Media Center - aktivační kód zdarma - získali jste?

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod marts 2. 1. 2013 21:18

Několikrát jsem se pokoušel získat aktivační kód na Media Center pack pro Win 8 Pro, ale po zadání emailové adresy a captcha se po stisku tlačítka "získat kód" objeví hlášení "Objednávku se nepodařilo zpracovat".

V jednom případě mi to na amerických stránkách Microsoftu údaje vzalo s tím že následné hlášení bylo že během 72 hodin kód obdržím - uplynulo už 96 hodin a stále nic.

A tak se ptám jaké jsou vaše zkušenosti? Kdo z vás úspěšně kód získal?
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 2. 1. 2013 21:30

Já bez problému na první pokus. Použít jsem ho ale zatím nezkoušel (a asi ani nikdy nevyzkouším...).
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod piErcE 2. 1. 2013 21:34

Buď v klidu .. mě ten kod přišel asi po týdnu a půl :)
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod marts 2. 1. 2013 21:48

Díky za info - doufám že to teda přijde dřív než vyprší doba použitelnosti.
marts
Junior

Odeslat příspěvekod jenda3 2. 1. 2013 22:47

Mi to přišlo hned, ale abych řekl pravdu, tak jsem ještě využítí k tomuto programu nenašel :)
jenda3
Junior

Odeslat příspěvekod marts 3. 1. 2013 10:04

Nepotřebuju ani tak program jako MPEG-2 kodek pro satelitní příjem, i když jak píše Microsoft, ten kdo chtěl přehrávat DVD už má nějaký software třeba i koupený, takže se nebudu vzrušovat a nainstaluji starou licenci PowerDVD.
marts
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 3. 1. 2013 10:14

MPEG-2 pro satelit na PC? není to škoda a není spíš na čase pořídit si něco, co zvládne i HD příjem? :)
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod Krakatoa 3. 1. 2013 11:12

marts:
Já ti teda nevím, teď jsem zkoušel přehrát mpeg-2 nahraný z digitální tv (DVB-t) ve win 8 enterprise a normálně to tam přehraju s WMP a to pomocí filtru LAV (použít se dá jakýkoliv jiný mpeg-2 filtr). Proč si tam teda neregistruješ nějaký mpeg-2 filtr? Jsou jich mraky, pokud nemáš LAV (popř. balíček, který jej obsahuje, např. klite) a chceš co nejjednodušší řešení tak třeba filtr z mpc-hc tvoří myslím jeden soubor.
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 3. 1. 2013 11:50

Čeče... než si zasvinit počítač nějakýmí šilenými kodek paky... tak raději tedy snad ten microsoft :) a když uuž je to gratis :)

Víš, kolik mě třeba stálo přemáhání , než jsem překonal odpor k tomuto, a nacpal do W8 podporu pro MKVčka? :)
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod marts 3. 1. 2013 20:52

To je přesně ono, žádné univerzální kodek-packy mi do počítače nesmí - navíc mám tak trochu odpor k nedodržování licenčních úmluv a patentů.

HD příjem samozřejmě jede v pohodě - u MPEG-4 kodeků je úplně jiná licenční politika takže ty jsou součástí Win8 standardně.
Nicméně to PowerDVD mi to momentálně vyřešilo (a to je verze kupovaná ještě na Win XP).
marts
Junior

Odeslat příspěvekod Krakatoa 4. 1. 2013 01:32

piErcE:
1) Já to o tom balíčku nemyslel jako doporučení, já to myslel v tom smyslu, pokud ho (primárně LAV s poznámkou třeba v balíčku) UŽ NEMÁ, cituju: "pokud nemáš LAV (popř. balíček, který jej obsahuje, např. klite)" a psal jsem to proto, pokud by ho měl, tak by ho stačilo vhodně nastavit, pokud by nebyl nastaven správně a nemusel by se přidávat jiný mpeg-2 filtr. Mimochodem mimo téma, kdo se moc nezajímá o DirectShow a potřebuje pokrytí v DS tak nevidím důvod aby si nenainstaloval nějaký balíček, třeba klite, což se dost často taky děje, jelikož mi přijde, že se marts o DS moc nezajímá, tudíž jsem napsal i tu poznámku.
Spátky k tématu, jestli sis nevšimnul, má rada zněla:
"Proč si tam teda neregistruješ nějaký mpeg-2 filtr?" A jako nejjednodušší řešení jsem navrhnul mpeg-2 filtr z mpc-hc (je to jeden soubor o velikosti asi 600 kB).
Mimochodem to zkoušení jsem prováděl ve viruálce, jako hlavní systém mám Win 8 ProWMC a to už od října, takže mpeg-2 přehrávám tím filtrem od microsoftu.

2) Nevím, tvůj odpor je ale asi zbytečný. Osobně používám LAV, ffdshow, haali, VSFilter, vše použiju pouze soubory. Registraci, nastavování v registrech, nastavování DS provádím ručně. Jednak DS používám na přehrávání a jednak jej používám jako vstup na enkodování.

marts:
1) kodekpacky viz výše.
2) s těmi umluvami a patenty nějak nerozumím, to jako volně šiřitelné mpeg2 filtry něco z toho porušují?
3) Nějak tě nechápu. Na jedné straně ti univerzální kodeckpacky do počítače nesmí, ale na druhou stranu si do PC narveš PowerDVD.
Info o aktuálním PowerDVD:
- počet souborů přes 3000
- velikost přes 300 MB
- počet filtrů přes 100
Proč totok? Pokud ti opravdu šlo jen o podporu mpeg-2, proč jsi to nevyřešil jak jsem psal, tedy:
"Proč si tam teda neregistruješ nějaký mpeg-2 filtr?"
Pokud si zaláskovaný do PowerDVD tak si tam dej ten z něj, je to jeden soubor s názvem CLVsd.ax, má asi 1 MB, registruje se:
regsvr32 "c:\cesta k souboru\CLVsd.ax"
Získáš ho rozbalením aktuální instalačky PowerDVD nebo té tvé instalačky (pokud je tedy stejně řešená jako ta aktuální, pokud ne, tak zvolit vhodný způsob podle způsobu vytvoření instalačky) nebo CLVsd.ax (cyberlink) lze získat ze staré instalačky K-Lite Codec Pack, do verze 6.5 CLVsd.ax K-Lite používal jako defaultní filter k přehrávání mpeg-2.

No ale budiž. Hlavně že jsis to tím kompletním PowerDVD vyřešil a jsi s tímto řešením spokojený.
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod Wayne 4. 1. 2013 06:21

Mě taky nepřišel. Musel jsem volat do Microsoftu. Tam zjistili, že mě měli "údajně" ve spamu. Pravda, email mám na spam jak dělaný. Po dokončení hovoru jsem měl email druhý den v poště.
MackBook Pro 13" (mid 2009), OS 10.11 / ASUS G75VX-CV163H Win10

PC
Core i5 2500K, MSI Z77A-G43, 2x4GB DDR3 1333MHz, GTX260 896MB, Corsair 750W, HDD 500GB 7200RPM SATA II, DVD LG GH22LS, Samsung TV UE40D5000, Win10
Wayne
Junior

Odeslat příspěvekod marts 4. 1. 2013 10:25

Volně šiřitelné MPEG-2 filtry s největší pravděpodobností skutečně porušují nějaké patenty, protože u MPEG-2 bylo patentované snad úplně všecko (těch klíčových je odhadem kolem 200) - spousta z těch patentů ale už vypršela, další várka příchází na řadu letos v únoru a březnu.

Nicméně to nikdo nebude právně řešit, protože ti co dávají kodek volně k dispozici z něj nemají žádný zisk, čili by jim nebylo co vzít (leda že by nějaká třetí strana použila volný MPEG-2 kodek v zařízení prodávaném koncovým zákazníkům - pak už by to bylo jasné komerční využití s nárokem na odměnu původního vynálezce)

Krakatoa: díky, myslím žes to vysvětlil naprosto perfektně, i pěkně uvedl možnosti řešení. Úvaha o tom jestli PowerDVD používám ještě na něco jiného je taky na místě (je to stará verze 8, ta ještě nebyla tak rozežraná, i když už taky začínala dost bobtnat) - a mimo jiné tento software používám na ověření funkčnosti Video DVD na které občas dělám authoring (i když ověření ve stolním přehrávači je jistější).
marts
Junior

Odeslat příspěvekod Krakatoa 4. 1. 2013 18:39

marts:
V těch patentech a licencích se nevyznám a ani mě to nějak nezajímá, páč to řešit naštěstí nemusím. Jen jsem si sběžně četl co je uvedeno u mpeg-2:
http://en.wikipedia.org/wiki/MPEG-2
je tam toto:
"In the case of free software such as VLC media player (which uses the ffmpeg library) and in which the software is not sold, the end-user bears the royalty."
A jelikož se nepletu, Win 8 ProWMC je též free do konce ledna 2013, takže MS u něj též nemusí nic platit, takže bych si tak jistej u něj nebyl :-)
Jo a jestli to dobře chápu, free software žádné poplatky platit nemusí, pokud tam něco vzniká, tak u nich si to musí vyřešit koncový uživatel. A jestli i dál chápu, tak je to jednoznačné v USA v EU je to všelijaké, u nás nevím jak to je.
Takže jestli to ty potřebuješ mít nějak vyřešené ohledně licencí a patentů, tak ti moc nezávidím :-)
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod marts 8. 1. 2013 19:54

Tak už mi registrační klíč od Microsoftu přišel.
marts
Junior