Otravná automatická regulace jasu

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 10

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod peta809 14. 10. 2016 20:51

Zdravím, jsem cca měsíc majitelem notebooku Acer Aspire E5-573G s OS Windows 10 Home, CPU Intel Core i5-4210U, 8GB RAM, GPU Intel HD a nVidia GeForce 940M a trápí mě následující. I když mám v nestavení napájení vypnutý adaptivní jas a v nastavení integrované grafiky Intel HD vypnutou "Technologii pro snížení spotřeby displejů", tak se Windows neustále chová, jako by byla funkce adaptivního jasu zapnuta. Ty přechody jsou navíc takové trhané, takže na oči je to celkem nepříjemné. Všechny ovladače grafických karet jsou aktuální. Nějaké řešení? Děkuji.
Milovník přírody, geocachingu a moderních technologií se zájmem o zařízení se systémy Android a Windows, českou i světovou mediální a politickou scénu, a novinky ze světa našich mobilních operátorů. Ve volných chvílích překladatel Android aplikací do ČJ.
peta809
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 14. 10. 2016 23:50

Mam pocit, ze Swarm v nejake recenzi na notebook.cz psal, ze se nejake prasarny s grafikou da zbavit jen instalaci ovladace primo od intelu.

Edit:
Nebude to tohle?
U Aceru dříve zabíral podobný fígl jako s DELLem. Nově však je ovladač neupravený a reaktivaci obtěžujících funkcí provádí program Acer ePower Manager. Kromě této funkce jsem si všiml už pouze schopnosti pamatovat si odděleně napájecí profil pro napájení ze sítě a z baterie (například, že můžete mít rovnováhu pro provoz z baterie, ale po připojení do sítě se automaticky přepne na vysoký výkon). Pokud se bez toho obejdete, tak se nebojte program odinstalovat standardní cestou (nabídka Přidat nebo odebrat programy). Po restartu a dalším vypnutí funkce už k reaktivaci nedojde.

http://notebookblog.cz/technika/navody/ ... -problemy/
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 15. 10. 2016 11:28

Veškerý software od výrobce mám odinstalovaný, takže tím to asi nebude. Už jednou se mi podařilo toho zbavit tím, že jsem aktualizoval ovladače grafiky Intel HD. Teď mám takové tušení, že se tento problém začal objevovat po aktuální kumulativní aktualizaci systému Windows 10.

-- 11. 11. 2016 21:31 --

Projel jsem všechny spuštěné služby a není tam žádná, která by tohle mohla způsobovat. Opravdu už jsem zoufalý, nevím si rady a hodně mě tahle funkce obtěžuje. Opravdu vás nic jiného nenapadá?
Milovník přírody, geocachingu a moderních technologií se zájmem o zařízení se systémy Android a Windows, českou i světovou mediální a politickou scénu, a novinky ze světa našich mobilních operátorů. Ve volných chvílích překladatel Android aplikací do ČJ.
peta809
Junior