Preinstalace OS a kompatibilita licence...?

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 10

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod rallydavid 15. 7. 2019 17:04

Zdravim, resim nasledujici situaci s licenci Windows.
Kdysi jsem si koupil NTB bez OS. Pote jsem na NTB nainstaloval W7 a aktivoval jej diky nabidce z univerzity.
V dobe, kdy se nabizel prechod zdarma na W10, tak jsem PC aktualizoval primo na 10ky a mel jsem puvodni licenci. Na tomto stavu jedu bez probelmu dodneska.

Nyni bych potreboval provest cistou preinstalaci W10.
Dotaz tedy zni, zda budu mit stale platnou tu puvodni licenci pouzitelnou na nove W10?
Bohuzel uz ten licencni kod nikde nemohu najit napsany. Lze nejak dostat z tech aktualnich W10 a pak s nim znovu aktivovat cistou instalaci W10?

Diky za rady
rallydavid
Junior

Odeslat příspěvekod Chipoun 15. 7. 2019 17:10

Prostě udělej čistou instalaci. Zadej že nemáš kód. Po instalaci a připojení k internetu se windows aktivují samy.
(Microsoft aktivuje podle SN zakladni desky- je s ni svazana aktivace)
Chipoun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rallydavid 15. 7. 2019 17:51

A pujde to na 100%? Radeji bych mel do zalohy ten klic z te soucasne instalace...
rallydavid
Junior

Odeslat příspěvekod Chipoun 15. 7. 2019 18:32

Pujde to na 99,9%
Chipoun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 15. 7. 2019 22:46

Půjde to!
polda
Junior

Odeslat příspěvekod SuXor 12. 8. 2019 20:41

Ahoj, jsem trochu nedůvěřivý.

Mám notebook, kde se zbořily Widle. Nenastartuje ani do nouzového režimu.

Opravdu stačí stáhnout z Microsoftu instalační image, dát ho na USB, nabootovat z něj a projít instalací a licence se sama přidělí podle S/N komponent?

Takže nemusím dolovat z disku nějakou licenci abych potom neměl prolém s instalací?

Je to tak? Budu rád za odpověď.

To by bylo skvělé.
SuXor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 8. 2019 21:40

Pokud na tom storji byly legalni desitky, niceho se neboj. Pojede to na 100% ... osobne vyzkouseno bambilionkrat.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod SuXor 12. 8. 2019 23:00

Ano, legální 10 na koupeném ASUS notebooku.

Díky moc!
SuXor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod e-osobne 13. 8. 2019 04:51

KineCZek píše:Pokud na tom storji byly legalni desitky, niceho se neboj. Pojede to na 100% ... osobne vyzkouseno bambilionkrat.

To ja uz tedy narazil, stacilo provest vymenu SSD. A podpora MS je pri takovem problemu nanic. Zachranil me tehdy nejaky soubor GenuineTicket.xml, ktery se dal jeste z puvodniho systemu na predchozim SSD vygenerovat a po ciste instalaci Win10 na novy SSD nakopirovat ten soubor do slozky C:\ProgramData\Microsoft\Windows\ClipSVC\GenuineTicket\ , doporucuji si ten soubor pro jistotu ze stareho systemu vygenerovat jeste pred instalaci noveho. Google napovi jak.
e-osobne
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SuXor 16. 8. 2019 19:31

Tak potvrzuji že to při přeinstalaci na stejné železo naprosto v pohodě.

Díky moc.

-- 16. 8. 2019 19:31 --

e-osobne píše:
KineCZek píše:Pokud na tom storji byly legalni desitky, niceho se neboj. Pojede to na 100% ... osobne vyzkouseno bambilionkrat.

To ja uz tedy narazil, stacilo provest vymenu SSD. A podpora MS je pri takovem problemu nanic. Zachranil me tehdy nejaky soubor GenuineTicket.xml, ktery se dal jeste z puvodniho systemu na predchozim SSD vygenerovat a po ciste instalaci Win10 na novy SSD nakopirovat ten soubor do slozky C:\ProgramData\Microsoft\Windows\ClipSVC\GenuineTicket\ , doporucuji si ten soubor pro jistotu ze stareho systemu vygenerovat jeste pred instalaci noveho. Google napovi jak.

Díky za varování. Výměna HDD mně také čeká.
SuXor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod freekarol 16. 8. 2019 22:22

rallydavid píše:A pujde to na 100%? Radeji bych mel do zalohy ten klic z te soucasne instalace...

Vždy si můžeš, před přeinstalací, provést zálohu Windows. Pak můžeš být klidný, v případě problémů, vše obnovíš ze zálohy.
freekarol
Junior