Přeinstalované Win8.1 - nefunguje internet

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod LukynB 3. 8. 2014 22:56

Zdravím,
reklamoval jsem notebook Acer, který mi přišel s přeinstalovanými Windows 8.1. V "Nastavení" jsem chtěl notebook přihlásit přes svůj účet Microsoft, ale bohužel to nešlo, načež jsem zjistil, že i když na ikonce připojení k wifi je hlášeno, že jsem připojen, tak internet nefunguje. Po spuštění prohlížeče se objeví hlášení: Proxy server nereaguje, při diagnostice sítě mi počítač píše: "problém s bezdrátovým adaptérem nebo přístupovým bodem - neopraveno" a "počítač je pravděpodobně správně nakonfigurován, ale zařízení nebo prostředek (webový proxy server) neodpovídá. Jak mi Windows radí, tak požádat o pomoc správce systému mi bude asi houby platný, když tu nikoho takovýho nemám...
Prosím o pomoc, zrovna v týhle problematice zběhlý nejsem a nevím si s tím rady.
Díky.
LukynB
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 4. 8. 2014 07:16

Standardní postup:
1) Připojení zálohovacího HDD|NAS.
2) boot ze záchranného média -> obnovit původní stav OS ze zálohy.
Práce na 3 myšokliky. ;-)
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LukynB 4. 8. 2014 12:31

díky za radu, bohužel zálohovací hdd nemám, notebook měl oem verzi systému a reinstall proběhl v servisu... nakonec jsem našel toto video: http://www.youtube.com/watch?v=ImnvBqJRE60 a už mi internet běží, akorát vůbec nevím, co jsem to tam vůbec odklikl...
LukynB
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 4. 8. 2014 15:42

Asi jsi nepotřebný proxy server deaktivoval - možná ho k připojení potřebovali v servisu a zapomněli ho zrušit.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod LukynB 4. 8. 2014 16:25

Děkuji za vysvětlení. Když už tu mám založené tohle vlákno, tak se mi naskytl ještě jeden problém: Používám Firefox a množství stránek se načítá neuvěřitelně pomalu a buď se načtou částečně nebo vůbec, děje se to jen u některých stránek (př. zive.cz, avmania.cz, moviezone.cz...), stránky jako google.com nebo seznam.cz se načtou bleskurychle... na druhém notebooku připojenému ke stejné síti vše funguje normálně. Potýkal jsem se s tímto problémem i před posláním notebooku do servisu (nebyl to ale důvod mé reklamace), tak nevím, co je špatně... problém přetrvává i když jsem připojen do jiné sítě...
LukynB
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 4. 8. 2014 16:42

Firefox = moloch. Horší je už jen Chromák.
Co s tím?
Zreviduj množství pluginů. Všechny nepotřebné zakaž. Nebo rovnou odinstaluj.
Zásadní pro Firefox = jen plugin „Noscript“. Vše ostatní můžeš s klidem vyházet.
Pokud se jedná o 64-bit OS:
používej výhradně jen 64-bit i-prohlížeče.
Milan
Milanr1
Pokročilý