Zdravím vespolek,
chci vyzkoušet program OCRmyPDF, který se instaluje prostřednictvím nástroje WinGet. Jenže PowerShell ani Příkazový řádek mého PC příkaz "winget" neznají. Potřebuji tedy WinGet nejdříve nainstalovat ale to se mi nedaří. Postupuji podle návodu. Pomocí odkazu na Microsoft Store se sice dostanu na stránku "Instalační program aplikací", jenže tam se mi nenabízí stažení ani instalace.
Našel jsem i jinou možnost instalace, a sice stažením instalačního souboru z Githubu. Soubor jsem stáhnul a spustil, ale píše mi, že "Aplikace Instalační program aplikací je už nainstalovaná". Pod oznámením mám možnost vybrat "Přeinstalovat" nebo "Zavřít". Po volbě "Přeinstalovat" se po chvíli otevře okno s oznámením "Pro zajištění správného fungování aplikace zkuste spustit balíček aplikac...", dál instalace nepokračuje a PowerShell ani Příkazový řádek příkaz "winget" stále neznají. Zkusil jsem WinGet najít v Nastavení > Aplikace a funkce abych ho odinstaloval, když mi instalační program tvrdí, že už je nainstalovaný, ale není tam, takže nejde ani odinstalovat.
Postupoval jsem dál vynecháním nástroje WinGet a jednotlivé programy potřebné pro funkci OCRmyPDF instaloval manuálně po stažení jejich instalačních souborů (Python 3.12.5, Ghostscript 10.03.1 for Windows (64 bit), tesseract-ocr-w64-setup-5.4.0.20240606.exe). Tady zase narážím na to, že PowerShell ani Příkazový řádek po instalaci nezná Python a nejde tedy spustit příkaz "python3 -m pip install ocrmypdf". Nepomohlo ani když jsem v Sytémových proměnných nastavil cestu ke složce se spustitelným souborem "Python 3.12 (64-bit)". Nepomohlo ani když jsem zkusil cestu nastavit v Příkazovém řádku příkazem "path" (PowerShell příkaz "path nezná).
Dál už nevím co udělat pro to abych do PC nainstaloval program OCRmyPDF. Poradí mi někdo?
Operační systém mého PC je Windows 10 Pro 22H2 (Build 19045.4651).