Nákup tabletu z číny?

Surface a další dotyková zařízení - nejen s Windows

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Katore Inescu 5. 2. 2025 12:21

Zdravím

Používám iPad Mini 2. Po ukončení podpory v minulém týdnu je nepoužitelný a i když jej mám jen na aplikaci Youtube, je mi k ničemu a koukám po novém. Píšu proto, že mě výkon nijak nezajímá a chci pouze přehrávat, takže se koukám po levném tabletu, s kvalitnějším displejem a sluchátkovým výstupem.

V Datartu jsem koukal na ty nejlevnější a připadá mi to, že je to to stejné, co seženu na Aliexpressu, ale o třetinu dražší.

Je něco, čeho se kromě omezené záruky mám obávat? Nemá někdo tip na model, se kterým je spokojen?

Děkuji
Katore Inescu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod md6hashtable 5. 2. 2025 13:20

Co budget?
Bohužel nejlepší poměr cena/výkon v dnešních modelech přichází s kompromisy. Za mě nejlepší je sehnat nějaký použitý tablet.

Z těch drahých není snadné si vybrat. Android tablety moc nevynikají až na výjimky. Šel bych do iPad s M4, kolem 20 tisíc je ok cena. Za 30 nebrat. Apple aspoň dlouho udržuje aktuální OS

Jinak "nižší střední třída":
https://www.datart.cz/dotykovy-tablet-h ... -sedy.html

kompromis ve vnitřnostech

Nízká cenová relace:
https://www.kaufland.cz/product/508876825/

kompromis ve velikosti a kvalitě displeje, jinak "vnitřnosti" jsou stejné/podobné jako v dražších tabletech za 14-16 tisíc
The year is 2022. Forums still run on phpBB, wow
EDIT: It is now 2023, wow
EDIT2: Welcome to 2024. Why oh why are we still on phpBB I wonder?
EDIT3: WELCOME TO THE HELLFIRE 2025

N̸e̷ ̷"̴c̴z̷ ̷w̷s̴ ̶c̶r̷"̷ ̴a̷ ̵i̷
md6hashtable
Junior

Odeslat příspěvekod Katore Inescu 5. 2. 2025 20:53

Stávající iPad vydržel skutečně velmi dlouho a i dnes je z pohledu HW naprosto bez problému, takže iPad jsem zvažoval. Popravdě se mi ale nechce kupovat drahý tablet, protože to co od něj očekávám udělá i tablet za 2-3k.

Protože máme doma všichni telefony Samsung, je pro mě příjemný také tablet od Samsungu a zvažoval jsem Tab A9. Objednával jsem ale něco na Aliexpressu a vyskočily na mě tablety u nich, tak zjišťuji, zda mají nějaký smysl
Katore Inescu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 6. 2. 2025 00:59

Mrkni na N-One NPad Plus.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý