Windows 10

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 10

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod sgr97 2. 10. 2014 12:28

včera večer jsem nainstaloval Windows 10 Technical Preview sice to není ani ze čtvrtiny hotový ,ale již teď se mi to líbí ten Start se prostě povedl a je úplně jiný to vidět na videu někde na you tube a vidět to na vlastním pc je to vlastně windows 7 v tuningu povedlo se to aspoň tedy podle mě
napište svůj názor jak se to líbí vám kdo již má.
sgr97
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nargon 2. 10. 2014 13:56

Já to ještě nemám, ale názor jsem si udělal. Sice je hezké, že to teď MS vytahuje jako trumfy, ale tohle mělo být už v základu windows 8! Pak by určitě na W8 nebylo tolik negativních reakcí. Nějak podobně jsem si totiž představoval provázanost těch dvou grafických prostředí co kdysi MS představoval do windows 8.
Obecně vzato W8 nikdy neměli vyjít v tom stavu v jakém byly. Tohle co má vyjít je totiž to co považuji za úplný základ, který tam měl být už od začátku.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod sgr97 2. 10. 2014 14:49

souhlasím s tebou mělo to být v 8 nebo aspoň 8.1 , ale nebylo tak jsem rád že je to dobře udělaný windows aspoň teď sice 10 , ale nevadí jak říkám je windows 7 s prvky windows 8 a remix je 10 která je podle mě dobrá.
sgr97
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JJezevec 2. 10. 2014 16:03

Nějak se to líbí?
To znamená, že použitelné začnou být verze 10.1, 10.2....
JJezevec
Junior

Odeslat příspěvekod Sus 3. 10. 2014 00:01

Tak také zkouším "co si to nechá líbit", no doufal jsem že ta nabídka Start bude už použitelná,
ale nakonec mi opravdu nejlépe stále vyhovuje (mnohem přehlednější) Classic Shell, po kliknutí spolu se shitfem se objeví ta zabudovaná nabídka, no ale myslím že opravdu nebudu mít důvod ji používat...

Ale narazil jsem i na "dobrý" bug, než jsem si dal pořádného souborového managera, tak jsem kopíroval soubory průzkumníkem
a najednou se mi na ploše začala tak rychle "rozmnožovat" ikona "This PC", že po chvíli těch ikon byla plná plocha :-D

Jinak ještě samozřejmě pracuji nejraději pod lokálním účtem, ale tentokrát jsem při instalaci do virtuálu (kvůli počáteční nedostupnosti sítě)
ani jinou možnost neměl a když jsem to chtěl potom zkusit připojit k účtu MS (schválně jestli se to bude synchronizovat s mými W 8.1),
tak jsem se nedočkal do mailu toho "ověřovacího kódu" a tedy se připojit nemohu ...

A ještě jsem ani nepřišel na to, jak vypnout automatické aktualizace, protože ta "údajná nápověda" ohledně toho "admin módu" je prázdná.

Zatím mám pocit, že pokud to nebude zdarma (protože jsem bohužel už 4 roky bez práce) a jestli nebudou hlavně nějaké změny v jádře, kvůli kterým by se to stálo za to, tak jsem tam ještě zatím nenašel nic, kvůli čemu by se mi vyplatilo přecházet z Windows 8.1 ...

Obrázek

Obrázek
AMD RYZEN 7 1700, ASUS PRIME X370-PRO, 2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16, Gigabyte Radeon HD 7790, SSD ADATA SP900, Seagate ST1000DM003-1CH1, Corsair ATX 430W CX430, W10 x64 Pro - http://web.quick.cz/vs165/TMP/W10Muj.png
Sus
Junior

Odeslat příspěvekod Pillowrecker 3. 10. 2014 17:59

Našla by se dobrá duše co by někam upnula wallpapery obsažené ve W10 TP? Googlil jsem, ale nenašel, díky.
Lenovo Y700-15ISK | Samsung Galaxy Note 8 | Sony PS4 | New Nintendo 3DS XL | Sony RX100
Pillowrecker
Junior

Odeslat příspěvekod Sus 3. 10. 2014 18:46

Tak v MS účtu už přihlášený jsem (přehlédl jsem dole že se ten kód dá naštěstí i přeskočit, protože z W10 mi zatím ani jednou nedorazil), ve Store jsou vidět aplikace instalované v každých Windows zvlášť a synchonizace nastavení W8.1 a W10 vypadá také v pohodě.

Automatické aktualizace jsem nezjistil jak vypnout úplně a kontrolovat i stahovat jen manuálně, ale přes gpedit se podařilo alspoň aby je to jen kontrolovalo, ale nestahovalo (až po schválení), tak alespoň něco ...
Sus
Junior

Odeslat příspěvekod m.kv 4. 10. 2014 12:10

Pillowrecker tady máš ty wallpapery - dal jsem tam komplet složku "web", je to v zipu, nechtěl jsem nahrávat každej obrázek sólo
http://leteckaposta.cz/581434838

Tak jsem také neodolal. Vzhledem k tomu, že to je jen TP jsem nečekal nic zázračného. Jsem ale mile překvapen, v podstatě osmičky z drobnejma a zajímavejma úpravama, nabídka start mě zatím neoslovila, zvykl jsem si na Modern UI, ale v podstatě je mi jedno co tam bude, hodnotit OS podle jednoho tlačítka mi přijde stupidní. Zkouším to přes VMware dal jsem mu 4 procesory a 4GB Ram, nebejt toho, že jsem to hodil omylem na plotnu místo SSD, tak jsem spokojenej i s rychlostí a odezvou.
Jedu na local účtu k MS jsem se ještě nepřihlašoval, ani to po mě něchtělo.
------------------------------------------
edit: nechal jsem IE bez obvyklých úprav a musím říct, že vidět živě bez tamtoho - však víte je fakt masakr :shock:
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Abox 4. 10. 2014 12:14

4 CPU ve virtualu..? Neni to trochu zbytecne..?
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod m.kv 4. 10. 2014 12:26

Jo asi je, ale prostě jsem mu dal pulku ze toho co mám k dispozici. ;-)
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Martin_boro 4. 10. 2014 15:28

Ja Windows 10 TP pouzivam na NTB uz asi dva dni, ziadne problemy nemam
Velmi sa mi pozdava celkova rychlost systemu, start aj viac desktopov(ako na niektorych linuxoch)
Metro sa teraz vyskytuje uz len v starte a nie defaultne ako vo win 8.

Celkovo som milo prekvapeny, myslim ze bude to bude dobry nastupca pre Windows 7 (teda aspon pre mna)
Martin_boro
Junior

Odeslat příspěvekod Big Muscle 4. 10. 2014 16:49

Moje pozorování:

* věci, které byly rozdvojené, jsou stále rozdvojené (viz např. nastavení sítě, uživatelské účty, proč se něco spouští jako "desktop" a něco jako "metro" (byť v okně)?), některé kontextové menu má "aero" vzhled, jiné zase "metro" vzhled... místo aby to bylo sjednocené, tak je půlka systému taková a půlka maková
* nabídka Start postrádá hodně funkcí z původní nabídky. V podstatě se jedná pouze o zmenšené "metro". V zásadě chybí položky pro práci se zástupcem/složkou v jejím kontextovém menu, atd. Můžu nějak umístit odkaz do horní části nabídky? Když dám "Pin to Start", tak se to zobrazí jako dlaždice vlevo (K čemu mi dlaždice 120x120, když chci jednoho obyč zástupce)
* byť byl změněn efekt při otevírání oken, takže to vypadá, že okno se otevře rychleji než v předchozích verzí, tak jsou reakce systému naprosto katastrofální
* lze nějak vrátit okraje u oken? Je fakt vtip, že se okno zvětšuje ne za okraj okna, ale mimo to okno.
* v kódu v některých částech (ke kterým mám přístup) téměř žádné změny oproti Win8.1
* chyby typu "Access violation in explorer.exe at address 0x00000000", nebo že mi z ničeho nic zmizel taskbar, nebo že v okenní "metro" aplikaci se občas overlay objeví úplně mimo okno té aplikace zatím nemá smysl řešit

Jinými slovy: až na pár viditelných změn v UI a bugů (typických pro preview verzi) nevidím žádný rozdil oproti Win8.x

win10.jpg
Ale jinak to může vypadat i koukatelně :)
Big Muscle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pillowrecker 4. 10. 2014 17:37

m.kv píše:Pillowrecker tady máš ty wallpapery - dal jsem tam komplet složku "web", je to v zipu, nechtěl jsem nahrávat každej obrázek sólo
http://leteckaposta.cz/581434838

Díky, ale zjistil jsem že jsou to stejné tapety jaké obsahují i Win8. Kde jsou potom ty co jsou na screenshotech? (Loďě u ostrova, modrá plocha?) :hm
Lenovo Y700-15ISK | Samsung Galaxy Note 8 | Sony PS4 | New Nintendo 3DS XL | Sony RX100
Pillowrecker
Junior

Odeslat příspěvekod m.kv 4. 10. 2014 18:08

Ad: wallpapery - nekoukal jsem na ně. Je možny ze jsou jako v osmach. Ještě pohledám za chvíli, jestli nejsou v jiný složce.

edit: tak bohužel jsem nic jiného nenašel
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod czatlantis 8. 10. 2014 12:05

tak jsem to zkoušel a je jen chyba u mě, nebo to v rychlým hledání po zmáčknutí windows klávesy prostě nehledá v nastavení (desktop mode) ? Chtěl jsem otevřít centrum sítí a sdílení (teď zhlavy nevím jak je to anglicky), ale ikdyž jsem to tam psal anglicky správně, tak to nechtělo nic najít. A podobně jak jsou nástroje pro správu->správa počítače, tak to taky nenašelo. Jedině Control panels a pak se doklikat. Takhle jsem zkoušel napsat do hledání i pár dalších položek z control panels, ale nějak se to nemělo k tomu je najít...tak já fakt nevím, žeby MS to nějak v defaultu vyjmul z vyhledávání, aby to BFU nemátlo nebo co?
czatlantis
Junior

Další stránka