Tablet s 2-3 USB

Surface a další dotyková zařízení - nejen s Windows

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod cucumis.melo 16. 12. 2013 13:11

Hledám tablet, ke kterému by šlo připojit zároveň klávesnici, myš a USB modem. Celkem by tedy měl mít minimálně 2 USB konektory (nebo microUSB či miniUSB, to řeší redukce), případně tři, pokud se klávesnice taky připojuje přes USB. Vyrábí se něco takového, nebo se s takovými požadavky nepočítá a mám se poohlédnout po notebooku?
cucumis.melo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mladoboleslavak 16. 12. 2013 13:32

Použij USB hub, s tím to funguje ;)
mladoboleslavak
Junior

Odeslat příspěvekod cucumis.melo 16. 12. 2013 13:42

Díky moc. :-))

-- 24. 12. 2013 23:17 --

cucumis.melo píše:Hledám tablet, ke kterému by šlo připojit zároveň klávesnici, myš a USB modem. Celkem by tedy měl mít minimálně 2 USB konektory (nebo microUSB či miniUSB, to řeší redukce), případně tři

Tak tablet a USB hub jsou doma. Když k tabletu připojím USB hub a do něj myš a USB modem, nefunguje ani myš, ani USB modem (přičemž jak myš, tak USB modem fungují, když jsou k tabletu připojeny přímo). Ale když přes USB hub připojím jen jedno z obou zařízení, funguje to.

Když jsem pro kontrolu zkoušel připojit USB hub a přes něj myš a USB modem k normálnímu PC, fungovala obě zařízení, dokud se z USB modemu jen kopírovaly nějaké instalační soubory, ale jakmile jsem se chtěl připojit k internetu, přestal fungovat jak USB modem, tak myš. Takže chyba by měla být v USB hubu, ne v tabletu či PC. Otázka zní, je to normální vlastnost USB hubů, nebo mám vadný typ či vadný kus? Má s tím někdo zkušenosti?

-- 24. 12. 2013 23:20 --

Tak tablet a USB hub jsou doma. Když k tabletu připojím USB hub a do něj myš a USB modem, nefunguje ani myš, ani USB modem (přičemž jak myš, tak USB modem fungují, když jsou k tabletu připojeny přímo). Ale když přes USB hub připojím jen jedno z obou zařízení, funguje to.

Když jsem pro kontrolu zkoušel připojit USB hub a přes něj myš a USB modem k normálnímu PC, fungovala obě zařízení, dokud se z USB modemu jen kopírovaly nějaké instalační soubory, ale jakmile jsem se chtěl připojit k internetu, přestal fungovat jak USB modem, tak myš. Takže chyba by měla být v USB hubu, ne v tabletu či PC. Otázka zní, je to normální vlastnost USB hubů, nebo mám vadný typ či vadný kus? Má s tím někdo zkušenosti?
cucumis.melo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zrom 8. 1. 2014 08:30

asi je slabe napajeni toho jedineho usb konektoru na tabletu aby to utahlo 3G modem.
Tohle by resil napajeny USB hub, pripoji se do nej externich 5V a pak se tam da pripojit klidne i externi pevny disk..

Mys a klavesnici by to asi dat melo, ale 3g modem + neco dalsiho + spotreba hubu (taky nejakou ma) to uz je asi moc.
zrom
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 8. 1. 2014 10:21

S tím HUBem bych si neby ljistej, někde se to tady řešilo že to zrovna 2x dobře nefunguje :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Zedna1 15. 3. 2014 17:37

Z osobni zkusenosti vim, ze mys+klavesnice pripojene k Androidu pres USB HUB funguji bez problemu.

Ten 3G modem uz je ale jina otazka ...
To bych spis doporucil tablet s 3G.
Zedňa
Zedna1
Kolemjdoucí