Nexus 7 nebo Asus Memo Pad HD7?

Surface a další dotyková zařízení - nejen s Windows

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Hitcheroe 13. 6. 2013 00:52

Potřebuji poradit. Plánuji koupi tabletu, doteď jsem byl na 100% rozhodnutý pro Nexus 7, ale zaujal mě nedávno představený Memo Pad HD7. Nikde jsem se nedočet nebo jsem nenašel video, kde by byly tyto dva tablety nějak blíže srovnávány, zajímá mě tedy, který je podle vás lepší. Především co se týče výkonu a kvalit displeje, foťák nebo možnost pam. karet u Memo Padu neberu jako výrazné plus, resp. je to výrazné plus, ale pro mě nehraje roli.

Předem děkuji
Hitcheroe
Junior

Odeslat příspěvekod ladisg 7. 8. 2013 15:00

Zrovna včera jsem se díval na videorecenzi toho Memopadu 7 HD a říkali, že má o dost lesklejší dispej oproti nexusu a že na něm ulpívají dost otisky. Nexus má dle nich alespoň nějakou jakoby oleofobní vrstvu. Víc nevím :-)
ladisg
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 7. 8. 2013 15:30

Proti nexusu slabsi procesor, baterka /coz ve vysledku nemusi znamenat nizsi vydrz/, nexus ma taky pak cisty android bez nadstaveb a mezi prvnimi dostava aktualizace /posl.ofiko uz je 4.3/.

Pohledej recenze, v plno z nich i srovnavaji.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Hitcheroe 8. 8. 2013 11:42

Tak jsem koncem června koupil Nexus a už je podruhé na reklamaci kvůli vrzání a nedoléhajícímu rámečku.
Hitcheroe
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 8. 8. 2013 14:30

To s rameckem vs kryt jsem uz taky nekde cetl. Ja si zatim za tech par mesicu nemuzu stezovat, vse jeko nove. Mozna vadna serie?
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 8. 8. 2013 20:53

Takové chyby měla první várka Nexusu, asi jste koupil nějaký ležák :)
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod Hitcheroe 8. 8. 2013 22:26

Jo, je to možný, stál poměrně málo (5.699), ale jelikož v Datartu, tak jsem to bral jako jistotu, no, po první reklamaci mi byl vyměněn displej a teď zatím čekám jak dopadne druhá. A na krabici je koukám datum "2013.01", takže skoro půlrok, no
Hitcheroe
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 9. 8. 2013 07:55

Ja kupoval letos (v dubnu) a taky bez problemu. Na krabici 2013.02.
Ale taky jsem to cetl, o tech prvnich varkach.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod alfah4ns 9. 8. 2013 11:33

Taky mam 2013.02
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Hitcheroe 13. 8. 2013 19:13

Tak jsem si dneska tablet vyzvedl, byla mu vyměněna záda a zatím se zdá být v pořádku, tak snad už podobný problém nenastane.

EDIT: Tak zase vrže, tentokrát na druhé straně. V přiloženém dopise sice ze servisu psali, že mírné vrzání je vlastností tabletu vzhledem k použitému materiálu, ale jelikož to vrže jako při minulé reklamaci, tak doufám v uznání reklamace.
Hitcheroe
Junior

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 15. 8. 2013 21:59

HD7 mám, obrovská výhoda oproti Nexusu je výdrž (dostanu se klidně ke 13 hodinám).

A jinak taky vrže ;-) Hlavu si z toho nelámu.

Jediný nevýhoda je ten bloatware, polovina nejde smazat, ani vypnout. Sice plní RAM, ale do CPU nelezou (= neberou baterii), tak mi je to jedno.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 16. 8. 2013 07:23

Jenom mimo soutez - proc si neporidis nejake to pouzdro pro toho Nexusa..?
Pak nebudes resit zadne vrzani...
Treba:
http://www.alza.cz/lea-gn01-d348402.htm
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hitcheroe 16. 8. 2013 11:55

Mám pouzdro, mám to originální od Asusu, to zavírací, ale je to celkem nepraktický a nepohodlný mít v něm tablet i doma v posteli, na to cestování je akorát ideální.

A taky bych si z toho vrzání nelámal hlavu, kdyby to nebylo otravně hlasitý a neměl bych pocit že se tablet rozpadá.
Hitcheroe
Junior