Vše, co chcete vědět o Windows 8

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Abox 18. 8. 2012 18:48

Hele, jak poznam, jakou mam zaplou klavesnici..?
Mam ceske prostredi, ale (je to zvyk), pouzivam jako defaultni klavesnici anglickou. A koukam, ze stejne v te liste vpravo je udaj CES.
Ze se tam zobrazuje udaj o prostredi (a ne o klavesnici), je celkem na bzum.
Obrázek
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nnet 18. 8. 2012 19:11

CHtěl bych se zeptat s jakou velikostí diskového oddílu si vystačím. Pro Win XP stačilo 30GB, Windows 7 50GB.
Kolik bude potřeba pro win 8, kolik zaberou po instalaci?
Větší aplikace a hry instaluji na jiný disk.
Hádku s blbcem nevyhraješ!

Desktop: Intel Xeon E3-1245V3, DDR3 16GB ECC, 160GB Intel SSD, Nvidia Quadro K2000

NB: Intel Core i7 720QM, 8GB DDR3, 750GB HDD, ATI 5650
Nnet
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 18. 8. 2012 19:15

No ja ho mam tedkom na 20GB partisne, a 11.1 GB je volnych (jenom W8 bez jakychkoliv aplikaci).
Hibernaci mam vyplou.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kalich. 18. 8. 2012 19:23

Chtěl bych se zeptat jak si přidám do aplikace kalendář v metru google kalendáře které mám na googlu?
Dell XPS 15 Touch, Windows 10 64Bit
Samsung Galaxy Note III 32GB + 64GB karta + Galaxy Gear
kalich.
Junior

Odeslat příspěvekod Ne0n 18. 8. 2012 19:33

SoVcz píše:Je možné Win8 instalovat, aktivovat a používat bez nějaké formy MS účtu (Windows Live ID, Live.com account)?

Ano je. Tak, že při instalaci se nepřihlásíte přes MS účet, ale vytvoříte si účet lokální.

http://extrawindows.cnews.cz/sites/default/files/styles/xwin-galerie-original/public/pictures/clanky/xwin/2012/07cervenec/lokalni-ucet-versus-microsoft-account/lokalni-ucet-versus-microsoft-account_01.png

V části instalace, co je na obrázku, zvolíte Sign in without a Microsoft account.

obrázek z:
http://extrawindows.cnews.cz/clanky/pru ... ft-account
Naposledy upravil Ne0n dne 18. 8. 2012 19:53, celkově upraveno 1
Ne0n
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kalich. 18. 8. 2012 19:42

A když už mám systém dávno nainstalovaný, tak si vytvořit třeba dalšího uživatele....?
Dell XPS 15 Touch, Windows 10 64Bit
Samsung Galaxy Note III 32GB + 64GB karta + Galaxy Gear
kalich.
Junior

Odeslat příspěvekod Ne0n 18. 8. 2012 19:50

Stačí jít do nastavení počítače (Přes charmbar - Change PC settings)
Do záložky Users a tady zvolit Switch to a local account.
Ne0n
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eddward 18. 8. 2012 20:48

Daju sa nainstalovat miniaplikacie - gadgety?
Potrebujem to hlavne pre gadget tweetz (twitter). Adekvatnu nahradu nepoznam, takze ak to uz nie je mozne, bude to mat Win 8 u mna tazke...
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SoVcz 18. 8. 2012 21:01

Ne0n > Díky.

Přiznám se, že nechápu, proč bych se měl v budoucnosti ke svému domácímu systému logovat přes online account na serverech kdesi za kopečky/oceánem. To je snad dobrý jen pro velkýho bratra.
SoVcz
Junior

Odeslat příspěvekod michalli 18. 8. 2012 22:19

Poltergeist píše:Michall: jj ale když jsem to zkoušel před 3 lety, tak jsem samozřejmě zkoušel Ultimate, od Visty nemám nic jiného :) prostě se mi šiklo že to byla nová věc, a že to jde ,,zálohovat" přetažením 1 souboru do flash, nakonec W7 na našich pc v rodině nebylo ani 1 třeba reinstalovat za poslední roky

nezlob se ale ty jsi asi fakt teoretik. myslíš že ten systém co ti z toho systému zrovna běží můžeš za chodu překopírovat? zálohovat ten VHD můžeš jen offline. asi jsi nedomyslel všechny klady a zápory ...

Poltergeist píše:jinak je chyba že tam neni nový souborový systém, něco jako RaiseFS, prostě některý vlastnosti by se hodily

vlastnosti ReiserFS má i NTFS... ty pořád mluvíš o tom že MS nic nenabízí ale neříkáš co konkrétního by měl umět. jde ti o stoupající číslo verze? řekl bych že ano...

-- 18. 8. 2012 22:22 --

Eddward píše:Daju sa nainstalovat miniaplikacie - gadgety?
Potrebujem to hlavne pre gadget tweetz (twitter). Adekvatnu nahradu nepoznam, takze ak to uz nie je mozne, bude to mat Win 8 u mna tazke...

ne gadgety vůbec nejsou ve windows 8. neboj i ty za rok (nebo později) budeš mít osmičky tak jako všichni ostatní :D
Michal Zobec
Senior IT Consultant, ZOBEC Consulting
michalli
Junior

Odeslat příspěvekod Poltergeist 18. 8. 2012 22:23

mrpajer.CZ: nedělej machra, tenhle Celeron neni mezi podporovanejma cpu, nemá virtualizační technologie, v žovotě si to tam nainstalovat nemoh

gaddety: instalovat samozřejmě lze, ale musí se to oklikou

na základní aplikace+ systém + hibernace + swap mi stačilo 15 GB, na ntb mám 10,5 GB partition a šlo to tam nainstalovat
Naposledy upravil Poltergeist dne 18. 8. 2012 22:33, celkově upraveno 1
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod rolls_royce 18. 8. 2012 22:33

Používá někdo W8 dobrovolně? Pokud ano, prosím o výčet poruch, jimiž trpí.
rolls_royce
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Poltergeist 18. 8. 2012 22:35

používám ho dobrovolně, nic jsem nenašel, snad jen že má bohužel zase NTFS a nový souborový systém v nedohlednu, takže zase budeš muset provádět defregmentaci, se Start8 nadstavbou mi to spadlo párkrát, pokud odsinstaluju a nechám normálně nabíhat do Metra tak v pohodě, u RC verze se mi akorát stávalo že se ntb asi po 30 minutách kousnul
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod rolls_royce 18. 8. 2012 22:48

A teď mi, prosím, ještě napiš, kterými poruchami trpíš.
rolls_royce
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ne0n 18. 8. 2012 22:49

Eddward píše:Daju sa nainstalovat miniaplikacie - gadgety?

Ve Win 8 nahrazují gadgety živé dlaždice. Na Twitter existují různý metro aplikace s živou dlaždicí.

Nebo jak píše Poltergeist, tak gadgety jdou nainstalovat oklikou.

-- 18. 8. 2012 23:11 --

rolls_royce píše:A teď mi, prosím, ještě napiš, kterými poruchami trpíš.

Řekl bych ,že žádnými. A stejně i já se cítím být v pořádku. Skoro po roce na mě Win 8 nezanechal žádné psychické újmy.
Ne0n
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka