Ipad 4 nebo něco s androidem/windowsem

Surface a další dotyková zařízení - nejen s Windows

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Butcha 12. 9. 2013 17:48

Zdravím, rád bych přispěl do tohoto tématu vlastním názorem.

Od úterý mám doma iPad 4... A zatím si nemůžu na nic stěžovat. Mám stažený VLC player (soubory pro přehrávání se přenáší v itunes přímo do aplikace) a v něm jdou přehrávat i .avi soubory. Sice je ze začátku jsem musel trochu googlit, abych zjistil, jak přenášet soubory přes itunes, ale nyní, s tím nemám sebemenší problém. Dále musím velmi pochválit kvalitní zvukový výstup. Hlasitý reproduktor v rámci velikosti je také dost kvalitní i hlasitý.

Jediné, co mi trochu vadí je, že na klavesnici se musí pro tečku a čárku překlikávat na druhou stranu (mezi číslice). Jinak ipadu nemám co vytknout. Naopak pro háček a čárku nemǔsím držet příslušnou klávesu, znaky mám hned na hlavní (zmáčknu a a pote čárku, tím se napíše á)

Ale jak jsem psal, mám iPad teprve od úterý a některé nevýhody se můžou ještě projevit. Osobně se přiznám, že jsem se také trochu bál itunes a uzavřenosti. Ale dnes bych se už nebál.
Butcha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martén 12. 9. 2013 18:31

Moc si vážím všech reakcí a názorů. Po pravdě jsem z toho trochu zmatený. Podle toho co tu padlo je v podstatě itunes nástroj na zničení pc s windows. Ono já se nechystám každý týden ládovat tablet hudbou a filmama. Na hudbu mám mp3, na filmy TV. Primárně by byl spíše na tu zábavu v podobě internetu, her, fotek a aplikací, jo co bych do něj chtěl dát jsou knížky. Tudíž se ptám zda ty problémy se vyskytují s větší frekvencí používání itunes, nebo to prostě běží na pozadí a nedá se to nijak korigovat? A Ještě se zeptám, když bych chtěl stahovat aplikace z appstore, to se také musí přes itunes, nebo je to stejné jako u google play?
Martén
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Butcha 12. 9. 2013 18:49

Aplikace z appstore se stahuji stejne jako v google play, neni k tomu zapotrebi itunes. Me itunes kdyz neni zapnute pc nijak nezpomaluje nebo jsem si toho alespon nevsiml. Ale radeji at ti s itunes poradi nekdo zkusenejsi, nerad bych psal neco co neni pravda. Osobne s itunes nemam nejmensi problem. Staci jen vedet jak na to.
Butcha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 12. 9. 2013 18:54

Ne itunes funguji milionům lidi aniž by problem bud měli nebo ho zaznamenali.Prosim přečti si znovu celou diskuzi a pokus se pochopit o čem mluvím...Problemova věc a mizerny soft - nerovna se automaticky havarie systemu.Bavil jsem se o tom že zaprve jeho problemovost je dobře zdokumentovaná,za druhe že komu něco řikaji služby se nestači divit,za třetí že většina uživatel win stejně netuši jak vlastně by system mohl fungovat kdyby věděli jak na to - takže itunes navic k ty hruze co stejně provozují ani nezaznamenají :-)
Uvědom si jednu věc - apple je ve stylu ber nebo nech byt a moc do toho nevrtej,i kdybys chtěl tak to nepujde jenom tak.
Android je ve stylu klidně si to rozdrbej k nepoužitelnosti,na druhy straně pokud umiš tak řekněme do stavu řád jinde než ten kdo neumí.
Apple - platiš za kdejakou kravinku,Android - spousta věci co je na Applu placena je tam v hodně dobry kvalitě zdarma.
Apple - maš na vyběr z defakta minima variant - Android od uplnych sraček po špičkovy kousky.
Ve finale je to jenom o tom k čemu tihneš - pokud ti mirně fašisticky způsob apple nevadí je ipad dobra volba,pokud seš člověk kterej třeba pokud ho irituje jakykoliv nastaveni klavesnice tak si prostě stahne tu co mu vyhovuje do pismene jeji nastaveni,chování,rozložení - je pro tebe android.
Jsou to dva uplně rozdilny světy ani jeden neni lepší - zaleži na tom jaky přistup komu vyhovuje.
Naposledy upravil oooooooooo dne 12. 9. 2013 19:03, celkově upraveno 1
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Butcha 12. 9. 2013 18:55

Jeste bych popremyslel zda vam staci 16 gb verze iPadu, protoze pokud se nepletu tak za 11500 se vetsi verze koupit neda. Jak je to u nexu nevim a nevim ani jestli se da rozsirovat pametovkama.
Butcha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 12. 9. 2013 19:05

Nexus je bez pamětovky.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LucassX 12. 9. 2013 19:13

16GB je u iPadu použitelných, AAA hry mají bez problémů 2GB, ale to už si člověk musí umět rozmyslet, kterou hru zrovna na iPad nainstaluje. Hra se vždycky dá stáhnout na PC v iTunes (např. když je v akci, ještě jsem nekoupil hru za plnou cenu, vždycky v akci se hrami předzásobím) a do iPadu hry obměňovat. Já k iPadu připojuju foťák a stahuju do něj fotky a videa, takže jsem si vzal 32GB.

Jinak jestli je uživatel Martén student (nebo má kolem sebe někoho, na koho by to vzal), tak bych doporučil brát z iStyle.

http://www.istyle.eu/cz/skola?utm_sourc ... mpaign=bts

oooooooooo píše:Ne itunes funguji milionům lidi aniž by problem bud měli nebo ho zaznamenali.Prosim přečti si znovu celou diskuzi a pokus se pochopit o čem mluvím...

V tom je trochu jádro pudla, ty jako "power" user tu maluješ scénáře, které velké většině bežných uživatelů iTunes vůbec nenastanou a tak tazatele akorát mateš.
LucassX
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martén 12. 9. 2013 19:30

Děkuji za tip, jsem ještě student, takže toho bych využil :) myslím, že na alze mají taky nějakou akci pro studenty.

Já bych se i rád podíval na androidy ale je docela problém najít v obchodech retina tablety jako jsou asus memopad, xperia z, toshiba excite pro, hp slatebook nebo již zmiňovaný nexus 10. Udělám si příští týden výlet a zkusím prolézt Ostravu, ale nedávno jsem ty větší centra prolezl a všude jen samé samsungy a ipady.
Martén
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 12. 9. 2013 19:40

Kód: Vybrat vše
V tom je trochu jádro pudla, ty jako "power" user tu maluješ scénáře, které velké většině bežných uživatelů iTunes vůbec nenastanou a tak tazatele akorát mateš.

Panenkomarja - naposled,rozesrany win berou lidi jako standart ani netuši o tom že rozesrany jsou a berou to jako standartní věc a chování.Stejna analogie jako chování itunes - ne fakt neberu jako standart věc ktera se chova jako prase.Pokud v tom připadě nic navic ipad nepřinaší neni dobra volba pokud nemůžu čerpat zásadní vyhodu ktera je ovšem pouze pokud domacnost postavim na apple.Chapu že slovo nezaznamenali - rovná se pro uživatele apple neexistuje...Ještě je jeden takovej pěknej apple obrat - vždyt to vlastně nepotřebuji...
Celou dobu přitom celkem přesně popisuji že komu nevadi uplně jiny přistup apple tak ipadem neprohloupí.Poněvadž ale piše nemam žadne zkušenosti s iOS tak jak pohoršující - řekl jsem mu par věcí ktery lidi bez jakychkoliv zkušeností celkem překvapí.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sirius1983 16. 9. 2013 13:16

oooooooo: Určitě máš vysoce nadstandartní znalosti v oblasti IT, ale tvoje příspěvky se opravdu strašně špatně čtou co se týče slovosledu, absence interpunkce a podobně. Tady nejde o nějaké občasné pravopisné chyby, to se může stát každému, ale číst po tobě delší příspěvek je opravdu nepohodlné a mě to třeba odradí, což je škoda, protože by se od tebe mohl člověk leccos dovědět.

Na druhou stranu, drtivé většině lidí, co si kupující jakoukoliv IT věc, jsou tebou popisované problémy zcela jedno.
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 16. 9. 2013 14:12

Pochop jednu věc - na interpunkci z vysoka prdim.|přispěvek pišu mezi řečí a poslepu.Pokud je nepohodllný - nečti ho.jak prosté.Pokud si z něj vezmeš něco spiš technickeho razu plus pokud to člověka zajímá,uplně stejně beru přispěvky já.Spiš mně irutují přispěvky bez gramaticke chyby a s interpunkcí ale šílené co se tyče faktickeho obsahu.
Kód: Vybrat vše
Na druhou stranu, drtivé většině lidí, co si kupující jakoukoliv IT věc, jsou tebou popisované problémy zcela jedno.

To je dobře a popravdě řečeno moje plus.Jsem s takovými v čilem kontaktu kdy peněžni toky jdou od nich ke mně.Ovšem otazka je co takoví hledají na IT foru.Druha otazka je nasledující - proč nevybírají podle toho jak se jim věc prostě líbí.Jako holky - je to v růžove barvě ten notas,tablet?Beru.
Osobně vybiram cokoliv celkem pečlivě - samozřejmě hledim na peněženku,nejsem typ je to nej - musím to mít,chci trochu poměr cena výkon,proto zvažuji všechny pro a proti.a mimochodem pokud řeknu věc má z meho hlediska tuto něvýhodu - musí každy zvážit jestli nevýhoda se týká i jeho.Podruhé říkám že porovnávání android- apple je ůplně scestné,na to musí každý přijít sám proč se tak liší a že se vůbec neprotínají,ani jeden není lepši než druhý - jsou uplně jiný,proto jsou uplně jiny i zařizení a jejich vyhody a nevyhody..
oooooooooo
Pokročilý

Předchozí stránka