Někdy na přelomu milénia jsem naposledy používal Norton Commandera, už s Windows 3.11 for Workgroups, pak jsem se přeorientoval na Průzkumníka Windows, neboť ta různá generika Nortona pro Windows mě nezaujala, ale to je věc zvyku, názoru a potřeb... V každém případě díky za tip!
Stáhl jsem a nainstaloval Total Commandera v.9.0a. Prohledání
zip archivů je dost svižné, ale TC našel pouze jednu jedinou složku Pictures a žádnou chybu nehlásil, zatímco já jsem náhodným výběrem a manuálně těch složek našel o něco málo více. TC používá zřejmě svůj vlastní de/komprimační stroj, ja používám
PeaZip 3.2.0.Teď jsem ve Zprávách zaslechl, že se dnes oslavuje mezinárodní
den Otevřených archivů, tak uvidím večer...
-- 10. 6. 2017 09:13 --Tak se opět po několika dnech připojuju k diskuzi na téma zálohování. Když jsem téma zakládal, netušil jsem o zálohování (téměř) nic. Nejobsáhlejší (z těch dvou nebo tří) diskuzi jsem vedl s
Velkým Guru MP, jak říká MilanR. Odpovídal dle svého zvyku, ale většinou mě jen odkopl správným směrem (občas i špatným). Jenže ve struktuře onoho fóra jsem se začal ztrácet a ztrácel jsem i trpělivost neustálým opakováním a nepochopením. Tím naprosto nechci znevažovat MP, je obtížné stručně popsat problém v češtině...atd, domyslete si. Když mně včera server odmítl přijmout delší rekapitulující text, vzdal jsem to... Nicméně ony odkopávky mně donutily důkladněji prozkoumat strukturu mého úložiště záloh. S překvapením jsem zjistil, že jeden ze tří adresářů s velmi dlouhým názvem, který jsem mě nikdy dříve nezaujal, se zcela logicky dle svého obsahu jmenuje
WindowsImageBackup...
= Windows Image Backup)obsahuje složku/y odpovídající názvu počítače/ů.
Název mého současného počítače je DESKTOP-HP, název předchozího počítače HP-DESKTOP, fyzicky je to stále týž počítač, ale s nově instalovaným OS Ty názvy si asi vymýšlí sám velký OS, proč to v roce 2015 vymyslel tak a nové instalaci onak netuším.
Zkrátka jsem se postupně, od spodu, metodami pokus-omyl dopracoval k nějakému svému obrazu o vytváření záloh a struktuře souborů v umístění záloh.
Aktuálně instalovaný OS vytvořil název počítače DESKTOP-HP, podle názvu vytvořil i složky pro jejich uložení. Program pro zálohování (Windows 7) pak logicky vybírá při požadavku na obnovení jen z adresáře
se svým názvem DESKOP-HP, totéž platí i o Obrazu disku (*.vhdx).
Opět vyvstává mnoho otázek, ale ta hlavní, stále v mnoha obměnách opakovaná, zní: Jak obnovovat soubory ...
Nebo jinak:
Mám nově instalovaný operační systém Windows 10.
Jak obnovím sobory ze zálohy vytvořené předchozím operačním systémem (též Windows 10) pod odlišným názvem počítače ?Napadá mě počítač přejmenovat, ale to asi nebude to nejvhodnější řešení.
-- 10. 6. 2017 09:20 --Asi musím založit nové téma, jinak budu někde na konci