No já si nemohu pomoci, není pro mne důležitý vzhled (a tedy mi spíš vadí všelijaké "zpomalující animace", průhledné lišty, kde potom nepřečtu, co je napsáno nejen třeba pod tou "průhlednu lištou", ale ani co je napsáno na ní) a na desktopu (s myší) se mi tedy stále pracuje nejpohodlněji, když vypadá třeba právě tato:
http://web.quick.cz/vs165/TMP/W8.gif
Když už ale jeden dal za ten OS tolik peněz, tak nechápu, proč MS "musel" odstranit i to, co bylo už od W95 a pracovalo se s tím dobře (se souběžnou existencí metra se to přece vůbec nevylučuje), takže jeden (pokud mu Metro nevyhovuje) musí potom věnovat tolik času tomu, aby si vzhled vlastně vrátil do původní podoby a může být rád, že je to alespoň ještě vůbec možné... ;-(
Metro ocením třeba až jestli se někdy zmohu na nějaké zařízení s dotykovým ovládáním, ale teď mi to spouštění přes "hledání" opravdu vůbec nevyhovuje (je pro mne rychlejší pro často používané aplikace kliknout přímo do nabídky Start myší), v metru mám momentálně dobrou stovku ikon, podle čeho jsou (ty v tom větším zobrazení) seřazeny do těch (zatím mnou nepojmenovaných) skupin je mi opravdu záhadnou a nemám náladu je rovnat, zvlášť když se "přesouvají, jak chtějí ony" a co už jsem srovnal se tak zase "rozhodí" (a ani i v malém zobrazení stále rolovat přes několik obrazovek) - k čemu patří třeba jaký "uinstal" jsem zatím zjistil jenom tak, až když jsem jej spustil, tak nevím, jestli se to dá (rychle) zjistit i nějak jinak...
Ty aplikace, co ihned po instalaci nových W81 jenom "zasviní disk" jsem okamžitě (všechny) odinstaloval (protože žádnou z nich nepotřebuju) a také mi vadí, že ve Store je potom stále vidět seznam i těch už odinstalovaných.
Jediná aplikace, na kterou jsem byl zatím zvědavý byla Smartmaps, když jsem instaloval aplikace pod W8, tak si vždy vytvořily zástupce na konci metra (takže jsem jej alespoň našel), ale pod W81 nevím jestli si jej Smartmaps nevytvořily (nebo jsem jej v té stovce ikon nenašel) a naštěstí se dají spustit alespoň přes hledání, i když je budu stejně spouštět raději přímo z nabídky Start na ploše, kde pracuji převážně a přepínání do metra mne potom tedy spíš jenom, zbytečně zdržuje ...
Občas se mi kousnou programy při použití kontextového menu (i třeba průzkumník a dělá to potom do té doby, než se minimálně odhlásím a znovu přihlásím do Windows), ale to nevím, jestli jsem si nezavinil sám instalací nějakého nevhodného programu (nebo právě tím, že mi metro na ovládání PC vůbec nevyhovuje), ale jak vidím, tak také asi nejsem sám, komu se to stává:
http://extrawindows.cnews.cz/clanky/mno ... windows-81