od aurum 31. 1. 2024 16:14
Děkuju, teď jsem si dal víc záležet na tom příkazovém řádku, po vložení zadání se mi NTB restartoval, ale až teď jsem si vlastně všimnul, že vedle tlačítka další, bylo slabým modrým písmem napsáno (přeskočit internet) a dál už to šlo.
Ale, přesto mám problém, jestli tím příliš neunavím, načrtnu.
U té první instalace před pár dny, kterou jsem dělal z továrního nastavení, tam jsem se nějakým způsobem, asi klávesou F + něco, dostal do aplikace My Asus, která byla v rámci továrka předinstalována. Všechno by bylo fajn a já už nic neřešil, ale když jsem se chtěl dostat do nastavení Defenderu, nepustilo mě to na tu stránku a vypsalo: Stránka není k dispozici, váš správce IT omezil přístup k některým oblastem této aplikace, položka není k dispozici atd. To jsem nestrávil. Myslel jsem si, že jsem se možná přihlásil k nesprávnému účtu, k jinému pc a MS mi přístup zablokoval. Odhlásil jsem se od MS účtu, přešel na místní , ale pořád mi vyskakoval nepřístup k antivirové ochraně. Samozřejmě, že jsem nežádoucí Mac Affie předtím odinstaloval. A proto jsem se dnes uchýlil k druhé instalaci, a to čisté z Flash disku Win11 23H. Vše proběhlo OK, hlavně díky vaší pomocí přeskočit v PŘ nutnost připojit se k internetu. Na závěr jsem nainstaloval všechny ovladače, které mám dávno stažené v jiném počítači (od výrobce jako exe soubory). Taky i aplikaci My Asus. Po restartech ale ve skutečnosti ovladače, jakoby nebyly nainstalované. Ve správci zařízení ovladače chybí. Nemohu zapnout jak wifi, BT, ani spustit My Asus, v nainstalovaných programech není. Musím přemýšlet, jak dál, nic mě zatím nenapadá. Když se mi nepodaří rozjet ovladače, budu se muset uchýlit k první variantě, dostat tam Windows z továrního obnovení, ne z čisté instalace a snažit se nějakým způsobem obejít zákaz, dostat se k antivirové ochraně, třeba vytvořením nové, orginální registrace u MS. To je vše, co mě napadlo, opravdu nejsem moc znalý. Samozřejmě uvítám nějakou radu,když nebude překombinovaná, pro mě moc náročná, děkuji.
edit: ASUS VivoBook 15 KM513 OLED