mám dotaz k aktualizaci WIN 8. Vlastním NB Lenovo G580 (i5, 6GB RAM, 1TB HDD) s nainstalovanými WIN8 - 64bit ("z výroby"), od vydání update na WIN 8.1 se mi neustále nabízí možnost této aktualizace zdarma. Díval jsem se do storu - velikost je 3,62 GB, takže budu muset vymyslet kde a jak to vůbec stáhnout, nevím jestli mi nějaká veřejná WiFi vůbec "dovolí" takový objem dat - ale snad to nějak vyřeším (doma bych měl dobu na stažení za ideálních podmínek cca 38 hodin

Můj dotaz je zda tuto aktualizaci ze store udělat či ne? Podotýkám, že chci udělat "aktualizaci" a ne novou instalaci celých WIN.
V případě, že ano, je třeba předem hledat případné ovladače přímo od Lenovo, nebo lze předpokládat, že ovladače pro Win8 (které mám v případě potřeby na zvláštním oddílu disku) budou fungovat? Nebo lze případně chybějící ovladače aktualizovat až po upgrade na 8.1?
Jsou nějaká rizika této aktualizace? Nemám žádné medium s WIN8 - byly v tom NTB prostě nainstalované - ale Lenovo má funkci "One key recovery" - předpokládám, že v případě krize nejvyšší bych se touto funkcí dokázal vrátit do stavu, v jaké jsem NTB koupil (takže ani problém při reinstalaci na WIN 8.1 by nebyl neřešitelný, pouze bych přišel o všechny nainstalované programy - data si určitě zazálohuji).
Jestli mi můžete poradit - nejlépe vlastníci stejného NB - pokud možno bez impertinentních poznámek, budu Vám vděčný. Nejsem úplný "lama" co se týká PC, ale s WIN8 jsem se prostě nějak nesžil.... snad se to časem změní (pozn. na stránkách "Lenovo support" jsou pro tento typ NTB i ovladače pro WIN 8.1. - takže si dovolím předpokládat, že by tam instalace 8.1 měla být možná???).
Pozn. pro rejpaly - na "Poradně" jsem hledal a našel několik threadů ale odpověď, která by mně uspokojila jsem nenašel, na fóru jsem pročetl několik threadů - včetně FAQ - (všech 797 fakt nezvládnu), ale taky bez odpovědi..., resp. třeba thread s názvem "Zničení notebooku Lenovo instalací Windows 8.1" mně trochu děsí, ale po jeho přečtení - objevuje se tam např. věta "Stejně tak třeba Lenovo G570 (update z Win 7 na Win 8 a následně aktualizace na 8.1), nebo na G580 (továrně Win 8, aktualizace na 8.1 naprosto korektní)" to vypadá úplně jinak...)
Předem díky za konstruktivní informace.