Vše, co chcete vědět o Windows 8

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod FraDiavolo 17. 8. 2012 19:43

Já mam ale nainstalovaný anglický Windowsy. Používam přihlášení přes Microsoft account, kde mam ale taky nastavenou angličtinu

...tak problém tkví v mém Microsoft účtu, mam tam nějak podělaný nastavení jazyku a dělá to potom binec i trochu v těch Windowsech
FraDiavolo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalli 17. 8. 2012 21:46

pokud máš anglický windowsy tak čeština se v nich jen tak sama od sebe neobjeví. co máš přesně za verzi?
Michal Zobec
Senior IT Consultant, ZOBEC Consulting
michalli
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 17. 8. 2012 21:54

ale jo, samozřejmě že objeví. u aplikací v metru je lokalizace řešena poněkud odlišněji - takže pokud máš nastavenou češtinu jako regional setting, tak metro aplikace částečně komunikují česky, i když máš jen anglická Windows.
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod Poltergeist 17. 8. 2012 22:09

reakce na to s těma VHD diskama: tak si to zkuste a uvidíte ,,že to nepůjde ani za mák"
viz návod http://www.virtualnipc.cz/2009/07/24/ko ... r-2008-r2/
+ podobný, nejde a nejde, kolabovalo to u toho připojení: C: disk, když to je bootování tak jak má moje fyzická partition bejt označená jako C ? ? ? prostě neni, někdo tady napsal v roce 2009 návod anglicky a 99% všech it webů a poraden to jenom kopíruje bezmyšlenkovitě, taky mohli do W8 integrovat nějaký nástroj na to, ne je ,,cmd"

a soubroorvý systém ? : kristova noho, jako by za 20 let nikdo nic lepšího nevymyslel, nejsem linuxák, prostě chci nový soborový systém, ten starý už vystřelit na měsíc !
Metro taky nidko nechce a serou se s tim, proč nenechaji Metro bejt, nedaji tam WP7 jako nadstavbu místo Metra, stejně jako WMC nadstavba ve W Vista, a radši se neserou s novým souborovým systémem, jehož přednosti ocení všichni

a co se týče krekování a spol., já to nechci crackovat, jen si to na 14 dní vyzkoušet ale chci aby to bylo 14 dní plně funční, během toho to budu zkoušet zkoušet, např jak tam jedou hry atd, pak to smažu, ale potřebuji to plně funční, což při zablokované změně mnastavení metra z důvodů aktivace nejde . . díky
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 17. 8. 2012 22:15

Ad souborový systém .. A PROČ chceš nový systém? z toho, jak tu vystupuješ zatím vypadáš jen jako běžný uživatel, co si občas pustí word. k čemu potřebuješ nový filesystém? co ti na starém vadí? co ti chybí?

ad testovaní - neaktivované verze nejsou k testování. k testovaní jsou testovací verze, a tu má MS na svých stránkách.
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod Poltergeist 17. 8. 2012 22:33

jsem sice běžná uživatel ale všecky moduly ze kterejch se skládá os by se měli postupně inovovat, tady je uplně jiný jádro a všechno a jediný co je stejný je furt souborovej systém, ať to má stejný výhody jako EXT4 u linuxu, např taky ta defregmentace na NTFS to je síla . .
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 17. 8. 2012 22:41

Hmm.. vtipný. Dožaduješ se novýho filesystému, nic o něm ještě nevíš, a ještě si pleteš význam slova fragmentace a defragmentace :)

Děkuji za skvělé pobavení takhle v pátek večer :) Víš vůbec, co to defragmentace a fragmentace je? Řekl bych že ne, protože ... defragmentace u NTFS nevzniká .. a fragmentace vesměs taky ne.
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod Poltergeist 17. 8. 2012 23:06

tak sem instaloval MSDN verzi u které je to bez seriového čísla a má to být na 90 dní a když v tom kliknu na AKTIVACE (je to bez zadávání čísla, 90 verze pro vývojáře) tak to stejně selže . . tak nevim kde je problém
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod michalli 17. 8. 2012 23:21

Poltergeist píše:jsem sice běžná uživatel ale všecky moduly ze kterejch se skládá os by se měli postupně inovovat, tady je uplně jiný jádro a všechno a jediný co je stejný je furt souborovej systém, ať to má stejný výhody jako EXT4 u linuxu, např taky ta defregmentace na NTFS to je síla . .

úplně nový systém? mezi windows 7 a 8 je asi takový rozdíl jako mezi vistama a sedmičkama a nebo mezi windows 2000 a windows xp ... úplně nový systém je pro srovnání windows 2000 oproti windows nt.

zásadní skoky jsou:

- windows nt - windows 2000
- windows xp - windows vista

-- 18. 8. 2012 00:23 --

Poltergeist píše:reakce na to s těma VHD diskama: tak si to zkuste a uvidíte ,,že to nepůjde ani za mák"
viz návod http://www.virtualnipc.cz/2009/07/24/ko ... r-2008-r2/
+ podobný, nejde a nejde, kolabovalo to u toho připojení: C: disk, když to je bootování tak jak má moje fyzická partition bejt označená jako C ? ? ? prostě neni, někdo tady napsal v roce 2009 návod anglicky a 99% všech it webů a poraden to jenom kopíruje bezmyšlenkovitě, taky mohli do W8 integrovat nějaký nástroj na to, ne je ,,cmd"

1. tento návod jsem napsal já a při psaní jsem jej zkoušel.
2. protozuju tak sedmičky na různých strojích a používám tuto instalaci do VHD pokud někomu diagnostikuju problém s PC a nemá zálohu.
3. během instalace je fyzická partition C ale po dokončení instalace se přehodí na písmeno D.
nenapsal jsi nic kromě toho že "nejde". hláška typu je to rozbitý opravdu vede k řešení problému...
4. pokud s tím chceš pomoct napiš mi u toho článku co máš za problém a kde se zasekneš. každopádně problém je někde mezi klávesnicí a židlí protože nejsem jediný kdo to používá...
5. problémy s CMD máš taky asi jen ty.

Poltergeist píše:a soubroorvý systém ? : kristova noho, jako by za 20 let nikdo nic lepšího nevymyslel, nejsem linuxák, prostě chci nový soborový systém, ten starý už vystřelit na měsíc !
Metro taky nidko nechce a serou se s tim, proč nenechaji Metro bejt, nedaji tam WP7 jako nadstavbu místo Metra, stejně jako WMC nadstavba ve W Vista, a radši se neserou s novým souborovým systémem, jehož přednosti ocení všichni

kristova noho nech to na microsoftu. je to jeho produkt a vyvíjet jej bude jak se mu zlíbí a ne jak si tu někdo na diskuzním fóru stěžuje. jen zbytečně zdržuješ a nemáš ani potuchy co požaduješ.

Poltergeist píše:a co se týče krekování a spol., já to nechci crackovat, jen si to na 14 dní vyzkoušet ale chci aby to bylo 14 dní plně funční, během toho to budu zkoušet zkoušet, např jak tam jedou hry atd, pak to smažu, ale potřebuji to plně funční, což při zablokované změně mnastavení metra z důvodů aktivace nejde . . díky

tak si stáhni standardní trial produkt a ne msdn když nemáš licenci.
Michal Zobec
michalli
Junior

Odeslat příspěvekod Poltergeist 17. 8. 2012 23:48

Michal: problém je s tim že člověk má na disku třeba 4 fyzické partition ale v návodech je vždy C: - - no tak já to zkusim ještě jednou někdy to vyzkoušet, pro mě je to na nic, ale hodí se mít zálohu celý rodiny na flashce . .

navíc na tom disku který jsem zkoušel žádný Win nebyl takže asi bootloader nemohl toto zprovoznit . .

se zásadními rozdíly souhlasim, ale W8 je na netbooku oproti W7 o něco svižnější . .takže tam zase je něco rychlehjšího . ., uvidíme jak se to se spokojeností vyvine, je to kontroverzní jako W Vista (já jsme neměl problém na celkem pomalym pc)
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod jxjl 17. 8. 2012 23:51

Je možné systém nainstalovat a provozovat i bez připojení k internetu/MS Live? Nebo se po určité době bez kontaktu s licenčními servery zablokuje?
jxjl
Junior

Odeslat příspěvekod Poltergeist 17. 8. 2012 23:54

zatim to vypadá že jde - aktivace po telefonu
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod michalli 18. 8. 2012 00:07

jxjl píše:Je možné systém nainstalovat a provozovat i bez připojení k internetu/MS Live? Nebo se po určité době bez kontaktu s licenčními servery zablokuje?

internet vůbec pro windows 8 nepotřebuješ.
Michal Zobec
michalli
Junior

Odeslat příspěvekod Vyorana_ondatra 18. 8. 2012 00:08

1) Lze nějak upravit ten panel, který vyjede po najetí myši do pravého horního rohu? Kromě hledání jsou zbyle 4 ikony nesmyslné (1 ikona vrací na Metro, další mi umožnuje přepínat na projektor, který nemám...)

2) Jaké jsou možnosti hledání a filtrace aplikací ve Store? Už teď je tam hromada čínského balastu atd, neumím si představit, až tam pustí vývojáře, jak se v tom člověk vyzná... Jinak tedy Store je opravdu nedodělek. U aplikace ani člověk nepozná, jestli ji už má nainstalovanou, musí na ni kliknout. A i u free aplikací je napsáno "zakoupeno".

3) Lze nějak zařídit, abych se automaticky přihlásil i pokud se tam loguji pomocí svého Outlook.com účtu?

4) Už tu někdo zmiňoval - co všechno se synchronizuje pomocí Live účtu? Já zatím přišel na nastavení pozadí a aplikace, kde navíc zřejmě bude možnost mít na různých PC instalovány různé věci (jak jsem se s tím hrál v různých Virtualboxech apod. tak teď už tam vidím 4 různé PC, které jsem si v jednotlivých instalacích pojmenoval)
Vyorana_ondatra
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalli 18. 8. 2012 00:09

Poltergeist píše:Michal: problém je s tim že člověk má na disku třeba 4 fyzické partition ale v návodech je vždy C: - - no tak já to zkusim ještě jednou někdy to vyzkoušet, pro mě je to na nic, ale hodí se mít zálohu celý rodiny na flashce . .

navíc na tom disku který jsem zkoušel žádný Win nebyl takže asi bootloader nemohl toto zprovoznit . .

se zásadními rozdíly souhlasim, ale W8 je na netbooku oproti W7 o něco svižnější . .takže tam zase je něco rychlehjšího . ., uvidíme jak se to se spokojeností vyvine, je to kontroverzní jako W Vista (já jsme neměl problém na celkem pomalym pc)

no já mám silný dojem že ty mícháš dvě věci. proč chceš provozovat windows pod VHD? nepleteš si to spíš se zálohováním? to co je v mém návodu znamená že komplet celý systém budeš mít v jednom VHD disku (třeba o velikosti 320GB). pak nepotřebuješ vůbec rozdělovat disk. kdyby sis ten návod pořádně přečetl tak bys věděl že instalovat můžeš windows do vhd na úplně čistý disk (viz ten návod). nejprve si to přečti a pak spekuluj.
Michal Zobec
michalli
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka