Užitečné aplikace pro Windows 8/8.1 (Metro)

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod bigboban 23. 12. 2013 19:37

Asi nejsem první kdo napíše DESKTOP. :D

Metro aplikace jsem zkoušel ale je to samý nedodělek a zbytečnost. Vždyť je to něco jako zkrachovalé widgety z visty. :grr:
bigboban
Junior

Odeslat příspěvekod darknight 23. 12. 2013 22:29

Jediná aplikace funkcionalita je ta, která byla již ve Windows Vista. A to je rychlé vyhledávání aplikací a souborů, které toho bohužel nalezne míň než ve Windows Vista, 7 atd..

A druhá nejpoužívanější je ikona Plocha.
darknight
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod romo.11 23. 12. 2013 23:12

najčastejsie hry, potom dlaždice pre počasie, kalendár, poštu, obchod a samozrejme plochu :-)
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod We3RD 23. 12. 2013 23:59

Nextgen Reader je super Feedly klient, mám ho koupený a používám na Lenovo X220T i FullHD stolním PC, je to velmi pohodlné a jako většina aplikací od vývojářů na W8/WP8, kteří si dají záležet podporuje světlé i tmavé téma. Pro legraci jsem si včera koupil Nexus 7 (2013) a musím říci že mnohem lepší, než oficiální aplikace)

Pak drobná utilitka Steam Tile, která vytvoří live tile pro Steam hry, což je potřeba vzhledem k tomu, že Valve uživatele Windows ignoruje a místo toho věnuje všechnu energii do experimentálních projektů okolo Linuxu.

V neposlední řadě také ČSOB SmartBanking (touto formou díky ČSOB, že byla první jak na Windows Phone tak na Windows 8, skutečně si toho vážím).
We3RD
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honzax 24. 12. 2013 00:07

Zadnou, po instalaci W8 sly vsechny z disku. Pouzivat metrohumus na 1x30" a 2x24" monitorech ne, dekuji.. ale chapu ze nekomu na par palcovem tabletu to muze prijit dobry.
Honzax
Junior

Odeslat příspěvekod Loader 25. 12. 2013 12:25

Já používám Kalendář a Poštu.
Kalendář, protože tam mám nahrané všechny svátky, narozeniny, apod.
Poštu kvůli rychlým notifikacím.
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Junior

Odeslat příspěvekod David P. 26. 12. 2013 00:51

Tak i sám přispěju. Když jsem měl doma i v práci jen klasický notebook, tak jsem v Metru neměl nic. Jen odkaz na desktop, jinak vymydleno a provokativně smazáno. Když jsem si ale v září pořídil domů Surface Pro, tj. dotykovou placku, tak už jsem tomu Metru docela přišel na chuť a pár aplikací mám i v pracovním noťasu.

Kromě již zmiňovaných, jako je výchozí pošťák, kalendář, kontakty, který jsou pro tabletové vyžití dostačující, aktivně používám:

gTasks HD - perfektně zpracovaná appka na správu úkolů v rámci Google Tasks
Nextgen Reader - RSS čtečka napojená na účet Feedly
OneNote - přijde mi přehlednější a pohotovější než ta desktopová obluda

Tímto obstarám tzv. "pasivní práci" z tabletu, tzn. především vstřebávání informací a aktivitu nanejvýš v podobě smazání e-mailu nebo zadání úkolu/poznámky.

Mám instalované i oficiální aplikace Facebooku a Twitteru. Jsou dost jednoduché, ale na dotykové ovládání dobrý. Hlavně je mám kvůli notifikacím - zmínka se zobrazí hezky defaultní systémovou hláškou vpravo nahoře v metru i na desktopu. Tyhle sítě moc nepoužívám, tak to neotravuje moc často, ale mám přehled. Aktivně využívané G+ řeším dlaždicí s linkem na web.

Na hudbu jsem si zvykl používat výchozí přehrávač hudby s namapovanou knihovnou na Dropboxu (a čekám na slíbenou appku Spotify), je to pak dobře integrováno i nad desktopem. Občas přijde ke slovu ČT24 a Reckless Racing :-) Ještě jsou dobrý Hodiny Asparion, který ukazujou čas v dlaždici a umí alarmy. Jinak tam mám ještě hromadu dalších věcí, ale víceméně na vyzkoušení, jestli se některá chytne k trvalému používání. Výběr je bohužel stále dost omezený.
David P.
Junior

Odeslat příspěvekod hopalda 26. 12. 2013 03:31

Suverénně nejčastěji používám aplikaci Plocha a Start8 ;-)
hopalda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ladin2 26. 12. 2013 07:32

divím se že to nepoužíváte, V metro rozhraní mám nainstalované všechny nejpoužívanější weby přes IE 11.Takže když zapnu komp a potřebuji na web ,tak jsem na jedno kliknutí okamžitě na požadovaném webu a hlavně přes IE11 není tam tolik otravných reklam jako na google chrome na ploše.A pokud chci web uplně bez reklam tak použiji aplikaci NewsXpresso R a našly by se ještě další,jen to chce vhodně sestavit a doplnit.Je to daleko rychlejší a pohodlnější ovládaní PC než to bylo na sedmičkách a ne všechno vygumovat z plochy a nepoužívat.Je to ohromná pitomost nepoužívat metro rozhraní..Dláždici plocha mám umístěnou v levém dolním rohu obrazovky tak abych okamžitě v případě potřeby najel na desktop.Jen to chce si v pc zorganizovat dlaždice tak aby v případě potřeby najel na požadovanou stránku okamžitě a neproklikával se jak to bývalo na sedmičkách.Metro rozhraní není jen o aplikacích ,ale o zrychlení práce s s pc a ovládaní jej.Aplikace jen vylepšují komfort ovládaní pc
ladin2
Junior

Odeslat příspěvekod HopXXII 26. 12. 2013 13:25

Rád využívám aplikaci Windows Pošta i na nedotykovém stolním počítači, obnáší to, co potřebuji a má příjemný přehledný systémový vzhled.

Mimo ni rád využívám velké živé dlaždice aplikace Počasí, kde mám přehled o mých čtyřech městech nebo dlaždice ČT24, která zobrazuje novinky v podání veřejnoprávní televize.

Za zmínku ale rozhodně stojí bankovní aplikace (u mě ČSOB SmartBanking), díky které nemusím při každém přihlášení opisovat SMS kód jako u InternetBankingu v prohlížeči.
HopXXII
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sislik 26. 12. 2013 14:03

na Win 8.1 na netbooku pouizvam Metro aplikace:
Mail
People
Calendar
OneNote
Weather
Desktop :-)

na netbooku Metro aplikace nejsou spatny kvuli malymu displeji a malymu vykonu behaj celkem obstojne :) zadny modifikace Start nabidky tu nepouzivam, mam Win 8.1 tak, jak je MS dodal (+ doisntalace beznych programu)

na hlavnim notebooku, kde mam taky Win 8.1 Metro aplikace vubec nepouzivam (respektive mi nejdou ani spustit kvuli vypnutymu UAC, ale i kdyby sly, tak je nepouzivam), tady mam nainstalovano navic jeste Start8, Metro rozhrani se snazim maximalne vyhejbat
Radsi nic, nebo mi to zase smazou...
Sislik
Pokročilý

Odeslat příspěvekod trevor12 26. 12. 2013 18:46

zadnou, metro je tak na touch displeje tabletu, telefonu ... jinak je to mrtvy a nejvetsi pruser ms na desktopu ...
trevor12
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka