WINDOWS 8 ? možná velký problem

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Tom Balbinder 14. 5. 2014 18:37

Ahoj, nevim vubec jestli je to chyba windowsu nebo se to da nějak v ovladácich panelech nastavit. Před týdnem se mi zdalo už že mam pomalé pc a že na C disku mam o 10 GB min než před 14 dny a pritom jsem nic neinstaloval tak jsem myslel že tam mam virus projel jsem to defenderem a pak jsem nainstaloval CCleaner, kamarad rikal ze vse vyčistit tak jsem to vycistil a myslím že od té doby mi to dělá,

používam Operu jako prohlížeč a neukladají se mi nikde heslo přihlašovací jmena atd taky historie chybí ... a nikdy žadna se neuloži... taky a co mě dost šve je Adobe photoshop ,dneska jsem ho předinstaloval a děla to stejne proste si ho nastavim podle obrazu svému dam Ok uložit vypnu ho zapnu ho znovu za čas a zase se hodi do toho puvodního nastavení a tak je to ze vsema programama nevíte co s tím ?????? kromě reinstalace ?:/ fakt mě to štve vše davat pořad od začátku.

Děkuji moc
Tom Balbinder
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maxozee 14. 5. 2014 18:56

pouzit ccleaner bez nejakych vedomosti o pocitacoch je to iste, ako vytrhnut z auta 4 "zbytocne" kable , lebo kamarat to odporucal. mas teraz rozbity windows, takze daj to do servisu a nerob do veci, ktorym nerozumies.
maxozee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tom Balbinder 14. 5. 2014 18:57

:( heh a nejde to nějak opravit ? windows si umím preinstalovat sam jen není jiná možnost ?
Tom Balbinder
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod naslim 14. 5. 2014 19:12

A čo obnova systému? Ja som si tiež rozhasil W8-čku a pomohla mi.
naslim
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 14. 5. 2014 19:55

Fatální chyba BFU:
Tom Balbinder píše:nainstaloval CCleaner, kamarad rikal ze vse vyčistit tak jsem to vycistil

Co s tím?
1) Obnovit bezvadný stav OS ze zálohy:
Kód: Vybrat vše
rstrui

2) Neinstalovat nesmysly.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod maxozee 14. 5. 2014 21:36

neradte mu to obnovenie lebo pride este aj o udaje.
I. najprv si odzalohuj data - fotky, dokumenty, subory, hesla, ...
II. potom obnova systemu, aktualizacia systemu, instalacia vsetkych programov a nakopirovanie udajov zo zalohy
maxozee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tom Balbinder 14. 5. 2014 21:59

muzu otazku ?:) kde se dela obnova systemu ?:) a ztratim data mam disk na C a D ztratim jen co je na C ne ?:)
Tom Balbinder
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hoax 14. 5. 2014 23:29

maxozee: Při obnově do určitého bodu obnovení se už. data neztrácí. Zkusil bych obnovit k datu kdy to nezlobilo. Ve win8, jak psal Milanr1 příkaz rstrui, nebo si to najdi ve vyhledávání nebo v ovládacích panelech. Obnovují se systémové soubory na c:
hoax
Junior

Odeslat příspěvekod Tom Balbinder 14. 5. 2014 23:37

přikazovi tadek a napsat rstrui ?
Tom Balbinder
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 15. 5. 2014 08:54

ccleaner - položka čistič,veškere zaškrtnute položky zrušit a to po windows kolonkou i pod položkou aplikace
položka registry - totež vše zaškrtnute zrušit
restart pc,test jestli to funguje
odinstalace ccleanru
nefunguje - obnova systemu ale stejně seš typ co mu obnova bude na nic do měsice to bude zase hrůza,je to stejný jako když člověk prostě neumí řidit tak dřiv nebo pozděj nabourá
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tom Balbinder 15. 5. 2014 10:43

lol doma mam stolni pc asi cca 5 let windows 7 a nic bezproblemu ... tady na notebooku nevím proc se mi stalo tohle to je vše proste jen malička blbost.
Takze mam zase stahnou celaner a projet to?
Tom Balbinder
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 15. 5. 2014 10:56

A problemy pochopit psanej text nahodou nemaš jako dalši problem?Cleaner neděla nic jinyho než že spoušti par pitomejch scriptu a přepisuje par hodnot v regu.Jestli jste tam něco brutalně přenastavili tak je možne že po uninstalu se nekonal rollback do stavu než jste do toho začali štourat.Pro sicher bych si ho stahl - třeba portable verzi,touhu po instalaci programu kterej existuje portable osobně nechapu - veškere volby nastavil na off,tim je jistoota že co bylo rozdrbany se takto vratí zpět.Reboot - odinstalovat cleaner.Mrknout jak se to chova ted.
Nepomohlo?rstrui.exe
Vidiš někde něco že bych psal o projetí cleanrem?Ja ne.
Kód: Vybrat vše
Před týdnem se mi zdalo už že mam pomalé pc a že na C disku mam o 10 GB min než před 14 dny a pritom jsem nic neinstaloval tak jsem myslel že tam mam virus projel jsem to defenderem a pak jsem nainstaloval CCleaner,

Osobně bych se soustředil na tuto větu -defender je neschopnej zgarb kterej sofistikovanějši utok nepozná ani nahodou..
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tom Balbinder 15. 5. 2014 15:00

hmm na mě musíte pomalu takže nainstaluju ccleaner veškere volby na off a kliknu nekde na reboot pak odinstaluju cleaner. pokud to nepomuze rstrui,exe spustit ano?:) dekuji

Jinak stahl a naistaloval jsem ccleaner dal sem si ho do češtiny a reboot je?

dal jsem položku nastroje a obnova systemu ale tam nic neni :/
Tom Balbinder
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hoax 15. 5. 2014 17:36

Nepleťte s tím ccleanerem, dyť ten maže jednorázově soubory a nějaký odškrtnutí je k ničemu, když už je to smazaný. U registrů nabízí zálohu jinak to maže taky a ne něco přepisuje. Kašli na ccleaner a obnov systém do nějakýho bodu obnovy.
A je takovej problém si to najít?
http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... h-reset-pc
hoax
Junior