Propojení tabletu se stolním PC

Surface a další dotyková zařízení - nejen s Windows

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mirek40 31. 5. 2016 12:09

Je možné fotografie z tabletu skopírovat nebo přesunout do stolního PC?
mirek40
Junior

Odeslat příspěvekod Epe 31. 5. 2016 12:21

napr. AirDroid
Epe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jackbrno 31. 5. 2016 12:55

mirek40 píše:Je možné fotografie z tabletu skopírovat nebo přesunout do stolního PC?

A proč by to nemělo být možné? Nenapadlo tě zkusit propojit tablet s počítačem pomocí USB kablíku?
jackbrno
Junior

Odeslat příspěvekod Ali-eN 20. 6. 2016 14:45

bud kablem, nebo to nasdilej v pocitaci a nejakym souborovym managerem v androidu se pripojis. Nebo pouzij skvelou aplikaci do pocitace MyPhoneExplorer je free a nejede to pres internet, jako nejaky priblbly AirDroid a jine omezene komercni hlouposti. ;)
~#Redmi Note 4 | #Nexus 5 | #Asus - RT-AC66U Merlin~
Ali-eN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Epe 20. 6. 2016 18:27

Ali-eN píše:nejede to pres internet, jako nejaky priblbly AirDroid

Jak to jede pres internet? A co je na nem omezeneho? Nechci zadnou "flame war", jen me to zajima..
Epe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ali-eN 20. 6. 2016 19:45

Ahoj, bohuzel nemam ted pristup na svuj pocitac, tak snad se nepletu, ale nema ten program AirDroid nahodou omezeni na 1gb traffic?! A nesynchronizuje se nahodou pres jejich server? Mozna uz to je jinak, pac uz dva roky pouzivam ten MyPhoneExplorer co jsem postoval..
Ali-eN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Epe 21. 6. 2016 06:57

snad jen jedinou jsem nahraval vice jak 1GB dat, ale zadny problem s tim nebyl. A synchronizace pres jejich server taky nijak nejede (aspon oficialne ne ;-) )
Epe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PD 21. 6. 2016 11:54

Kabelem přes MTP protokol, wifi přes FTP/SSH/SMB protokol nebo můžeš dát paměťovou kartu do čtečky v PC.
Mot. T180 | SX1 mod. (Symbian OS 6.1) | N80 (Symbian OS 9.1) | E71 (Symbian OS 9.2) | Huawei U8160 (Android 2.2.1) | LG Optimus L9 II (Android 4.4.2) | Samsung Galaxy A40 (Android 10)
PD
Junior

Odeslat příspěvekod Ali-eN 21. 6. 2016 12:29

když se ptá jak přenášet soubory, tak zřejmě nakonfigurovat ssh server nebude uplně jeho parketa.. :D

jéé, trošku OT, ale zeptám se:
mám tady starou symbianovou N8 ale je bohužel zalockovaná, na disky se dostanu, ale jak křupnout ten service kód mi zatím nejde. Netušíte někdo, jak na to?

-- 16. 7. 2016 09:15 --

Epe píše:snad jen jedinou jsem nahraval vice jak 1GB dat, ale zadny problem s tim nebyl. A synchronizace pres jejich server taky nijak nejede (aspon oficialne ne ;-) )

Omlouvám se, že jsem byl tak příkrý.. Nevím už proč, ale ten AirDroid mě tehdy nějak nakrknul, ono těch možností na droida je hromada a než se člověk zorientuje, co mu nejvíc sedí, tak musí vyzkoušet spoustu různých aplikací. Já používám na přenášení souborů SSH, jede to jak po lance, tak i přes net. ES Filemanager umí SFTP a máš pořád veškeré disky dostupné a nemusíš se babrat s hloupým sdílením a funguje to cross platform. Je to bezpečné narozdíl od FTP a SMB, které se dá zase použít, když máš nakonfigurovaný VPN server, ale SSH je uplně nejlepší. Na zalohováni pak stačí ADB, nebo nějaká apka, ale nechci svoje data ládovat z tabletu do kompu přes internet, jednak je to pomalé, nevíš kdo poslouchá a většinou je to navíc placené.

btw: tu N8 jsem už uplně briknul a je dead.. :)
Ali-eN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jozefjodo 5. 10. 2016 07:25

tak tento ukon robim dost casto, kedze casto na vylety nosim tablet a tam fotim a potom si ich kopirujem bud do notebooku alebo do velkeho pc
jozefjodo
Junior

Odeslat příspěvekod mraveneček 9. 10. 2016 10:55

Ahoj. Já mám tablet Lifetab, a připojuji ke komplu dodaným kabelem přes Usb. Os win 10. otevřu Průzkumník souborů, poklepu Tento počítač a objeví se Tento počítač\LIFETAB_S1034X. Poklepu ho a otevřu Downolands a objeví se soubory, které můžu smazat nebo zkopírovat do počítače. funguje to oběma směry. V kompu mám otevřený Total comander. Uchopím myší soubor v tabletu a přesunu ho nad Total a upustím do v Totalu do vybrané složky. funguje to oběma směry. Z compu jsem přetahl do tabletu film *.avi a ve Vlc jsem si ho prohlídl. :-)
mraveneček
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ali-eN 9. 10. 2016 12:01

Evidentně je těch metod mnoho, taky používám Total Commander, sice bez průzkumníka.. :°
Obrázek
Ali-eN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mraveneček 11. 10. 2016 16:52

To je co za program. Něco mi připomíná.
mraveneček
Kolemjdoucí