Pojdme se pripojit k siti

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 10

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Wikan 31. 1. 2024 13:19

Konkrétně jde o tohle:
Doklikat se k té problémové části prvotního nastavení, zmáčknout SHIFT + F10; v příkazovém řádku zadat OOBE\BYPASSNRO
- teoreticky by se notebook měl resetovat a měl bys mít možnost tenhle krok přeskočit.

To je myslím dostatečně snadné i pro začátečníky.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod aurum 31. 1. 2024 16:14

Děkuju, teď jsem si dal víc záležet na tom příkazovém řádku, po vložení zadání se mi NTB restartoval, ale až teď jsem si vlastně všimnul, že vedle tlačítka další, bylo slabým modrým písmem napsáno (přeskočit internet) a dál už to šlo.
Ale, přesto mám problém, jestli tím příliš neunavím, načrtnu.
U té první instalace před pár dny, kterou jsem dělal z továrního nastavení, tam jsem se nějakým způsobem, asi klávesou F + něco, dostal do aplikace My Asus, která byla v rámci továrka předinstalována. Všechno by bylo fajn a já už nic neřešil, ale když jsem se chtěl dostat do nastavení Defenderu, nepustilo mě to na tu stránku a vypsalo: Stránka není k dispozici, váš správce IT omezil přístup k některým oblastem této aplikace, položka není k dispozici atd. To jsem nestrávil. Myslel jsem si, že jsem se možná přihlásil k nesprávnému účtu, k jinému pc a MS mi přístup zablokoval. Odhlásil jsem se od MS účtu, přešel na místní , ale pořád mi vyskakoval nepřístup k antivirové ochraně. Samozřejmě, že jsem nežádoucí Mac Affie předtím odinstaloval. A proto jsem se dnes uchýlil k druhé instalaci, a to čisté z Flash disku Win11 23H. Vše proběhlo OK, hlavně díky vaší pomocí přeskočit v PŘ nutnost připojit se k internetu. Na závěr jsem nainstaloval všechny ovladače, které mám dávno stažené v jiném počítači (od výrobce jako exe soubory). Taky i aplikaci My Asus. Po restartech ale ve skutečnosti ovladače, jakoby nebyly nainstalované. Ve správci zařízení ovladače chybí. Nemohu zapnout jak wifi, BT, ani spustit My Asus, v nainstalovaných programech není. Musím přemýšlet, jak dál, nic mě zatím nenapadá. Když se mi nepodaří rozjet ovladače, budu se muset uchýlit k první variantě, dostat tam Windows z továrního obnovení, ne z čisté instalace a snažit se nějakým způsobem obejít zákaz, dostat se k antivirové ochraně, třeba vytvořením nové, orginální registrace u MS. To je vše, co mě napadlo, opravdu nejsem moc znalý. Samozřejmě uvítám nějakou radu,když nebude překombinovaná, pro mě moc náročná, děkuji.

edit: ASUS VivoBook 15 KM513 OLED
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 31. 1. 2024 16:37

.... upřímně - svěř to někomu, kdo ví, co dělá.

V tomto případě si myslím, že to je cesta nejmenšího odporu.

Na factory recovery bych se vybodnul.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod aurum 31. 1. 2024 16:47

milsimr: několikrát jsem na tomto NTB reinstaloval systém a nikdy nebyly problémy s wifi. Nevím, čím to je. Ale neřeš, nějak si poradím, díky.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 1. 2. 2024 09:07

Díky dobrým radám kolegů jsi zvládl čistou instalaci OS bez adware výrobce.
To je ovšem jen první kolo.
aurum píše:Ve správci zařízení ovladače chybí.

V druhém kole musíš nainstalovat ovladače.
Postup:
1) z libovolného PC stáhni originální ovladače od výrobce:
https://www.asus.com/laptops/for-home/v ... 000-series
2) přenes je do NB;
3) instaluj.
Jako první se instaluje sada ovladačů chipsetu.
aurum píše:rozjet normálním způsobem do místního účtu bez připojení k internetu?

Originální OS se vždy instaluje bez připojení k internetu. Pak si nevynucuje MS účet.
Btw:
Obdivuji svatou trpělivost rádců. ;-)
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 2. 2. 2024 16:29

Tak ještě jednou Po čisté instalaci jsem přenesl do NTB orginální ovladače výrobce. Mimochodem jsem je používal v minulosti bez problémů. Samozřejmě jsem instaloval sadu chipsetů, ostatní ovladače a ovladač WLAN. Po této akci ale ve správci zařízení ovladač wifi stále chyběl. Jak už jsem psal, první reklamace NTB byla právě na nefunkční wifi, což se projevovalo i nadále. NTB je už po čtvrté v servisu a po zběžné kontrole přebírající usoudil, že půjde o HW problém s wifi. Já nevím, reprodukuju, co mi bylo řečeno.
A co se instalace týká. I když instaluju Windows bez připojení k internetu, vyžaduje si to po mně účet, jinak mě to nechce pustit dál, nejde krok přeskočit. To se mi stalo i na jiném PC. Až po radě Milsimr, použít příkazový řádek s jistým příkazem toho bylo docíleno. U tlačítka Další se objevilo: Tento krok přeskočit.
Tak nevím, co na kritiku říct, jsem amatér, co si přišel o radu, dál rozvádět nebudu.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod 4malita 23. 5. 2024 18:48

Kdykoli nastane potřeba nebo nutnost obejít při instalaci OS Windows 11/10 Home/Pro nutnost použití účtu MS (@hotmail.com/@outlook.com) stačí zadat speciální e-mail:

no@thankyou.com

s libovolným password. MS zaječí, že nastala chyba, a aby tě "potrestal", pokračuje dále v instalaci bez účtu MS. cbd.
4malita
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 6. 2024 14:04

To uz prece davno nefunguje... :hm
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 123123123 3. 6. 2024 14:43

Fungovalo to vubec nekdy?
123123123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 3. 6. 2024 14:52

Já používám metodu s oobe\bypassnro, která zatím funguje.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 6. 2024 14:59

Taktez. Zkouseno naposledy tuto sobotu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod milsimr 3. 6. 2024 16:57

A bohužel, i OOBE\Bypassnro pravděpodobně přestane fungovat :-/
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod Abox 4. 6. 2024 05:36

Naposledy zkoušeno včera na květnové verzi 23H2. Pochybuji, že by to utnuli úplně.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod m.kv 5. 6. 2024 22:32

Jen dotaz, Rufus je v tomto pořád funkční?
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod milsimr 6. 6. 2024 13:52

Obrazy ve verzi 23H2 přes Rufus stále OK; pořád to vyhazuje podnabídku na TPM 2.0, online účty, atp.
milsimr
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka