Creators update

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 10

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod hoper11a 11. 5. 2017 22:10

Zdravím,
mám problém s updatem Creators update. Mám starší NTB HP 4530s s grafikou AMD 6490m. Po instalaci tohoto updatu mi neustále zamrzá systém a nejde naběhnout. Zjistli jsem, že to dělá grafika AMD a ovladač. Pokud mám čistou instalaci creators update, tak dedikovaná grafika není rozpoznaná. Jakmile dám aktualizovat ovladač, tak systém zamrzne a nefunguje, nepomáhá ani několikátá čistá reinstalace Windows. Bohužel, když si ze stránek Microsoftu stáhnu nástroj na čistou instalaci systému, už se mi samosebou nainstaluje automaticky Creators update - a opět problém s instalací grafiky. Je nějak možnost dostat zpátky Aniversary update, se kterým mi to fungovalo bez problémů?

Díky za info
hoper11a
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 11. 5. 2017 22:26

Standardní postup:
1) boot ze záchranného média -> připojení externího média se zálohou OS -> Obnova OS ze zálohy;
2) zákaz MS WU.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hoper11a 11. 5. 2017 22:44

Bohuzel, prave ze zachrane medium nemam, respektive mam jen bootovaci usb ale to je vytvorene prez nastroj Microsoftu - tzn. uz od instalace Win 10 se instaluje jen posledni verzi..
hoper11a
Junior

Odeslat příspěvekod whatt 11. 5. 2017 22:48

mám origoš DVD Windows 8.1, můžeme se domluvit na (elektronickém) předání obrazu disku. Pokud by ti teda nevadil downgrade na W8. Napiš SZ, mášli zájem.
Když někomu v napjaté chvíli řeknete "okamžitě se uklidni", dáváte mu tím úkol, se kterým se těžko popasuje i zkušený jogín.
whatt
Junior

Odeslat příspěvekod freekarol 12. 5. 2017 00:20

Pokud si stáhneš ovladače z HP stránek, pro Windows 8, mělo by ti to fungovat.
freekarol
Junior

Odeslat příspěvekod hoper11a 12. 5. 2017 09:53

Mám i originál klíč jak k původním Windows 7 pro, tak násleně i k Windows 8 Pro. Ty bych tam v nejhorším případě mohl nahrát zpět. Problém je opravdu s tou grafikou, i pokud stáhnu ovladače z HP (tam jsou jen max. do Windows 8), tak i z AMD. Pokaždé když se pokouším nainstalovat ovladač grafiky, tak zamrzne PC, černá obrazovka a žádné reakce, ani na Ctrl+Alt+Del, ani Alt+tab. Nefunguje ani z AMD program pro automatickou detekci grafické karty a následná samoinstalace ovladačů. Podle for, co procházím, tak za tím vězí špatné ovladače od AMD. Takže mi nezbývá nic než dedikovanou grafiku neinstalovat a počkat případně na nový velký update....
hoper11a
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 12. 5. 2017 09:54

Instalačky pro W10 AU (=Redstone 1) by neměl být problém stáhnout přímo od Microsoftu pomocí utility HeiDoc: https://www.heidoc.net/joomla/technolog ... nload-tool

Kdybys s tím problém měl, tak se ozvi, někde doma mám instalačku X64 CZ Home/pro staženou měsíc před příchodem CU, což je se zárukou ještě AU.
Edit: pozor, uvědomil jsem si, že mám doma W10 upgradované z krabicové verze W7, takže ta moje stažená instalačka asi nebude brát OEM čísla
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod mople71 12. 5. 2017 23:49

Predchozi verze Windows nebudou dlouho podporovane, soustredil bych se tedy na nalezeni reseni pod nejnovejsi verzi.
mople71
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod martin.spata 14. 5. 2017 22:25

Dnes se mi take nainstaloval creators update a mám problém při zapínání ntb. Hlasi mi to chybu 0xc00000e. Nemá s tím někdo zkušenost? ?
Ntb: acer predator 15, windows na ssd
Přílohy
2017-05-14 22.25.10.png
martin.spata
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 15. 5. 2017 07:53

Můžeš zkusit to, co ti radí na modré obrazovce: vložit instalační médium a opravit instalaci.

Kdybych ten laptop měl v ruce já, strčil bych do něj jiný disk a zkusil nainstalovat nejnovější Windows 10 načisto. Tím bych ověřil, jestli je laptop nekompatibilní jako takový, nebo je nějaký problém na tvém disku (pravděpodobnější). Pokud by na jiném disku vše běželo, jak má, pouvažoval bych o zazálohování uživatelských dat ze starého disku a čisté instalaci Windows.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod martin.spata 15. 5. 2017 15:39

Recovery usb nedokázal spuštění pc opravit. Musel jsem udělat čistou instalaci. Naštěstí mám na ssd jen windows a data na hdd takže jsem o noc dat nepřišel jen o programy a nastavení. Po čisté instalaci už mám creators update a zatím v pořádku.
martin.spata
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aurum 15. 5. 2017 18:14

Vlezu si sem do vlákna, protože si musím na Creators 1703 postěžovat. Po instalaci jsem trnul, co zase budu muset věčnost hledat. Samozřejmě, větší půlhodinu jsem pátral, kam schovali velikost textu, myslím tím: Změnit pouze velikost textu, původně start-nastavení-displej-upřesňující nastavení zobrazení-atd--- zobrazení. Prostě ne a ne najít. Chtěl jsem se obrátit zde na forum, ale mezitím jsem někde na netu objevil strohou zprávičku: Ve Windows 10 Creators Update verze 1703 byl tento dialog odstraněn. Bys zabil...
To jen pro ty, co by se o totéž snažili.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod freekarol 15. 5. 2017 21:08

Ano, MS to odstranil aneb jak MS "vylepšuje" Windows tak, že snad všechny možné úpravy, půjdou jen přes úpravy v registru.

Jak to písmo změnit: http://winaero.com/blog/menu-text-size- ... rs-update/

V češtině sem bohužel nic nenašel.
freekarol
Junior

Odeslat příspěvekod aurum 15. 5. 2017 23:03

to freekarol: Díky aspoň za to!!! Snad se v tom nějak povrtám a písmo zvětším. Když ho totiž zvětším po novém, procentuálně, zvětší se komplet všechno a je to pěkný humus. Zbytečně velké orámování, nevyužité prostory, ikony, rámečky, no maras. Si fakt MS zahrává s nervovou soustavou smrtelníků.
aurum
Junior