aktualizace na Win11 - PCHealth hlásí ANO, Windows Update NE

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 10

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod paulaner 15. 8. 2024 11:35

Zdar, nevím kam to dát, ale jelikož mi stolní PC jede na WIN 10, tak to dám sem.

Jelikož v říjnu 2024 končí podpora W10, tak jsem se rozhodl upgradovat na W11. Programem od Microsoftu PCHealth jsem nejprve zjistil, že aktualizace nepůjde a hlásil že není povolen čip TPM 2.0. Tutéž zamítavou odpověď k aktualizaci hlásil Windows Update.

Tak jsem ho v Biosu na desce AsRock H310 zapnul ENABLED a znovu spustil PC Health - ten už hlásí že skvělé a počítač splňuje požadavky na WIN 11 a čip TPM 2.0. je povolen - viz scan

Je mi to ale úplně k ničemu, když Windows Update dál hlásí (i po restartech), že počítač stále nesplňuje minimální požadavky pro spuštění WIN 11 - viz scan - hlavně že vpravo má tu hlášku ZÍSKAT KONTROLU STAVU POČÍTAČE, kde je ten program PC Health a ten hlásí že všechno je skvělé a PC plně vyhovuje pro W11.

Tak já teda nevím co s tím, asi jsem doaktualizoval protože nevím jakou chybu mám ještě opravit :-!

Výběr 4.jpeg
Výběr 4.jpeg (94.42 ) Zobrazeno 839 krát
Výběr 5.jpeg
paulaner
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 15. 8. 2024 11:52

Podpora W10 končí v říjnu 2025, nikoliv letos.

Přechod na W11 bych řešil skrze čistou instalaci, instalační médium stáhneš na webu Microsoftu.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod meda2016 15. 8. 2024 12:07

Měl jsem něco podobného, za několik dní systém pochopil. Nevzrušovat se, počkat.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 15. 8. 2024 12:19

Pokud chceš kontrolu kompatibility popohnat, otevři Příkazový řádek s právy správce a spusť následující příkaz:
Kód: Vybrat vše
schtasks.exe /Run /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"

Obnovení informací zabere cca 5 minut.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod paulaner 15. 8. 2024 14:56

Díky za rady, asi to tak bude, že mě to nakopne až za pár dnů - počkám tedy - jinak co se týká čisté instalace, jsem už líný jak veš na to, abych stahoval nějaké ISO či vytvářel nějaká bootovací média - už jsem se s čístými instalacemi pobavil za ta léta dost - teď jsem na svém notebooku HP 17" s WIN 10 nahodil WIN 11, který se mi na obrazovce zase přímo vnucoval a už jsem to nevydržel a dal ho - nemusel jsem nic dělat, jen odklikl instalovat a krásně mi to nahodilo WIN 11 bez jediné chyby - běhá jak hodinky
paulaner
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 15. 8. 2024 17:41

milsimr píše:Podpora W10 končí v říjnu 2025, nikoliv letos.

Přechod na W11 bych řešil skrze čistou instalaci, instalační médium stáhneš na webu Microsoftu.

Pri ciste instalaci by se Win11 ale neaktivovali ne? Poprve musi prejit upgradem.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milsimr 16. 8. 2024 11:00

Mělo by to jít i bez upgradu; použije se klíč z BIOSu pro aktivaci, pokud teda nemá nainstalovánu FPP licensi.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod paulaner 17. 8. 2024 12:21

taj jak psal meda2016, už se umoudřil i Windows Update a hlásí že Windows 11 version 23H2 je připravený k instalaci :tleskani

-- 17. 8. 2024 13:30 --

milsimr

mám tam Win10 jako D-OEM z CzC, kde jsem si nechal sestavit silent PC na míru v krabici SilverStone SUGO SG13B-Q i se systémem v roce 2019 - no teď už CzC mizí z povrchu zemského, takže další sestava v dohledné době bude na míru z tsbohemia, nic jiného není k mání ....
paulaner
Junior