Vše, co chcete vědět o Windows 8

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod L - Core 18. 8. 2012 06:00

- má 64-bit W8 nějakou analogii XP-mode pro běh 16-bitových aplikací? Nebo je nutno si vystačit s programy třetích stran (VMWare apod.)
- jak je to s multitaskingem v Metru? Někde jsem zaregistroval, že to není možné. (Nijak hluboce jsem nepátral, protože W8 na 101% na svých počítačích provozovat nebudu)
L - Core
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod piErcE 18. 8. 2012 08:07

1) ne. nicmene aplikace tretich stran nepotrebujes, ve w8 je mozne provozovat hyper- v a v jeho ramci bys XPčka spustit měl
2) není mozne. aplikace je po prepnuti suspendovana

ale vse si muzes nekde najit.
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod viiitezslav 18. 8. 2012 08:16

Vysvětlí mi prosím někdo, proč při jednom přihlášení mám v metru dlaždice v pěti řádcích a při jiném přihlášení, třeba při probuzení z režimu spánku, jsou najednou dlaždice menší v šesti řádcích? Podotýkám, že počet dlaždic je pořád stejný, takže to nemůže být tím, že by se kvůli vysokému počtu zvýšil počet řádků. aby se jich tam vešlo více. Pozoroval jsem to už u CP a RP, považoval jsem to za bug, ale teď koukám, že ve finální verzi je to pořád stejné.
viiitezslav
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod piErcE 18. 8. 2012 08:24

Mě se to ještě nestalo. Drží to dlaždice přesně tak, jak jsou.

Nepoužíváte nějakou aplikaci, která mění rozlišení obrazovky?
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod viiitezslav 18. 8. 2012 08:35

Nainstalovány mám zatím pouze aplikace typu internetový prohlížeč, nějaké produkty od Adobe a to je skoro vše. Jediné, co mě napadá, je to, že by to mohlo mít souvislost s tím, že používám dva monitory, přesněji řečeno displej notebooku a externí monitor, jenže i když monitor odpojím a párkrát se odhlásím a přihlásím bez připojeného externího monitoru, tak se to děje stále. Není to nějaký zásadní problém, ale je to otrava, dalo by se to přirovnat k tomu, jako by se při každém přihlášení rozházely ikony na ploše.
viiitezslav
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 18. 8. 2012 09:10

Me by zajimalo, kdy se Win8 objevi na DreamSpark a jaka licence tam bude? Mam na mysli, ze na MSDN AA byla vzdy licence typu retail, ale ta u Win8 nebude k dispozici...
anonymni

Odeslat příspěvekod piErcE 18. 8. 2012 09:18

On byl na dreamsparku nekdy klientský systém? Ze jsem si nikdy nevsiml. Byly tam jen serverové systémy.
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod chatumbabub 18. 8. 2012 09:22

piErcE: on pravdepodobne mysli DreamSpark Premium (preznacene MSDN AA). Na tom nejaka licence bude.
chatumbabub
Junior

Odeslat příspěvekod vasekk 18. 8. 2012 10:46

ahoj, po chvíli používání mám dva dotazy:
- vyhledávání, jde nějak vyhledávat tak aby to hledalo jak ve W7? Tzn. z jednoho místa jak soubory a jejich obsah tak maily z outlook?
- metro, jde nějak změnit velikost dlaždic?
vasekk
Junior

Odeslat příspěvekod PetrKR 18. 8. 2012 11:06

Jaký je v RTM Media Player? v RP byla klasická 12 z Win7 včetně staré grafiky. Doufám, že se pochlapili...
vasekk píše: - metro, jde nějak změnit velikost dlaždic?

u každé by mělo jít zvolit mezi čtvercem a obdélníkem (po kliknutí pravým se to objeví v dolní nabídce)
PetrKR
Junior

Odeslat příspěvekod Zato-One 18. 8. 2012 11:49

1) Dá se už skrolovat ve všech aplikacích? (tam kde se to čeká - kde je posuvník)
2) Je v marketu více aplikací oproti W8 RP? Dejme tomu třeba her tam mám pořád 57 a nic nepřibývá, kolik jich je tam?
Zato-One
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DevAstor 18. 8. 2012 12:19

Microsoft slíbil (článek byl někde tady na Živě), že v příští verzi prohlížeče (IE10) vyřeší nejednoznačný překlad slova tabs jako záložky. Mohli byste to prosím ověřit?
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod piErcE 18. 8. 2012 13:12

taby jsou stále záložky.
co je na nich nejednoznačného?
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod Danny902 18. 8. 2012 13:28

Dobrý deň, momentálne používam systém Windows 8 RP na netbooku s rozlíšením 1024 x 600 px, ktoré nepodporuje Windows 8 UI (po starom Metro), je ho však možné spustiť pomocou downscallingu. Chcel by som sa preto opýtať, či je aj vo finálnej verzii Windows 8 možné využívať Windows 8 UI na menších displejoch nastavením hodnoty registra Display1_DownScalingSupported na 1. Vopred ďakujem za Vašu odpoveď :-)
Danny902
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka