Cast otazky, teda tlacidla ako vypnutie, je mozne zmenit.
https://support.microsoft.com/cs-cz/win ... 972e8e6effJa PC nevypinam cez Start vobec, pouzivam externy program, HotkeyP, kde je mozne nastavit aj potvrdzovacie okno, vypnutie je mozne umiestnit aj na tray ikonu, aj vytvorit klavesovu skratku, pokial v nastaveniach z odkazu vyssie nastavis "zadna akce", tak mozes nastavit aj vypnutie cez HotkeyP.
Vypnutie alebo restart cez HotkeyP ma rozne vyhody, je mozne nastavit akukolvek kombinaciu, napr. Alt+tlacidlo vypnutia, takze nahodne stlacenie je takmer nemozne, je mozne nastavit oneskorenie, ked sa to da zrusit, alebo s potvrdenim, tiez je mozne pouzit viac prikazov naraz, napr. vymazat temp subory pred vypnutim a pod.
Samotny prikaz pre vypnutie ma aj viacero moznosti, z napovedy:
Vypnout počítač, Restartovat, Odhlásit uživatele
Parametry:
0 - normální ukončení
1 - násilné ukončení, dojde ke ztrátě neuložených dat
2 - bezpečné ukončení, nejdříve se zavřou všechna okna
Inak tiez odporucam programy, ktore automaticky ukladaju obsah, na text napr. PSPad, pre emaily Thunderbird, pre office - tam to podporuju asi vsetky programy, napr. Libre Office, pre internet Firefox, dokaze dokonca zachovat aj text v roznych poliach, ked nieco rozpises, ako napr. odpoved na tomto fore - v tomto momente som prepol na inu kartu, zatvoril Firefox, otvoril a rozpisany text tu zostal.