Ahoj,
mám stejný problém..
Získal jsem jednu licenci WIndows 8.1 a rozhodl jsem se, že ji nainstaluji na starší domácí počítač a nahradím tak úděsné Windows Vista. Z Microsoftu jsem si stáhl ISO a napřed zkoušel instalovat pomocí flash disku. A ejhle, dostal jsem se jen na obrazovku po zmáčknutí tlačítka pro boot z USB. Objeví se modré logo Windows 8, zůstane tak viset cca 3 minuty a pak se počítač restartuje (neobjeví se ani žádné "tečky v kolečku" atd.). Řekl jsem si, že to může být problém instalace USB a tak jsem dnes zakoupil DVD. Vypálil jsem ISO a zkusil znovu. Ten stejný problém. Poté jsem zkoušel i instalaci z jiného disku DVD (ze kterého mi instalace v mém ntb fungovala bez problému) a opět to stejné. Prohledal jsem snad všechny fóra a jediné k čemu jsem dospěl, tak že některým lidem to dělalo stejně, ale cca po 20 minutách naběhla instalace - u mě dojde k restartu po 2 minutách bez jakékoliv varovné hlášky.
Zde je můj stařík:
Microsoft® Windows Vista™ Home Premium
Verze
6.0.6002 Service Pack 2 Sestavení 6002
Gigabyte Technology Co., Ltd. EP35-DS3L
Procesor Intel(R) Core(TM)2 CPU E8400 @ 3.00GHz, 3000 Mhz, jádra: 2, logické procesory: 2
Verze systém BIOS/Datum Award Software International, Inc. F4, 2.4.2008
RAM 4,00 GB
NVIDIA GeForce 9800 GT
Přitom počítač splňuje doporučené požadavky pro Windows 8.1. Předpokládám, že může být problém např. v nastavení BIOSU. Tam ale moc nevím kam šáhnout.
*EDIT*
Tak nakonec jsem to vyřešil sám. Našel jsem ještě nějakou informaci, že to bude s největší pravděpodobností deskou - flashnul jsem BIOS na poslední verzi a už to frčí!