Ipad 4 nebo něco s androidem/windowsem

Surface a další dotyková zařízení - nejen s Windows

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Martén 12. 9. 2013 07:59

Zdravím všechny,

moc Vás prosím, potřebuji poradit s výběrem mého prvního tabletu. Zkušenosti s ios nemám žádné, s androidem mám díky telefonu a s windowsem díky pc. Ten ale plnohodnotně nevyužiji, jelikož je pro mě 4 palcový displej malý na internet, text atd. Proto si chci pořídit tablet. Co očekávám? Nejlépe asi 10palcový displej, budu jej sice asi často přenášet, ale myslím že do tašky se mi v pohodě vleze i desítka. Nejlépe poměr stran 4:3, ale nevím no pokud má někdo zkušenosti s 16:9 a dá se na tom i dobře prohlížet net, nebo číst knihy, nebráním se ani tomuto poměru. Co se týče výkonu, tak absolutně nemám přehled co se chystá nebo nechystá, zda se vyplatí například na něco počkat nebo ne, ale co bych chtěl, aby mi ta věcička i třeba za dva roky ještě něco stíhala, pokud se to dá vůbec odhadnout s dnešním pokrokem techniky :) Chci si totiž na tabletu zahrát i nějaké ty hry. Jinak ještě dodám, že mi stačí pouze wifi.

Co se týče financí, tak strop je asi těch 11 500 kč.
Koukal jsem po ipadu 4 a Googlu nexus 10, ale nevybírám jen mezi těmito, prostě potřebuji poradit, takže i navrhněte pokud existuje něco jiné v této ceně co se vyplatí.
Martén
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dymas 12. 9. 2013 08:19

Rekl bych ze ani iPadem 4 ani Nexusem 10 neudelas krok vedle. Ovsem jde oto jake mas preference. iOS bude mi logicky zavreny system a krom app store donej nic nedostanes pokud by sis do nej chtel kopirovat hudbu je potreba iTunes nebo jiny sw 3 strany. Ale zase zato dostavas precisni provedeni a stability. V pripade Nexus 10 je tu otevreny a cisty systme Android bez balastu od vyrobce. mas moznost system si hodne ohnout k obrazu svemu a ruzne poladit. Vikonostne bych rek ze jak na iPadu tak na Nexus 10 bys s hranim her nemel mit moc problem oboji ma celkem solidni zelezo :) otazka je co ti sedne idealni by bylo aspon na den si takovou hracku pujcit a osahat si to v krame to clovek moc nepozna :) co se tyce tabletu Win8 tak varianta s Win RT nepouzitelna a draha a varianta s Win 8 je kolem 20tis a vic... Toto muj nazor ale pockej si co ti jeste napisou ostatni treba budou mit naky lepsi tip nez ja ;-)
Dymas
Junior

Odeslat příspěvekod Bespi_ 12. 9. 2013 08:24

Tak zalezi co po tom chces. Android je spise na hrani. iPad pro mene narocne uzivatele, ale aspon to chodi tak jak bylo zamysleno. No a Win8.1 ... tak to asi vis co je zac.

Pokud se rozhodnes pro Win tak pockej az budou tablety s novym Atomem. Je to opravdu velky rozdil. Tj. mrknout napriklad na nastupce Acer W3 , W510 respektive W511 (oproti W510 navic GSM/3G modem).
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod Martén 12. 9. 2013 08:41

Děkuji za rychlé reakce,

No takhle, nechci jej na nějakou práci, ani nevím co by se na něm dalo dělat. Beru to jako hračku na zabíjení nudy. Čili brouzdání po internetu, hry, hudba, třeba i nějaký ten seriál, sem tam si přečíst knížku atd. Na applu se mi líbí ta konstrukce, tváří se, že vydrží časté přenášení a bude v pohodě. Některé androidy mi oproti němu přijdou moc plastové, ale tak může to být jen zdání. A jak jsi psal o tom, že do ipadu dostanu soubory pouze pomocí itunes, to je nějak moc náročné? Můžu si tam dát své knihy, seriály, hudbu co mám v počítači ne?
Martén
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 12. 9. 2013 08:46

Je to o sytemu a o tom jaky maš uživatelsky level na tom systemu.Podle tveho dotazu je to uplně jedno co si vybereš.Vlet do datartu nebo něčeho takovyho a divej se co ti lip sedne do ruky a co se ti libi vzhledově a evidentně nejmin namaha oči.
Nepředpokladam že zvoliš androidi zařizení jako já kvůli možnosti bashe,paradoxně powershellu,sitařským věcem,ovladani domacnosti.maly popichnutí na předřečníka co mluví o hračce a android.To že tak slouží 99 procentům lidem vypovídá o nich ,ne o systemu.
Takže pokud ti není jasný co a tvoje požadavky jsou nula - tak jediný podstatný pro tebe bude co ma lepši zobrazovadlo,vydrž,líbí se a je pohodlnější pro sdilení souborů atd..Pokud nemaš doma jabko neboli apple volil bych nexuse - i když vím o lepšich variantach pod androidem ,pokud maš doma apple volil bych ipad protože konektivita s okolnim světem mimo svět apple je něco mezi nulou a absolutní nulou z hlediska uživatelske přivětivosti a pohodlnosti.Komedii ala windows a tablet bych vypustil z vyběru.
Kód: Vybrat vše
A jak jsi psal o tom, že do ipadu dostanu soubory pouze pomocí itunes, to je nějak moc náročné?

Ne neni - ale až naraziš na člověka co itunes nema - 99 procent lidí a budeš mu něco chtit poslat z tvyho ipadu pisničku třeba bude tě čekat zajimavy přiběh...No a pokud ti nevadí že ti diky itunes poběži na PC sračkoidni služby typu bonjour tak překonals posledni překažku kdy IPAD za mně ne a nikdy i kdyby byl ze zlata.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bespi_ 12. 9. 2013 08:52

U Applu upozornim na to, ze je prinejmensim nutne Audio/Video prevest do formatu kteremu to rozumi.
Co se tyce Androidu a brouzdani po netu tak je to tragedie. Na to ze Google dela svoj vlastni prohlizec Chrome na jine platformy a je oblibeny tak na Androidu zatim neexistuje zadny poradne pouzitelny prohlizec.

Jinak pokud tu nekdo tvrdi ze Win8 tablety jsou parodie tak zadny jeste v ruce nemel. Ma to pochopitelne svoje mouchy, ale to je ma kazdy system. Opravdu je to preferencich a potrebach. Pravda je ze Win tablety vazi vic, protoze je do te male krabicky nahusteno klasicke PC, popripade drobne redukovane PC (viz ty Atomy s integrovanym kde cim primo v cipu).
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 12. 9. 2013 08:57

Věř mi měl jsem ho v ruce tablet s win - plnej kotel takže plnotučny win jsou na tabletu k ničemu- ořezana verze umí desetinu co android a to je problem, applacky produkty celkem taky mam zmakly protože dfu mode - oblibenou kratochvili řešim lidem za peníze.prohližečů je kotel na androidovi takže si vybereš,osobně mam ohlou operu na něm ne tu kterou vidiš co ti store podhodí jako první a chrome vůbec nemusiš vidět na něm...
Nicmeně dle dotazu bych toto neřešil - zvažil jediný - co se mně bude libit a co se bude libit mym očím.Je jasny že to bude jen zobrazovadlo netu,brouzdadlo po FB,nic víc.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Martén 12. 9. 2013 09:02

No co se týče toho windowsu, tak ten asi vyřadím, chci mít na tabletu nějakou změnu od pc :) Jinak myslím, že máte pravdu, že budu spokojen skoro se vším :D ...ono já nejsem žádný hacker, takže veškerá sranda u mě skončí na apple nebo googlestore. Googla nexuse jsem právě v Ostravě nikde nenašel a Ipad se mi vyloženě líbí, jak zpracování, tak displej. Ovšem fakt se bojím, jelikož jsem od applu nikdy nic neměl jestli s tím nebudu mít zbytečné problémy. A jak jsi mluvil o tom, že pokud nemám doma apple, tak je konektivita nula, jak to myslíš ?
Martén
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bespi_ 12. 9. 2013 09:05

Prohlizecu na Android je sice mraky, ale ani jeden poradny. Proc si na to asi vetsina lidi co si koupila android na brouzdani po netu stezuje. Proste pokud si nekdo vybere Andrid, tak by s tim omezenim mel pocitat. Sice nevim jak skriptujete na tabltu, pripada mi to trochu nepohodlene, ale pokud vam to tak vyhovuje ok, neberu vam to. Ale bezny clovek chce neco jineho nez vy. Tedy nezavrhoval bych z vyberu Win jen podle vaseho presvedceni. At si vybere dotazovatel podle sveho uvazeni sam. Co zvlada Windows vi a co umi android vi taky protoze ho ma na telefonu, a on toho na tabletu o moc vic neumi.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 12. 9. 2013 09:14

Proc si na to asi vetsina lidi co si koupila android na brouzdani po netu stezuje.

Ja mam o většině lidi z hlediska jejich schopností opravdu velmi nizke miněni a ve vši neskromnosti si dovoluji tvrdit že moje naroky a to co na androidovi dělam je o několik řadů jinde než drtiva většina lidí..Hele všiml sis že většina lidi si stěžuje že musi třeba přeinstalovavat windows?Ja to dělal naposled někdy v roce 2002.Jinak změna je pouze s novym strojem - novym systemem.Takže asi tolik je vypovidajicí to tvoje - většina lidi si stěžuje..Ted konkretně at to nejsou dřizdy nekonkretní - co neumí prohližeče na androidovi nebo co jim chybí..Konkretně ale. Můžu ti řict ale to si necham jako bonus až odpovíš co neumí prophližeče na androidovi tak v prazazakladu umí prohližeč na androidovi věci který neumí prohližeč na win v zakladu a to ani chrome ani IE ani opera ani FF,některe z nich to umí po docpání doplnků aspon častečně...
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dymas 12. 9. 2013 09:19

Martén píše:No co se týče toho windowsu, tak ten asi vyřadím, chci mít na tabletu nějakou změnu od pc :) Jinak myslím, že máte pravdu, že budu spokojen skoro se vším :D ...ono já nejsem žádný hacker, takže veškerá sranda u mě skončí na apple nebo googlestore. Googla nexuse jsem právě v Ostravě nikde nenašel a Ipad se mi vyloženě líbí, jak zpracování, tak displej. Ovšem fakt se bojím, jelikož jsem od applu nikdy nic neměl jestli s tím nebudu mít zbytečné problémy. A jak jsi mluvil o tom, že pokud nemám doma apple, tak je konektivita nula, jak to myslíš ?

Treba to ze neposlel nikomu nic prez BT nebo WiFi, jediny zpusob jak do iPadu dostat hudbu a filmy je prez itunes aby to pak schroupal(musi se to prekonverotvat do formatu ktery ipad zvlada tedy prevedeni jendoho filmu je celkem na hodne dlouho v radu tak hodiny dvou podle PC). Vlastne mozna by to slo jeste prez drop box ale tim si nejsem jisty... Proste Apple si hraje na svem pisecku a s ostatnima si moc nehraje :)
Dymas
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 12. 9. 2013 09:26

Na toto jsem ani nepovažoval za nutne už regovat protože mam pocit že už přede mnou na to někdo upozornoval.Osobně bych ipad bral jenom v připadě pokud bych měl doma jako hlavni stroj dalši apple mašinu,samotna samotinka v domacnosti ktera je celá na jiny platformě je to bída a utrpení.
Sice nevim jak skriptujete na tabltu, pripada mi to trochu nepohodlene,

Better terminal pro jste evidentně v plne paradě co umi a jak jde nastavit a co na něj navazat neviděl..
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Martén 12. 9. 2013 09:34

Aha tak to je :) děkuji za vysvětlení. No zrovna tohle by mi nevadilo, jelikož za 2 roky co mám android telefon, jsem stejně nikomu nic neposílal .. většinou když někdo něco chce, tak si to buď stáhne sám, nebo já to řeším přes flashku. Ono stáhnout si doma song v dnešní době není problém a film určitě posílat nebudu...mail a flashka je pořád dostačující alespoň co se týče mě a mého okolí :) u applu se mi líbí bytelné zpracování a plynulost systému. Prostě nevím proč věc za 10 000+ je plastová, když může být z lepšího materiálu. Přijde mi, že androidy vydává kde kdo každý druhý měsíc jako spotřební zboží na dva roky než se celý nerozpadne.(nadneseně řečeno a čistě můj laický názor :) ) Je fakt, že např zmiňovaný google nexus jsem v ruce nedržel, takže nevím jak na tom je. Ono asi záleží i na tom jak se k tomu člověk chová, když používá pouzdra a slušně s tím zachází tak by s tím asi problém být neměl což.

PS: bída a utrpení, když nemám doma další apple pc ? to je to tak zlé pro nenáročného uživatele?
Martén
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 12. 9. 2013 09:44

Pokud překousneš to co jsem psal v prvnim přispěvku k tomuto tak to jde.Pro mně je to nepřekousnutelné.A abych kvuli tomu měl v PC značně problematicke služby ktere tam ma každej kdo jede PC-APPLe tak to diky,osobně bych si nastalo k ipadu koupil ještě brachu stolního a zvažil přechod komplet na platformu apple. už jsem si zvykl že napřiklad cokoliv - pošlu komukoliv a mam na vyběr - wifi file transfer,bluetooth,usb kabl,sd karta - tu škrtni některy zařizeni s anadroidem ji nemaji - třeba nexus :-)No a ted si vem to cokoliv komukoliv jak je na tom ipad..
Navic dalši volba s posilanim defakto čehokoliv komukoliv - třeba uryvku textu z prohližeče,mojeho rozepsanyho něčeho a to opět komukoliv - dejme tomu přes wifi file transfer,bluetooth,do kecalka atd a přijde to jemu jako textak soubor,tak na to zas můžeš zapomenout.No a to je par navykovejch věci kterych se fakt vzdává těžko.
Naposledy upravil oooooooooo dne 12. 9. 2013 09:48, celkově upraveno 1
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dymas 12. 9. 2013 09:48

Nexus 10 je pomerne hodne odolny ac se to nezda :) znami ho vlastni a uz nekolikrat mu pristal z cca metru na zem a slape bez problemu ten plast se zda ze je forovej ale v realite eje pomerne odolnej a pokud to mate v nakem pouzdru musel by nato clovek dupnout aby to znicil :) A co se plynulosti tyce nemuzete srovnavat cisty android od Googlu s nejakym mobilem od znacky ktery tam ma nacpanou standartne hromadu veci ktere system brzdi a znecistuji :)

Ano pokud je zarizeni v domacnosti jediny Apple je to opravdu byda jak jsem psal vise apple si moc s ostatnima nehraje a je to nepohodlne. Navic zmineny iTunes je opravdu nastroj za trest ze vsechn uhlu pohledu :)

V tom je prome hlavni vyhoda Androidu nemusim pouzivat zadny SW abych tam nakpiroval co potrebuji proste pripojim nakopiruju a hotovo prez itunes musim vsechno synchronizovat a navic video se musi konvertovat
Dymas
Junior

Další stránka