Užitečné aplikace pro Windows 8/8.1 (Metro)

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod David P. 20. 12. 2013 15:06

S aplikacemi pro Windows 8 je to pořád slabší, ale už se to aspoň trochu začíná zlepšovat. Na Živě už jsme vydali pár tipů na zajímavé aplikace, ale zajímalo by mě, jaké aplikace pro Metro lidi skutečně používají. Jak jste na tom? Našli jste ve Windows Store nějaké appky, které s chutí používáte? Nebo slouží vám k užitku alespoň nějaká z těch předinstalovaných?
David P.
Junior

Odeslat příspěvekod Sus 20. 12. 2013 15:54

No mně se (ihned po instalaci) nejlépe osvědčila třeba tato:

"Get-AppxPackage -AllUsers | Remove-AppxPackage"

a nejvíc mne mrzí, že i tak pořád zůstane na disku plno "bordelu", který už k ničemu není, úplně zbytečně tam tedy zabírá místo a ještě se pak i zbytečně potom zálohuje atd. ...

Zrovna tak ty různé "cache" po (dokonce už i odebraných) aplikacích, které se nainstalovaly "nedobrovolně" (už spolu s windows) a aniž by je jeden vůbec někdy k něčemu potřeboval místo toho, aby si mohl alespoň vybrat, jestli vůbec některé z těch apliakcí instalovat chce ...

No a jinak mne zatím nezaujalo (a ani nepotřebuju) nic, protože na klasickém (stolním) PC pracuji stále ještě raděni na ploše (s Classic shellem) a také jsem se tedy pěkně "zapotil" než jsem z "Metra" odepnul všechny ty (několik desítek) zástupců programů (které jsem tam opravdu vůbec nepotřeboval a i když jsem je samozřejmě odebíral po celých skupinách) a aby tam zůstal jen "Store" a "Plocha", kdybych si někdy přecejen mohl dovolit ještě i nějaké další (dotykové) zařízení a mohl si tam (sám) dát opravdu jen to, co bych potřeboval a chtěl i případně synchronizovat právě s tímto "stolním" PC ...

No v podstatě (když to shrnu), tak třeba pro mne (když PC potřebuji zatím ještě pořád jenom k práci na "staré ploše"), tak ty aplikace (převážně) představují jenom "úplně zbytečné" (a hlavně nedobrovolné) "zabordelení" disku ... ;-(
AMD RYZEN 7 1700, ASUS PRIME X370-PRO, 2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16, Gigabyte Radeon HD 7790, SSD ADATA SP900, Seagate ST1000DM003-1CH1, Corsair ATX 430W CX430, W10 x64 Pro - http://web.quick.cz/vs165/TMP/W10Muj.png
Sus
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 20. 12. 2013 21:33

Skype používám denně, líbí se mi, že si ho hezky smrsknu na kraj obrazovky a nic se mi přes něj nikdy nemotá. Je tam prostě pořád. Navíc mám ještě dvě části obrazovky volné.
TuneIn Radio používám také denně, spoustu i českých rádií.
Nextgen Reader, výborný klient pro Feedly.
Počasí, ale to v podstatě neotvírám, stačí aktivní dlaždice v největším rozměru. Tři města se tam vlezou.
Sem tam nějaké hry z Xbox Games (Microsoft Solitaire Collection), ale na to teď není vůbec čas.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MKr_ 21. 12. 2013 10:45

Tak určitě zmiňovaný Skype a Počasí. Dobrý je také pošťák od MS. Mezi další dobré aplikace bych zařadil iVysílání, ČT24, ČT sport, Shazam, Facebook, Twitter a Play.cz... to je tak možná všechno...
MKr_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Biosek 23. 12. 2013 02:45

Na tabletu Asus Transformer Book T100TA:
Drawboard PDF - Pro cteni/manipulaci script jak ve skole, tak pri uceni.
Metroidni Chrome - Protoze v desktopovym jsou vsechny funkcni tlacitka dost maly.
Defaultni metroidni Mail - Dle meho nazoru opravdu vyborny a povedeny mailovy klient. (Jelikoz pouzivam kolem desitky mailu) Pouzivam ho dokonce radsi nez Thunderbird na desktop pc.
SkyDrive - Opravdu jen okrajove.
Biosek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod asasek 23. 12. 2013 09:20

Výukové aplikace od Corinth.
Míchej bahno sem, míchej ho tam, přece zůstane bahnem. Zhřešil, nezhřešil, co mají z toho v nebi? Za tu dobu, co o tom hloubám, mohu přece navlékat perly, nebi pro radost.
[vyčítání a odpouštění (si); Martin Buber, Cesta člověka podle chasidského učení]
asasek
Junior

Odeslat příspěvekod misaz640 23. 12. 2013 11:03

Skype a Počasí bing.
misaz640
Junior

Odeslat příspěvekod ananta 23. 12. 2013 11:07

"Plocha", resp. v 8.1 už ani tu ne (nastavený boot do Plochy). Takže.... asi max. Ovládací panely. Ale ty jsou také desktopové.
BTW: prostředí se nejmenuje Metro, ale Moderní rozhraní (Metro je obchodní značka nenáležející MS). Nebo prostě aplikace z Store (pokud jsou dostupné i pro ARM, tak se jedná i o aplikace pro Windows RT).
ananta

Odeslat příspěvekod uka 23. 12. 2013 11:40

Mám rád mimo jiné newsXpresso - výběr ze zpráv. Potom šachy s názvem Chess by Post - tahy se synchronizují i s mojí nokií.
Dále pak na hudbu Deezer (opět synchronizace s Windows Phone), TuneIn (ten se ale občas seká).
Samozřejmě denně používám Twitter a Facebook, jak přes aplikaci Lidé, i samostatně. Poslední dobou mám taky v oblibě iVysílání od České televize, zkouším Freshpaint atd. atd.
uka
Junior

Odeslat příspěvekod GilanCZ 23. 12. 2013 12:07

Na tabletu ASUS Transformer Book T100:
- předinstalované MS aplikace Pošta, Počasí, Kalendář,Skype,.. všechny jsou dost dobré
- OneNote - bez toho bych nevyžil, používám k psaní zápisu ve škole
- Hyper for YouTube - doporučuji vyzkoušet, vynikající YouTube přehrávač
- The Mastermind - mnou naprogramovaný Logik, také doporučuji vyzkoušet :))
- iVysílání, ČT Sport, Viber, Facebook, Twitter,...

Stolní PC
-Tam používám hlavně MS aplikace, metrovský Mail je hodně povedený, nic moc více ale ne, ty aplikace slouží pro jiná zařízení
GilanCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r4in 23. 12. 2013 13:08

Pokud nepočítám hry, které mají smysl i na nedotykových zařízeních, tak asi jenom Poštu a Počasí od MS.

Jinak pro objevení nových aplikací je dobré:

kategorie "Best apps of the week" ne betanews:

http://betanews.com/author/brinkmann/

a kategorie věnovaná Modern UI aplikacím na Redditu:

http://www.reddit.com/r/windowsapps/
r4in
Junior

Další stránka