Konvertibl s Windows do 8.000 Kč

Surface a další dotyková zařízení - nejen s Windows

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod peta809 23. 1. 2016 19:45

Zdravím, poradí prosím někdo nějaký konvertibl do 8.000 Kč? Měl by mít minimálně: full HD rozlišení, 2GB RAM, 64GB úložného místa a OS Windows 8.1 a vyšší, podmínka je ohebný kloub do kterého se vsazuje tablet. Kupovat jej chci pouze v ČR. Děkuji.
Milovník přírody, geocachingu a moderních technologií se zájmem o zařízení se systémy Android a Windows, českou i světovou mediální a politickou scénu, a novinky ze světa našich mobilních operátorů. Ve volných chvílích překladatel Android aplikací do ČJ.
peta809
Junior

Odeslat příspěvekod krysta 23. 1. 2016 20:13

Na co to chceš? (Office, škola,net,...)
krysta
Junior

Odeslat příspěvekod Georga 23. 1. 2016 20:20

nový asi těžko ...
Georga
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 24. 1. 2016 00:04

Hlavně internet, práce, a různý méně náročný programy. Takže Intel Atom stačí. Měl jsem už před tím Acer Aspire Switch 10, ale s nižším rozlišením. Výkon mi vyhovoval, s tím problém nemám, nic se nesekalo. To na co jsem to používal, tak mi to vyhovovalo. Byl v reklamaci, nepodařil se opravit a vrátili mi peníze. HD rozlišení mi nestačilo, tak sháním něco s FHD.
peta809
Junior

Odeslat příspěvekod Georga 24. 1. 2016 09:58

Ok, tak znova. Zadej si ty parametry do jakéhokoliv eshopu a uvidíš, co ti vyjde.
Georga
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 24. 1. 2016 14:48

To jsem pochopitelně dělal. Mě zajímá, jestli jsem třeba něco nepřehlídl.
peta809
Junior

Odeslat příspěvekod dustojnikhummer 24. 1. 2016 15:04

Zkus Lenovo Miix 3 (Ne 300). 3 má 10,1 FullHD IPSko,2GB RAM,4 jádrový atom a W10. Nejsem si jistý jak je to s úložištěm. Má k sobě sice klávesnici ale ta prý nestojí za nic. I když je to spíš tablet než 2v1
dustojnikhummer
Junior

Odeslat příspěvekod SirionRazzer 24. 1. 2016 18:24

Miiix 10 3 mi osobně nesedl ani jako tablet (hrozně těžký, mizerná SW klávesnice, titěrné/špatně škálované Windows), ani jako ntb - to kvůli té skládací klávesnici, která buď vkuse padala nebo byla v nevhodném úhlu. Snad s tím druhým typem klávesnice (dok se zářezem) by mohl být lepší.
SirionRazzer
Junior

Odeslat příspěvekod Radmen 25. 1. 2016 08:36

Já si na přelomu roku koupil Asus T200, v Datartu ho vyprodávají za 9k + lumia 520 zdarma (tu jsem střelil za 2k). Nemá sice FHD rozlišení, což jsem taky původně chtěl, ale jinak je naprosto super, klávesnice v pohodě použitelná, navíc záruka spokojenosti, když se během roku poděla, opraví mi ho a vrátí peníze, snad se zadaří :)
Radmen
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 25. 1. 2016 10:49

Snad se zadaří...

Ach jak typicky české, proč si to kupuješ když chceš aby se to pokazilo???
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod dustojnikhummer 25. 1. 2016 12:17

Se softwarovou klávesnicí nic nenadelas, u Windows není možnost alternativní jako na droidovi. Ano, klávesnice stojí za prd, ale určitě budou nějaké neoficiální. Máme v rodině nové Miix 300 a klávesnice je teda (pro mě osobně) hrůza. Ne ani zpracováním, ale layoutem, velikosti kláves a absenci F kláves. Bohužel za 8 tisíc si moc nevybereš.
dustojnikhummer
Junior

Odeslat příspěvekod Radmen 25. 1. 2016 14:03

Python.p píše:Snad se zadaří...

Ach jak typicky české, proč si to kupuješ když chceš aby se to pokazilo???

Já si to koupil, protože jsem chtěl místo dvou tabletů jeden pořádnej. A když už by se měl podělat, tak během té DOBROVOLNÉ akce od výrobce, že mi vrátí peníze a ne dva dny po záruce. To je zase ojeb od výrobce.
Radmen
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 25. 1. 2016 14:58

Radmen píše:Já si na přelomu roku koupil Asus T200, v Datartu ho vyprodávají za 9k + lumia 520 zdarma (tu jsem střelil za 2k). Nemá sice FHD rozlišení, což jsem taky původně chtěl, ale jinak je naprosto super, klávesnice v pohodě použitelná, navíc záruka spokojenosti, když se během roku poděla, opraví mi ho a vrátí peníze, snad se zadaří :)

Tak jsem si jej taky koupil. Už je vyexpedovaný a zítra by měl dorazit. Tak snad budu spokojený. Podle specifikací by měl být i výkonnější než předchozí Acer Aspire Switch 10.
peta809
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 25. 1. 2016 23:02

Resim podobny problem, aspon 10,1" FHD IPS dotykac, Intel Atom Baytrail (web, office, email, filmy, cestovani), 2GB RAM, 64GB eMMC, s klavesnici a W8->10. Jsou Lenovo Miix 3 nebo Acer Switch 10 az takovy pruser? Vic se mi libi/min kompromisni mi zatim prijde prave ten acer. Proc sis ho nekoupil ve FHD verzi, da se za 8K? Do 10K uz nevidim jine aspon trochu schopne alternativy...FHD bych se uz dnes nechtel vzdat. Mame jeste stary Lenovo S10-3 10,1" 1024x600 a HD mi uz dnes prijde jen o chlup jemnejsi.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod SirionRazzer 26. 1. 2016 00:14

V případě 10" tabletů pod 10k bych zvážil i (jetý) iPad. U Windows není moc výběr, horší výdrž a váha, aplikace nejsou optimalizované na dotyk. Nesouhlasím s často omílaným tvrzením, že si jde pouštět desktop aplikace. Technicky určitě lze, ale proč se trápit? Androidy v této velikosti už skoro vymřely...
SirionRazzer
Junior

Další stránka