Skype pro W8

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod gepardik 4. 1. 2013 00:30

Ahoj,
neví někdo zda se dá nastavit, aby se Skype spustil automaticky při startu W8 (stejně jako klasický Skype) a hlavně jestli někde jde nastavit, aby se mi zobrazilo, že mi někdo napsal? To abych neustále přepínal na Skype, jestli mi někdo píše je docela otravné..

Thx za odpovědi a návody na řešení :)
gepardik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod NefroniK 4. 1. 2013 15:50

Ak máš na mysli ten pre Metro tak ten som po prvom spustení hned odinštaloval a dohľadal si klasickú destkop verziu. Tá sa dá nastaviť už klasickým spôsobom.
Tu sa dá stiahnuť.
http://www.skype.com/go/downloading-page
Na spúšťací exe prípadne nastav, aby sa súšťal v compatibility móde W7 SP1.
NefroniK
Junior

Odeslat příspěvekod fred 4. 1. 2013 16:13

gepardik píše:Ahoj,
neví někdo zda se dá nastavit, aby se Skype spustil automaticky při startu W8 (stejně jako klasický Skype) a hlavně jestli někde jde nastavit, aby se mi zobrazilo, že mi někdo napsal? To abych neustále přepínal na Skype, jestli mi někdo píše je docela otravné..

Thx za odpovědi a návody na řešení :)

I ten Skype pro metro se "spousti" (prihlasuje uzivatele ke sluzbe) při startu systém. Zmeskana událost se indikuje cislem a v pripade velke dlazdice i textem na dlazdici... Obrázek
Xiaomi Mi9
fred
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 4. 1. 2013 16:19

Skype pro Modern UI není možné spouštět automaticky při startu počítače.

Notifikace by měly fungovat v rámci Modern UI.

Pokud ale používáš Skype na běžném počítači, nevidím důvod, proč bys měl používat verzi pro Modern UI, která je upravená pro dotykové monitory (hlavně tablety), když existuje Skype pro desktopový režim, který je plně funkční a pro Windows 8 má podporu (není tedy rozhodně nutné spouštět ho v režimu kompatibility).
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod NefroniK 4. 1. 2013 16:57

Aha, tak o tej podpore som nevedel. Myslel som, že tam je už podpora len pre to Metro, keďže mi to na Skype stránke akosi stiahlo rovno to.
NefroniK
Junior

Odeslat příspěvekod gepardik 4. 1. 2013 17:53

Ahoj, no vzhledem k tomu, že mám dotykový monitor k PC, tak je pro mne Metro použitelné..

Každopádně ten Skype mne na úvodní obrazovce neukazuje novinky.. Proto jsem se ptal.. Druhou věcí je, že jakmile procházím stránky přes Chrome a podobně, tak mi nikde nepíše, jestli mi někdo napsal a podobně.. A přepínání na Metro je opravdu ztráta času.. :)
gepardik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 4. 1. 2013 20:16

Mělo by fungovat, že si připneš Skype na boku, pak by i notifikace měly být vidět. Jinak nevím. A stejně se mi zdá lepší používat desktopovou verzi Skype, když evidentně používáš primárně desktopové aplikace.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Majsner 4. 1. 2013 20:28

NefroniK: Proč by Skype neměl mít podporu pro Windows 8, když ho vlastní Microsoft? :-D
Majsner
Junior

Odeslat příspěvekod NefroniK 4. 1. 2013 20:37

Priznám sa, že som nad tým vôbec nerozmýšľal. Proste mi to ako prvé stiahlo tú Metro verziu tak som mal za to, že tá desktopová je nejaký "podvrh". :D
NefroniK
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 4. 1. 2013 20:51

Modern UI verzi ti to stáhlo proto, protože jsi na webu vybral, že ji chceš ;) Oni to jen mají nešťastně pojmenované, jelikož Modern UI verzi nazývají Windows 8 verzí.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod NefroniK 4. 1. 2013 21:04

Aha, tak to by to celé vysvetľovalo. :)
NefroniK
Junior