Instalace Windows 8

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod david.mach 16. 9. 2014 22:18

Mam problem s instalaci Windows 8.1 (stazeny ze stranek Microsoftu a nahrany pomoci Windows7 USB/DVD Download Tool) z USB disku na jednom konkretim pc (na jinych se to ze stejneho USB disku rozbehne bez problemu), nacte se pouze logo Obrázek a po cca 3 minutach se pocitac restartuje a znovu nabehne instalace a takto se to opakuje. Instalace Windows 7 z DVD nabehne bez problemu.
david.mach
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gigon 16. 9. 2014 22:34

PC sestava?
gigon
Junior

Odeslat příspěvekod david.mach 16. 9. 2014 22:49

Na tom pocitaci bezel cca 5 let Windows 7 SP1 bez jedineho problemu.

Asus A8R-MVP
AMD Athlon 64 3800+
4GB RAM (4x1GB - TRANSCEND)
NVIDIA GeForce 9800 GT
david.mach
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gigon 17. 9. 2014 07:53

Verze Windows 8.1? 64bit?

Mozny problem: http://www.eteknix.com/windows-8-1-64-b ... rocessors/

I had this issue. Wanted to try the new OS, on the old machine with a first generation A64 X2 3800+ There were random restarts, even during the installation process. But I have this with the 32 bit edition as well. The machine working fine by the way with win 7, no problem
gigon
Junior

Odeslat příspěvekod david.mach 17. 9. 2014 08:26

Ano, vyzkousim,

Ja jsem si ze stranek Microsoftu stahl "Microsoft Windows 8.1 Professional with Update 32/64-bit (English)", je mozne nejak pred instalaci prepnout na 32bit variantu?
david.mach
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bespi_ 17. 9. 2014 09:07

Instaluj to z DVD, vyhnes se problemum. To zaprve.

Za druhe. Kde u MS je stazeni kombinovane instalacky 32/64 jak pises, nic takoveho oficialne neexistuje. Instalacky jsou vzdy samostatne pro x86 a x64.

To ze tvuj CPU nepodporuje tu instrukci si radeji over. Nektere kusy to umi nektere ne. Zjistis to treba pomoci tohohle - http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 35722.aspx .
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod gigon 17. 9. 2014 09:16

Jo, presne tak: 32bit a 64bit jsou zvlast. Co mas za soubor?
gigon
Junior

Odeslat příspěvekod david.mach 17. 9. 2014 09:36

Stahl jsem to odsud: https://www.dreamspark.com/ - soubor: Microsoft Windows 8.1 Professional with Update 32/64-bit (English).iso
david.mach
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bespi_ 17. 9. 2014 09:47

Tam se neprihlasim, me to presmeruje na MSDN a tam rozhodne zadna kombinovana instalacka neni. Silne pochybuji, ze by ji MS udelal, protoze to nese radu problemu. Stejne tak pochybuji o tomto nazvu ISO souboru. MS pouziva uplne jine konvence pro pojmenovavani souboru.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod dvorijan 15. 1. 2015 18:45

Ahoj,

mám stejný problém..

Získal jsem jednu licenci WIndows 8.1 a rozhodl jsem se, že ji nainstaluji na starší domácí počítač a nahradím tak úděsné Windows Vista. Z Microsoftu jsem si stáhl ISO a napřed zkoušel instalovat pomocí flash disku. A ejhle, dostal jsem se jen na obrazovku po zmáčknutí tlačítka pro boot z USB. Objeví se modré logo Windows 8, zůstane tak viset cca 3 minuty a pak se počítač restartuje (neobjeví se ani žádné "tečky v kolečku" atd.). Řekl jsem si, že to může být problém instalace USB a tak jsem dnes zakoupil DVD. Vypálil jsem ISO a zkusil znovu. Ten stejný problém. Poté jsem zkoušel i instalaci z jiného disku DVD (ze kterého mi instalace v mém ntb fungovala bez problému) a opět to stejné. Prohledal jsem snad všechny fóra a jediné k čemu jsem dospěl, tak že některým lidem to dělalo stejně, ale cca po 20 minutách naběhla instalace - u mě dojde k restartu po 2 minutách bez jakékoliv varovné hlášky.

Zde je můj stařík:

Microsoft® Windows Vista™ Home Premium
Verze
6.0.6002 Service Pack 2 Sestavení 6002
Gigabyte Technology Co., Ltd. EP35-DS3L
Procesor Intel(R) Core(TM)2 CPU E8400 @ 3.00GHz, 3000 Mhz, jádra: 2, logické procesory: 2
Verze systém BIOS/Datum Award Software International, Inc. F4, 2.4.2008
RAM 4,00 GB
NVIDIA GeForce 9800 GT

Přitom počítač splňuje doporučené požadavky pro Windows 8.1. Předpokládám, že může být problém např. v nastavení BIOSU. Tam ale moc nevím kam šáhnout.

*EDIT*

Tak nakonec jsem to vyřešil sám. Našel jsem ještě nějakou informaci, že to bude s největší pravděpodobností deskou - flashnul jsem BIOS na poslední verzi a už to frčí! 8-)
dvorijan
Junior