Tak na nový rok jsem přišel do práce a byl spuštěný počítač a některé programy. Chtěl jsem udělat restart, ale třeba illustrator napsal, že nejde ukládat současné nastavení. Tak OK a restart. Došlo ke kontrole disku (ale celou dobu kontroloval hlavně datové úložiště). Nakonec se rozběhl ale vypadalo to na první pohled divně. Nebyly k některým programům přiřazené programy na spuštění (PDF, JPG), v liště s programy bylo vlevo jen to okno. Kde po kliknutí na něj, byla jen prázdna obrazovka. Žádná dlaždice nic, po překliknutí na aplikace ani kalkulačka.
A teď nainstalované programy. Některé fungují relativně normálně. Photoshop, Indesign, ripovací programy. versaworks, některé jakoby po prvním spuštění, Onyx, Corel, Google Chrome a některé vůbec komplet Office - třeba. Na maily používám thunderbird, ten naběhl, ale rozhodl se postahovat všechny maily (v reklamní agentuře).
To bylo včera 4. 1. Dnes je posun. Chce to aktivovat windows.
Řešení je poměrně logické. Prostě se koupil nový ssd disk a na něj se vše nainstaluje znovu.
Ale docela mě zajímá, co se mohlo přihodit? To vypadá, laicky, jako by odešla část registrů nebo něco takového.