Zdravím Vás,
mám sít s doménovým řadičem Active directory (Debian), k tomu další 2 linuxové servery a 1 win10 "server" a 4 pracovní stanice v rámci LAN a 2 staceni přes VPN. Servery jsou virtualizovány v jednom stroji. Všechno fungovalo 3 roky bez věšího problému. Jedná se hlavně o sdílení dat a provoz databázového softwaru třetí strany, který běží na win10 serveru.
Nyní došlo k tomu, že se nelze připojit k win10 serveru přes průzkumníka z jiné pracovní stanice přes zadanou IP adresu. V takovém případě pracovní stanice napíše, že "Položka \\XXX.XXX.XXX.50 není přístupná. Zřejmě nemáte dostatečné oprvánění pro přístup k této položce. Obraťte se a správce serveru a ověřte oprávnění. Vztah důvěryhodnosti mezi touto pracovní stanicí a přimární domého selhal". Pokud však zadám do průzkumníka doménové jméno tohoto serveru, vše funguje správně a jsou vidět veškeré sdílené položky.
V celé síti pak není problém procházat data průkumníkem jak přes IP adresy, tak i doménová jména, jediný problematický je win10 server.
Rovněž jsem zkoušel odpojit win10 server od domény a posléze jej i vymazat z doménového řadiče před dsa.msc přes účet doméhového administratora. To fungovalo. Pokud jsem jej však zkusil připojit znovu, tak win10 server doménu nalezne a připojí se, ale v kroku přidat účet, kde zadávat doménového administrátora jako správce počítače vypíše pouze "Něco se nepovedlo. Zkuste to znovu později." Jiné windows stanice v síti tento problém nemají.
Nesetkal se někdo s obdobným chování win10? Lze to opravit, nebo budu muset reinstalovat?