Vše, co chcete vědět o Windows 8

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod andrewz 17. 8. 2012 07:46

*****: Pokud by byla řeč o bývalém Metru, aplikacemi se roluje přetažeínm prstu z levého okraje k prostředku. Seznam všech "metroidích" aplikací je ve vertikální liště, která se myší vyvolá najetím do levého horního rohu a dolů.
andrewz
Junior

Odeslat příspěvekod michalli 17. 8. 2012 08:04

aerojam píše:Co když vytvořím aplikaci pro Metro a budu jí chtít poslat kamarádovi e-mailem nebo předat na flešce? Jde certifikace a store obejít i na nepodnikových edicích systému? Resp. funguje tento oficiální návod (http://technet.microsoft.com/en-us/libr ... 52635.aspx)?

návod by měl být funkční vzhledem k tomuto textu v návodu:

1.Use the Deployment Image Servicing and Management (DISM) command-line tool or PowerShell cmdlets to add the LOB app without a Windows store license.
Michal Zobec
Senior IT Consultant, ZOBEC Consulting
michalli
Junior

Odeslat příspěvekod WoCZek 17. 8. 2012 09:12

Jak je to s prohlížečem? (IE 10) Má v něčem navíc, než 9? Popř. jaké vychytávky má? Díky :)
Avatar společnosti RIM neznamená, že jsem s ní nějakým způsobem spjat.
WoCZek
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 17. 8. 2012 09:16

V podstatě nic zásadního pro běžného uživatele. Přijde mi rychlejší, ale jinak kosmetické změny.

Některé složitější webové aplikace s ním maj (zatím) trošku problém - většinou pomůže přepnutí do některého z kompatibilních režimů.
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod WoCZek 17. 8. 2012 09:23

Díky ... takže nic nového pod sluncem ...
Avatar společnosti RIM neznamená, že jsem s ní nějakým způsobem spjat.
WoCZek
Junior

Odeslat příspěvekod Poltergeist 17. 8. 2012 13:19

vrtá mi hlavou jak je to s těmi virtuálními disky, co tam mají být, nový systém má totiž zase opět NTFS, čekal jsem že bude něco nového . . taky mi nejde nastavovat tapetu a vzhled v Metru, je to zablokované, prý to mám nějak aktivovat, nevíte co s tim ?
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 17. 8. 2012 13:21

k tapetě - nemáš aktivovaný systém. Aktivuj ho :)
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod michalli 17. 8. 2012 14:15

Poltergeist píše:vrtá mi hlavou jak je to s těmi virtuálními disky, co tam mají být, nový systém má totiž zase opět NTFS, čekal jsem že bude něco nového . .

jaké virtuální disky máš na mysli? myslíš VHD disky které umí už Windows 7? nebo myslíš možná Hyper-V tzn. že můžeš virtualizovat přímo ve Windows 8?
Michal Zobec
michalli
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 17. 8. 2012 14:23

Má na mysli nejspíš storage spaces.
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod Poltergeist 17. 8. 2012 15:26

jo mám na mysli to ,,storage spaces"

pak mám na mysli taky to že za 20 let nedokázali přijít s nástupcem NTFS
rovněž mám taky na mysli to že VHD disky a jejich bootování do nich je extrémě sisifofská práce, prakticky nezprovoznitelný, alespoň mě se to nepodařilo nikdy udělat, mohli tam přidat za ty 3 roky nástroj

no a co se týče tapety a aktivace v metru, tak neni aktivovaný, jak to mám aktivovat, jak se to dělá ? když klikám na aktivaci tak to nejde, jak to dělali v redakci pánové Kuba a David na tom Dellu D630, tam to evidentně je aktivovaný
já sem prostě stáhl ISO český + jsem zadal serial na RTM Proff.N a nyní to píše že tu aktivaci,mám watermark 9200 na ploše vpravo a mám problém s Metrem a změnou vzhledů, ale v Deskotpu mi ve vlastnostech TP píše že to taky neni aktivovaný ale neni tam napsaný že to mám, u W7 píše že je třeba aktivaci provést ještě dnes, tady to nic nepíše v tomto smysle, ani to neukazuje žádnou lhůtu do kdy zkoušet, ani Win Ver neukazuje žádné ,,expirační datum"
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 17. 8. 2012 15:34

A co ti vadí na NTFS? to jen proto, aby pár lamiček bylo spokojených, mají vyvíjet co tři roky jiný souborový systém?

Chlapče, nelegální systém s profláklým registračním číslem neaktivuješ. Buď počkej do října, kdy budou win 8 v prodeji, a nebo si stáhní a nainstaluj čtvrtroční eval verzi Enterprise verze.

Pýánove v redakci mají verzi nejspíš z technetu či msdn, takže mají i legální a platníý aktivační klíč.
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod michalli 17. 8. 2012 15:53

Poltergeist píše:jo mám na mysli to ,,storage spaces"

ano umí.

Poltergeist píše:pak mám na mysli taky to že za 20 let nedokázali přijít s nástupcem NTFS

a proč by měli přijít s nástupcem NTFS? tobě to nevyhovuje? proč?

Poltergeist píše:rovněž mám taky na mysli to že VHD disky a jejich bootování do nich je extrémě sisifofská práce, prakticky nezprovoznitelný, alespoň mě se to nepodařilo nikdy udělat, mohli tam přidat za ty 3 roky nástroj

pokud myslíš provoz windows z VHD disku, tak vážně netuším co máš za problém. instalace je podle mne děsně jednoduchá ... viz návod: http://www.virtualnipc.cz/2009/07/24/ko ... r-2008-r2/

Poltergeist píše:jak to dělali v redakci pánové Kuba a David na tom Dellu D630, tam to evidentně je aktivovaný

to že sis stáhl nelegální os nebudu ani komentovat. víš ne všichni provozují warez. microsoft technet subscription není zas tak drahý.
Michal Zobec
michalli
Junior

Odeslat příspěvekod Falhar 17. 8. 2012 16:00

Nový filesystem ReFS je pouze dostupný v serverové edici. V desktopové se oběví časem.
Falhar
Junior

Odeslat příspěvekod FraDiavolo 17. 8. 2012 18:23

Poraďte mi prosim. Nainstaloval sem si Win 8 a chci je mít anglicky, avšak s českou klávesnicí a českym tvarem data. Metro je tak nějak česky, což mě docela štve. Nevíte jak i Metro dostat do angličtiny?
FraDiavolo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalli 17. 8. 2012 19:25

stáhni si anglický jazykový balíček a přes lpksetup nainstaluješ angličtinu. pak nastavíš do angličtiny. jednodušší je stáhnout si rovnou anglické windows ne?
Michal Zobec
michalli
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka