Výroba MiniUSB→USB OTG

Surface a další dotyková zařízení - nejen s Windows

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod pota 5. 10. 2012 21:36

Zdravím,
vlastním Android tablet Ainol Aurora II a stále hledám nějakou malou OTG redukci. Jedná se o redukci z miniUSB samec na full USB samici. Vyzkoušel jsem už asi 3, ale žádné nefungovaly. Fungují jen kabelové a nebo jedna dost velká.
Představoval bych si něco takového:
Obrázek

Dokázal by to někdo doma zpájet? Četl jsem, že by u tohoto, co mám doma, stačilo přepájet nějaké kablíky. Jenže je to zaprvé zalité v plastu a zadruhé jsem pájkou uměl max připájet rezistory na měděnou destičku :D.
pota
Junior

Odeslat příspěvekod wladas13 6. 10. 2012 19:46

odporucam radsej kabel, lebo ak do takej reduckie vlozis este usb flashku tak vznikne dost velke mechanicke zatazenie na port v telefone
Panasonic TX-P50G30E; Popcorn Hour A-200
NAS/server: Celeron G530, ASUS P8H67-M LE, Corsair DDR3 1x2048MB, WD 1,5TB (WD15EARS), WD 2TB (WD20EARS), WD 3TB (WD30EZRX)
Be Quiet! L7-300W, CoolerMaster Elite 342
wladas13
Junior

Odeslat příspěvekod vojtakr 6. 10. 2012 20:33

Napada me redukce na microUSB a pote uz je vyber redukci na klasicke USB dostatecny vyber.
Samsung Galaxy S IV
vojtakr
Junior

Odeslat příspěvekod pota 6. 10. 2012 20:45

Wladas: Použití je s tabletem, ale o to nejde. Kabel mám nyní a je to jednak nevzhledné a také nepraktické. Je to prostě moc dlouhé. Příslušenství, které mám a chci používat, není tolik tlusté, aby lámalo konektor ven.

vojtakr: To je také řešení, ale nejsem si jistý, zda je to elegantnější než kabel.

Problém je, že se prodávají zahnuté redukce (viz. obr.) s označením OTG, jenže prostě nefungují. Nyní jsem objednal na dx.com nekabelovou, ale zase je dost velká.
pota
Junior

Odeslat příspěvekod TFSi 17. 10. 2012 21:18

Kup si obyčejný kabel microUSB -> USB female, na straně microUSB opatrně seřízni plast až ke konektoru (pod černou slupkou obvykle bývá už průhledný takže člověk vidí co a jak) a potom vem kousek drátku a propoj pin 5 (ID, sense,...) s pinem 4 (GND) potom to ideálně zatavit do teplem smrštitelné bužírky a máš hotovo... práce na 10minut i s konzumací lahváče ;)
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior