Pomoc pri vybere tabletu-win, gps, zivotnost

Surface a další dotyková zařízení - nejen s Windows

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod NeophyteX 26. 8. 2015 22:50

Zdravim. Planujem si kupit svoj prvy tablet a tak potrebujem poradit od tunajsich prebornikov. Doteraz mam skusenosti len s Desktopmi a Laptopmi, cize mozem byt v tejto oblasti trochu noob, tak predom sorry za to a diky moc za kazdu radu pri vybere.

Cena: Nemam ponatia, ale rad by som sa zmestil do 300eur (7500 KC?)

Moje poziadavky:

1. Overena kvalita a zivotnost, tj mal by nieco vydrzat.
2. Quad core idealne 4gb ram, ale mozno postaci aj 2gb (zalezi ako sa to prejavi na cene)
3. Windows
4. Schopnost hrat starsie hry, cca 2006 a spat, tj 10 a viac rokov stare mi uplne stacia. (nove aj tak nestoja za nic ;) )
5. Display ½ klasickeho laptopu, cize 7.5”?, pripadne aj vatsi, mozno 10” nie vsak 15 ako laptopy, to uz je zbytocne velke na prenasanie. Nevyznam sa v tych velkostiach displayov v palcoch, cize necham si poradit. Ale priblizne format vykresu A5, prip. trosku viac.
6. Moznost zapojit extra klavesnicu a mys najlepsie asi cez usb2.0. + Dalsie zariadenia cez usb
Idealne vsak asi tablet, ktory sa uz predava aj s klavesnicou - a moznost zapojit ju ako k NTB
7. Potrebujem moznost napajania na net aj cez klasicky sietovy kabel
8. Ak by to malo schopnost ponat aj sim kartu na telefonovanie, tak by som sa tejto moznosti nebranil. resp. uvital.
9. Gps
10. Dobre chladenie. Bol by som rad keby to dokazalo bezat 24/7 s obcasnym vypinanim. Priemerne notebooky, co som mal toto zvladali niekolko rokov.
11. Decentna kamera - aspon jedna.
12. Celkovo by mal dokazat posluzit ako nahrada laptopu.

Vyuzitie: Surfovanie po nete,GPS, PDF a office, hudba, filmy, starsie hry-vid hore.

PS: Ak si este na nieco spomeniem co by mal mat tak doplnim. Pripadne poradte na co by som sa mal divat pri vybere a co by mal dobry tablet mat.
PS2: Niektore poziadavky sa daju upravit, pripadne spustit z nich. Ak to bude nutne.
NeophyteX
Junior

Odeslat příspěvekod MrFail 26. 8. 2015 23:19

Som na MT takže ti konkretne neporadím ale:
Bod 7. Tablet ktorý má v sebe ethernez neexistuje! (Tablet je vymyslený ako prenosné zariadenie, že... :) )
Ale cez micro usb - otg - usb adapter by to malo ísť
Bod 8 - taktiež taký tablet neexistuje na volanie (S WIMDOWS!!!)
MrFail
Junior

Odeslat příspěvekod NeophyteX 27. 8. 2015 09:16

Bod 7. Tablet ktorý má v sebe ethernez neexistuje! (Tablet je vymyslený ako prenosné zariadenie, že... :) )
Ale cez micro usb - otg - usb adapter by to malo ísť
Bod 8 - taktiež taký tablet neexistuje na volanie (S WIMDOWS!!!)

K tvojim odpovediam:
Ako vravim hore v tabletoch sa nevyznam.
7. Cize ak spravne chapem, bude ale mozne zapojit na ethernet kabel cez nejaku usb/microusb redukciu? Neznizuje takyto sposob stabilitu pripojenia?
8. Ako sa da potom toto riesit? Nejake volanie cez net pomocou toho tabletu? Pripadne je mozne kupit tablet s androidom (a teda aj na Sim kartu??) a dat si do neho vlastny windows?
NeophyteX
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 27. 8. 2015 09:53

tablet ktery nevydrzi bezet 2 roky v kuse a potreboval by chlazeni je parodie,nikoliv tablet,neco jako sticky do hdmi u tv s windows ktere jsem videl a nektere mely dokonce miniaturni vetracek.No jestli si koupis tablet s win rychle pochopis proc maji podil na trhu tak velky jako obsah ucine latky v homeopatiku.Koncepty kdy z jednoho zarizeni,treba htc hd2 sly spoustet winy i android jdou mimo realne pouziti,takze budes muset hledat mezi zoufale vybavenyma cinanama ktery umi win a droid v zakladu.Jenze na gsm modul zapomen,takze jsi kdes byl.Btv volat,nikoliv prijimat lze z cehokoliv pokud mam net,voip s volbou ukazuj volanemu moje mobilni cislo i kdyz zarizeni nema sim,voocall to umi bez priplatku
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod monikash 27. 8. 2015 12:46

Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Moderátorka

Odeslat příspěvekod oooooooooo 27. 8. 2015 15:49

urcite maji vsechny odkazovane tablety gps a gsm,nebo jsou to tablety s w8 ktery vyplivl google ?Hlavne libovolny tablet s windows rt lze vklidu skrtnout z pochopitelnych duvodu.Osobne bych nez si krute nabehnes premyslel nad lehouckym ultrabookem.RT ti nahradi prd,vsechny tve pozadavky nesplni ani ve snu,plnotucny win a dotek je spis vtip z hlediska prakticnosti,gsm modul jde poresit,gps taky a mas neco co je pouzitelne.Kazda sranda neco stoji
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod monikash 27. 8. 2015 16:33

To moc ooo? ne, nemají požadované vlastnosti (některé), jen chci upozornit tazatele, že jeho požadavky patří do říše snů nebo startreku...
Hlavní problém je v počtu USB, kdy nabíječka blokuje USB konektor, takže nejde zároveň nabíjet (24/7) a pracovat s USB myší a klávesnici. Maximálně pokud jsou přes BT nebo jak jsem uváděla přes dokovací klávesnici.

monikash
Moderátorka

Odeslat příspěvekod NeophyteX 27. 8. 2015 22:49

oooooooooo: Cize tablet s windowsami je nezmysel? Pises to ako samozrejmost, ale ja v tom nemam vobec prehlad. Ake su k tomu dovody? Touchscreen?
Inak ano idealny by mi bol opat notebook, s mensim displayom a viac prenosny, ale rad by som vyuzival aj touch screen, nech nemusim vsade vlacit mys. Ked tak nad tym uvazujem tak je mozne windows prepnut do klasickeho modu, tak ako stare windowsy a ovladat mysou a potom opat na ten touchscreen mod, ak budem povedzme niekde v aute a pod. Da sa medzitym nejako prepinat?

A to volanie. Myslim, ze by som sa uspokojil s prijmanim hovorov, ako to popisujes.

monikash: Z poziadaviek sa da spustit. Pocet USB je snad mozne zvysit zapojenim niecoho co ma viac portov.
NeophyteX
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 28. 8. 2015 04:03

Ani se mi nechce to rozebirat.'tvoje predstavy.ano tablet s win je ultranesmysl,protoze dotykove zarizeni s filozofii win je uzivatelska katastrofa,myslim ze to vi i v ms proto odchod bude sporadany a ve formaci.
A psst mys atd nepotrebujes pokud system umi remote mouse z mobilu,hmmm android umi,win ne,ext. Klavesnici taky ne pokud si de nahodit a upravit alternativni.Ja pisu na dotykaci i kratkej kod,no problem.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 28. 8. 2015 04:43

Je pěkné mít požadavky na nějaké zařízení, ale možná je lepší jít na to obráceně. Podívej se třeba na Heuréku a zjisti co je na trhu. Pomocí filtrů to není takový problém zjistit co se vlastně prodává.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod monikash 28. 8. 2015 06:12

Právě že většina tabletek (a nejen pro W) neumí nabíjet přes hub. Ideální je tablet s nabíječkou se spešl konektorem, ale ty se snad už ani nedělají.
To už je lepší koupit nějaký 10" noťas (s otočným displejem).

monikash
Moderátorka

Odeslat příspěvekod oooooooooo 28. 8. 2015 09:11

bingo,lehkej ultrabook klidne i bez otocnyho displaye je tisickrat lepsi volba nez bastl win na dotykaci.Kdo toto nechape a neprecetl si milion omezeni a nedodelku kteryma trpi tak mu neni pomoci.S winama na dotykaci ?mam celkem zkusenosti protoze mne hracky od mobilu,po pc zivi.takze nejake srovnani co se k cemu hodi mam.nicmene nehodi,neni rovno nefunguje.btw jenom na okraj,vezmeme si hru x let starou a dotykovy tablet s win,tvuj pozadavek byl stare hry vid ? no opravdu by mne zajimalo jak si to predstavujes...porad nic ? tak dobre vezmeme zarizeni s w 10...hypoteticky..porad ti volba tablet + dotyk pripada lepsi nez ultrabook ?nicmene pokud se vzdas vsech svych zakladnich pozadavku bude tablet s win super volba,neco jako kdyz des koupit auto s abs,asr,8 airbaky,na naftu,turbodiesel a vracis se za skoro stejnou cenu s wartburgem,obe varianty jezdi a jsou to auta
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod NeophyteX 30. 8. 2015 21:15

.btw jenom na okraj,vezmeme si hru x let starou a dotykovy tablet s win,tvuj pozadavek byl stare hry vid ? no opravdu by mne zajimalo jak si to predstavujes...porad nic ? tak dobre vezmeme zarizeni s w 10...hyp

Predstavoval som si to tak, ze budem mat windows s dotykovym ovladanim, ale moznostou kedykolvek pouzivat aj mys a klavesnicu a idealne prepnut do klasickeho windows modu. Ked bude treba touch screen tak zas prepnem do touch screenmodu. Ten vlastne vyuzijem len pri citani PDF a ako GPS do auta, respektive, kedykolvek ked nebude klavesnica a mys zapojena.

Ale ked tak nad tym teraz uvazujem, mozno by som si malradsej kupit nejaky najlacnejsi tablet na PDF, GPS a surf net ako dotykove zariadenie, bez vyuzivania klavesnice ci mysi.

A k tomu nejaky ultra book, ci notebook, no to sa mi uz vidi zlozitejsie a asi to vyjde aj drahsie.
NeophyteX
Junior

Odeslat příspěvekod Kysa 2. 9. 2015 20:00

ooooooooo: nevím jaký zařízení porovnáváš, ale tablet s win se mi nezdá jako wartburg.
NeophyteX: žádný mód dotyk / myš neexistuje. Buď používáš dotek nebo myš, "mód" se nijak nepřepíná. skus si normálnímu pc/nb připojit dvě myši. chvilku používej jednu, chvilku druhou. Přesně takhle to funguje.
Já mám teď doma HP pavilion X2 ke kterýmu je i klávesnice a nemám problém. Jak ooooooo píše o psaní krátkýho kodu, tak na tomhle si to dokážu bez problému představit. Jako hlavní výhodu vidím, že to má, sice jedno, normální usb. No a jsou to prostě windowsy, takže pokud potřebuju síťovou kartu, píchnu ji do usb, potřebuju RS 232, píchnu to do usb a další a další podle potřeb a požadavků. Pokud budu mít potřebu, připojím usb hub a připojím si zařízení dle libosti.
Jsou takový možnosti u jiných tabletů?
Kysa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod monikash 3. 9. 2015 09:08

To Kysa: Ten by šel - http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?k ... wwods1cHuQ protože má jedno USB + samostatné USB pro napájecí adaptér. Takže by splňoval některé NeophyteXovy požadavky.

monikash
Moderátorka

Další stránka