Vše, co chcete vědět o Windows 8

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Abox 12. 10. 2012 08:21

A proc je tedy Metro i na serveru 2012..? Ten si na tabletu nejak nedokazu predstavit. Vim, ze lze nainstalovat pouze jadro.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milanr1 12. 10. 2012 10:03

Protože MS vývojáři jsou líní vytvářet jiné GUI pro desktop x server. :-(
Zvykej si na to a vzpomínej se slzou v oku na spartánské, ale zato perfektně účelové a bleskurychlé GUI starších serverových verzí OS WNT. ;-)
Stávající GUI WS 2012 je línější než první server WNT 3.5 na tisíckrát slabším hw. :-/
Server Core je jedinou záchranou, pokud nechceš rovnou přejít na platformu *nix.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MICKI2701000 12. 10. 2012 11:56

Milanr1 píše:Omyl:
W8 vůbec není postavený pro desktopy, jen pro mobilní zařízení s dotykovým displayem.

Co to je za blbost? Ze win 8 sou jen pro dotyky? Mozna to tak bylo myleno, ale proc by si pak mel desktopove rozhrani? Proc by Microsoft daval upgrady ze sedmicek ci Vist ci XP na win 8?
Microsoft mimoto, ze vydal novy OS, se zameril i na dotykove prostredi jako Tablety, Mobily, protoze mu jednak ujel vlak, protoze si uvedomuje, ze tato zarizeni sou hojne vyuzivana a mozna, ze i proto, aby si si mohl snaze prenest data z jednoho do druheho, aniz by si napr. potreboval specialni aplikace jako tomu je pristup k Applovskym systemum z windows, Linuxu atd.?
To co si napsal je blbost!
MICKI2701000
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 12. 10. 2012 11:59

Zřejmě jsi nepochopil základní principy marketingu = prodat co nejvíce kopií.
Podobně zabili MS markeťáci Vistu, když ji doporučovali na platformu Intel, tehdy absolutně nezralou a nevhodnou. :-(
Nikdo Ti však nebrání nacpat si tenhle paskvil na desktop, když se Ti líbí. ;-)
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MICKI2701000 13. 10. 2012 07:59

NO spise jde o to, hze kdyz si bude s napr. po r 2013 kupvoat novy system mozna pul roku, ale pochybuji, tak ti to tam narvou automaticky.
MICKI2701000
Junior

Odeslat příspěvekod Miky9. 13. 10. 2012 10:26

Zdravím všechny usery WIN8.

Mám malý problém. Když chci změnit ikonu vyskočí mi ikony z WIN7.
%SystemRoot%\system32\SHELL32.dll

Nevíte jaká je cesta k novým ikonám WIN8? (Jsou to ty kde je na konci ikona letadla, wifi signálu atd.).
Miky9.
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 13. 10. 2012 11:36

už od WVista je to imageres.dll
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Miky9. 13. 10. 2012 12:17

ano, děkuju
Miky9.
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 13. 10. 2012 15:09

MICKI2701000:
Firemní počítač bude přednastavený podle firemních politik. Další změny (nedejbože nějaké hacky nebo tweeky) si tam stejně sám neuděláš, takže to máš úplně šumafuk.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MICKI2701000 13. 10. 2012 21:25

Ahoj,
To urcite muze byt, ale napr. u Vist ci win 7 by mi to nebranilo si nastavit plochu jak chci, start jak chci atd. coz tady v lepsim pripade pude-li to, tak to pude alternativnima cestama, pokavad nebudes mit Admin prava, tak by te to nemelo teoreticky pustit. O to mi jde. Furt si stojim za tim, ze Microsoft zvolil spatne, ze tam narval Ribbon menu. Myslim, ze se o nej pokusil i u sedmicek ve Wortpadu.
Ja co win 8 zatim mam, tak zadna slava oproti sedmickam, jo fajn, asi sviznejsi nabihani, ale to se stejne pozna az po nejakych aktualizacich.
MICKI2701000
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 16. 10. 2012 11:50

Bari007 píše:Takže nemá pro tebe smysl používat Windows 8. Tím pádem používej Windows 7, se kterými jsi spokojený.

Microsoft je komerční firma. Oni můžou udělat produkt jaký si sami usmyslí. Pak je jen na uživatelích, jestli to budou používat nebo nebudou.

No uplne tak cernobile bych to nevidel. Pokud se nedejboze stane, ze najednou jedna firma ovlada v urcite oblasti 90% trhu, tak by se mohla chovat v podstate jako diktator (a nekdy mi to tak u M$ skutecne prijde), a proto pravem podleha urcite regulaci.
anonymni

Odeslat příspěvekod stiglar 22. 10. 2012 12:23

Otázka:
Funguje na WinRT v metroidním IE (jiné tam vlastně ani není) iVysílání a prima play?
stiglar
Junior

Odeslat příspěvekod MICKI2701000 25. 10. 2012 08:50

Ahojte,
Nejak jsem nepochopil jak bude mozne z XP prejit. Je mi jasne, ze aby bylo mozno updatovat, je potreba spustit ze systemu, ze ktereho to instalujete, ale bude pak po restartu mozno zformatovat napr. partition? Rozhodne si myslim, ze nez takovy hybrid, tak radej zformatovat disk. Nicmene jen ze samotneho upgrade to nepude, takze se bojim, ze ani prex XP ci Visty to nepude. Na to se na Zive zapomeli zeptat nebo ja to z toho nepochopil. XP umoznovali napr. po restartu vybrat disk a jestli ma byt formatovan ci ne.

-- 25. 10. 2012 09:51 --

Ahojte,
Nejak sjem nepochopil jak bude mozne z XP prejit. Je mi jasne, ze aby bylo mozno updatovat, je potreba spustit ze systemu, ze ktereho to instalujete, ale bude pak po restartu mozno zformatovat napr. partition? Rozhodne si myslim, ze nez takovy hybrid, tak radej zformatovat disk. Nicmene jen ze samotneho upgrade to nepude, takze se bojim, ze ani prex XP ci Visty to nepude. Na to se na Zive zapomeli zeptat nebo ja to z toho nepochopil. XP umoznovali napr. po restartu vybrat disk a jestli ma byt vormatovan ci ne.

-- 25. 10. 2012 09:54 --

Omlouvam se, ze je tam 2x, ale nepodarilo se mi to pri editovani odstranit.
MICKI2701000
Junior

Odeslat příspěvekod tatamuk 26. 10. 2012 22:35

Zdravím,
dnes jsem si koupil Windows 8 přes internet, vše proběhlo v pořádku, ale není vše přeloženo do češtiny, je to tak dobře?
tatamuk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod piErcE 26. 10. 2012 22:57

K updatu vůbec není potřeba update pouštět ze systému. Normálně stačí z DVD nabootovat a projet instalaci (nabídne samozřejmě i formát disku). Dokonce ani není potřeba, aby na discích nějaký systém vůbec byl.
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka