Problém s aktualizací KB5003690

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 10

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod samarit 25. 6. 2021 15:08

Problém uvedený zde viewtopic.php?f=1959&t=1316388 pokračuje:
Mám tento OS na HP ProBook 4330s
Procesor Intel(R) Core(TM) i5-2430M CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz
Nainstalovaná paměť RAM 4,00 GB
Typ systému 64bitový operační systém, procesor pro platformu x64
Edice Windows 10 Pro
Verze 20H2
Datum instalace ‎30.‎01.‎2021
Build operačního systému 19042.746
Výkon Windows Feature Experience Pack 120.2212.551.0

A stále se mi nedaří aktualizovat win.
Pořád dokola stahuje aktualizace, restartuje a po druhém restartu ohlásí že se aktualizace nezdařila a že se systém vrací do předchozího stavu.
Obrázek
Zkusil jsem samostatně stáhnout a spustit tu KB5003690, ale je to stejné.
Obrázek
Zkusil jsem samostatně stáhnout a spustit pomocníka pro květnovou aktualizaci, vše proběhlo obdobně.
Protože to pořád otravuje (stahuje, instaluje, restartuje) tak jsem nakonec chtěl aktualizace zastavit, nejde to. Jde jen aktualizaci odložit na pozdější termín, Pak mě to zase překvapí stejným otravováním.
BTW:Upgrade na Win11 nejde – NB prý nevyhovuje, MS doporučuje koupit nový NB.
Co s tím? Dík za rady.
Raději se 2x zeptám, než abych udělal něco špatně. Vím, že tak budu pár minut za pitomce, ale je to lepší než zůstávat pitomcem trvale. Děkuji všem, co mi ochotně pomáhají. :-)
samarit
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 25. 6. 2021 21:03

Tak buď a nebo. Buď nový NB, nebo jiný systém. Linux.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Loader 25. 6. 2021 21:21

Windows 11 vyžadují TPM, proto nepůjdou na Sandy Bridge (??) nainstalovat.
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 25. 6. 2021 21:39

Sandy už není ve W11 podporovaný. Viz https://docs.microsoft.com/en-us/window ... processors.

Kompletní přehled požadavků - https://download.microsoft.com/download ... s%2011.pdf.

Co se týče problému s aktualizací, projdi logy, zda v nich není nějaké vodítko.

Také preventivně ověř integritu systémových souborů
Kód: Vybrat vše
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod samarit 26. 6. 2021 10:24

Protože jsem nabyl přesvědčení, že mám Win10 nějaký poškozený, přeinstaloval jsem na čistou Win10 a teď upgraduji na poslední verzi. Pak zkusím upgradovat na Win11. Uvidím.

-- 26. 6. 2021 11:51 --

... upgradoval jsem na verzi 21H1 Win10 je to nejnovější?
...ale asi nemám možnost upgradovat na Win 11. Nebo by šel třeba stávající stav nějak upravit? Třeba koupit na Aukru procesor a v NB ho vyměnit?
Raději se 2x zeptám, než abych udělal něco špatně. Vím, že tak budu pár minut za pitomce, ale je to lepší než zůstávat pitomcem trvale. Děkuji všem, co mi ochotně pomáhají. :-)
samarit
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 27. 6. 2021 10:38

Procesor za podporovaný nevyměníš na 100%. Navíc je otázku, zda ntb splňuje i ostatní požadavky. Více detailů ti poskytne tento opensource nástroj - WhyNotWin11.

Otázka striktního vyžadování určité rodiny procesorů při upgradu zůstává nejasná. Původně být vyžadována neměla, ale následně Microsoft stránku s požadavky upravil. Takže jak to nakonec bude, se teprve uvidí.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý