W10 vs fotoaparát DSLR Fujifilm, nekopíruje fotky do pc

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 10

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Poltergeist 1. 10. 2015 23:18

Ahoj,
jsem celkem bezradny, ani po updatech nemuzu zprovoznit funcnost ve W10 toho, co ve W7, Vista, Linux, OSX, W8 funguje skvele, kdyz pripojim dslr Fujifilm, tak W10 normalne ukaze jako zarizeni, zobrazi disk, je videt velikost, ale kdyz rozkliknu, tak fotky zadne videt nejsou, ani vlastnosti disku v pruzkumnikovi nic nerikaji, co mam delat ?

externi ctecku na karty nechci pouzit, jednu mam a ta nema muj typ karty, podotykam ze pres pripojeny USB kabel do fotoaparatu jsem normalne kopiroval fotky pres W8.1 a W7, az po upgrade na W10 to nejde, co dal ?
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod m.kv 1. 10. 2015 23:34

Bylo by dobře napsat komplet HW.
Po upgrade je dobré udělat čistou instalaci W10. Většinu problémů to vyřeší.
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Poltergeist 1. 10. 2015 23:58

je to čistá instalace HW, před čistou instalací to šlo dobře s W7 64bit
Core i5 2500 K 16 GB ram, Intel P67, 700 W zdroj a nějaké další součástky
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod píďalín 2. 10. 2015 00:18

A to jako ten foťák připojuješ kabelem nebo co? Normální člověk vyndá paměťovku a strčí jí do čtečky. ;-) To je jedinej způsob jak ty fotky zkopírovat přijatelnou rychlostí, z těch foťáků to přes kabel leze jak z chlupatý deky. :-D

PS: Připojit foťák můžu dokonce i ke svýmu mobilu a normálně to funguje, Win 10 se někdy chová fakt divně. Taky jsem narazil na několik případů kdy tam něco prostě nešlo.
píďalín
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod m.kv 2. 10. 2015 00:23

Jsem z mobilu tak se mi to nechce hledat. Má tvoje deska oficiální podporu W10?
Hlavně chipset a ovladače pro USB?

edit: po upgrade se zachováním nastavení fungovalo?
Ve správci zařízení bez chyb?
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Poltergeist 2. 10. 2015 20:36

Fujifilm S5 Pro s CF kartou, to je ono
asi to bude nějakejma driverama, kopírování šlo hodně rychle, čtečku mám ale jako pech tam chybí slot na CF karty !
nyní jsem to dal do notebooku s Win 10, které jsem tam čerstvě instalovat a TAKY TO TAM NEJDE !
přitom na W8.1 a 7 na dalších particích jde v pohodě v tom samém ntb !
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod píďalín 2. 10. 2015 21:29

Hele ani jsem nevěděl že se CF karty ještě používaj. :-) A myslim že nic jako oficiální podpora Windows 10 snad ani neexistuje, ten systém je prostě zabugovanej a semtam něco nejde, člověk nic nenadělá. Zkoušel jsi to na jinym PC s Win 10 jestli to pujde?
Myslim že nejspolehlivější řešení bude fakt koupit si čtečku karet na ty tvoje CF karty. S multifunkční univerzální čtečkou pro různý typy karet ve Win 10 problém nemam, funguje to všechno bez problému.

OT: Taky mam ultrazoom od fujifilmu (i když ten tvuj je trochu vyšší třída, vypadá skoro jak dospělá zrcadlovka), zrovna mam v plánu kupovat nástupce, kdybys měl typ na "bezzrcadlovku" do 8 tisíc tak sem s nim. ;-)
píďalín
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Poltergeist 2. 10. 2015 22:24

asi čtečku karet, otázka je jestli to i tak 16 GB CF bude číst
ve všech dalších pc a ntb je stejný problém, i tam kde předtím nebyl,
důvod je jediný = Win 10

neni to ultrazoom, ale je to DSLR Fujifilm S5 Pro Finepix, dospělá DSLR, stará, pak je přestali dělat a opustili tento segment, je pořád celkem skvělá, akorát chybí moderní AF modul a fotky nejsou tak ostré ale po vyvolání z raw je to ok, je strašně pomalá akorát, je to dslr a pasují na to všechny objektivy Nikkor, Tamron, Sigma, Tokina, Samyang . . apsc a ff
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 3. 10. 2015 14:48

Jaký máš nastaven režim USB na fotoaparátu?

Jinak souhlasím, že nejjednodušší řešení je koupit univerzální čtečku. Doporučím USB 3.0 Transcend TS-RDF8.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod píďalín 3. 10. 2015 16:27

Tak to promiň, já měl celou dobu za to že Fujifilm zrcadlovky nedělá. Teda jak řikáš, asi už ne dneska.
16GB neni žádná extrémní kapacita, každá současná čtečka to musí podporovat. Nevim jak je to u CF ale u SD karet je SDHC do 32GB a 32GB kartu mi načetla i čtečka kterou jsem kupoval někdy v roce 2008 nebo kdy to bylo. A SDXC (do 128GB) už je dneska taky běžně podporovaný. Ale jak řikam, nevim jak je to u CF.
píďalín
Kolemjdoucí