabub: nevím, jestli i W8, ale stalo se takovým dobrým zvykem, spustit aplikaci s elevací pomocí ctrl+shift+enter...

třeba ti to ušetří spoustu ruční práce všeobecně, nejen při testování prototypních systémů...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Xenik 2. 3. 2012 12:05

Jinak pokud chceš hledat rovnou v aplikacích tak zkus Win + Q a začít psát. Nebo klasicky postaru Win + R - notepad.exe, tak to dělám už do pradávna :-)
Ctrl+ Shift při potvrzování spuštění taky funguje, program se pustí s admin právama.
Xenik
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 2. 3. 2012 16:31

čím víc to zkouším, tím míň na to budu přecházet . . .

W7 jsem používal už od první bety a to radši jak Visty.

Ale je pravda že si dokážu představit tenhle systém na tabletu, nebo neaké dotykovém multimediálním zařízení.

bohužel: Zvyk je železná košile...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod k0Seek 2. 3. 2012 21:42

Ještě je docela dobrá zkratka WinKey+X
k0Seek
Junior

Odeslat příspěvekod Wena_F 2. 3. 2012 23:39

Tak jsem dneska W8 hodil do VMplayeru, byl jsem zvědavej, jak bude novej OS vypadat. Jediný, co se mi líbilo, byl novej průzkumník, kterej je mi sympatičtější než u W7. Tím to ale končí, zbytek je ... Hranatej vzhled a metro mě silně štve, stejně jako chybějící start.
Doufám, že s náma vydrží stávající W7 co nejdýl..
AMD Phenom II x6 1045T, Noctua NH-C12P, 4x2GB DDR2, GA-MA790X-UD3P,
GTX760, Enermax Thriatlor 550W + Noctua S12A, Dell U2412M,
Crucial M4 128 GB,WD10EALS, WD15EADS, Fractal Design R4 + 3x Noctua S12B, Win 7
Wena_F
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 2. 3. 2012 23:45

hranatej GUI je v pořádku; kulatý nesmysly zabírají zbytečně 100 čtverečních pixelů u každýho okna navíc, což byste měli s radostí přivítat, když světu dominuje širokoúhlá lobby...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod oooooooooo 3. 3. 2012 06:50

podle regu verzi kotel a dokonce ještě přiložili par polinek,to zase bude překvapení že future X je dostupna jenom pro poslednich X :-)
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Component Based Servicing\PackageIndex\Product
Windows 8 ARM edition
Windows 8 Starter Edition
Windows 8 Home Basic
Windows 8 Home Premium
Windows 8 Professional
Windows 8 Professional Plus
Windows 8 Ultimate
Windows 8 Enterprise Eval
Windows 8 Enterprise
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod WHITE-CZ 4. 3. 2012 10:45

Používal jsem Windows 8 2dny a přišel jsem na to že to jsou Windows 7 + Windows phone nástavba.
Neni důvod přecházet na Windows 8 !!!!

Řešení:

Až skončí podpora Windows 7,přejdu na Linux nebo jiný systém :).
Protože nemíním v mé práci celý den přepínat mezi metrem a aerem.

Jediné co je pozitivní je že je systém rychlejší ale ne zas tak abych na něj přešel.
"Dobrý řidič umírá doma ve své posteli"
WHITE-CZ
Kolemjdoucí

Předchozí stránka