Po reinstalaci myš nespolupracuje

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 10

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod aurum 20. 11. 2024 21:58

Prosím o radu. Reinstaluju, respektive dávám do továrního nastavení starší PC 4in1 HP Omni 120 (Win10). Ještě při spuštění továrního nastavení myš normálně fungovala, když tovární nastavení skončilo a je třeba na modrém pozadí nastavit oblast, jazyk, připojení k wifi, tak už je funkční pouze klávesnice šipkama nahoru\dolů. A u připojení k wifi už se dál s klávesnicí nedostanu, potřebuju myš. Myši jsem zkoušel tři, z toho jednu drátovku. Rovněž v různých portech.
No a dál mě nic nenapadá, jak postupovat. Byla by rada?
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 20. 11. 2024 23:56

Klávesou Tab můžete skákat po nabídkách. Po instalaci prověřte, zda není potřeba nějaký další ovladač pro USB porty.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod aurum 21. 11. 2024 00:44

Trochu mi Tab pomohl, dostal jsem se dál, ale u přihlášení k účtu jsem skončil. Napadlo mě zkusit resetovat bios, pokud se tam dostanu, ohledně té myši. Pokud ani to nepomůže, snad zkusit reinstal z flešky.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 21. 11. 2024 09:25

Víš, že si můžeš pomocí Shift + F10 otevřít příkazovej řádek? A skrz příkazovej řádek pak otevřít či spustit i cokoliv jiného? Např. instalačky ovladačů, které si stáhneš jinde na flash disk ..........

Nebo; ještě lepší alternativa - audit mód - CTRL + SHIFT + F3. Vše si doklikáš tam ....
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod aurum 21. 11. 2024 10:08

Tak jsem strávil velký kus noční doby, než jsem se dostal do prostředí Windows. Ano, příkazový řádek už jsem použil, abych se vyhnul přihlášení k účtu (audit mód prozkoumám). Takže, teď jsem v systému Windows, dostal jsem se do správce zařízení a jediný problém, který ukazuje, jsou řadiče USB. Tím asi končím, když mi žáden port USB flešku nevezme. Nebo snad, nějaký nápad?
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 21. 11. 2024 10:12

LAN / WLAN ti funguje? Dostaneš se na net? Pokud ano, tak si stáhni a nainstaluj drivery na chipset. Jelikož to je HPčko, tak bych to zkusil přes HP Image Assistant; ten by ti měl nainstalovat i zbytek ovladačů.

Popř. možnost č. 2 - udělat novou instalačku, viz. viewtopic.php?f=1975&t=1338128 - postup funguje i pro W10. Drivery by si to mělo natáhnout ze sítě .....
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod aurum 21. 11. 2024 10:40

Díky. Možnost č.2 určitě nedám. Zkusím, kam až se dostanu přes wifi ovladače - stránky výrobce)
Zvláštní je, že klávesnice BT funguje.
Přílohy
kkkkkkkkkkkkkk.jpg
Naposledy upravil aurum dne 21. 11. 2024 11:21, celkově upraveno 1
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 21. 11. 2024 11:17

Jde o starý stroj. USB by měly fungovat bez dodatečných ovladačů. Zkus se podívat do BIOSu, zda nejsou někde zakázané, ale spíše něco odešlo na MB. U takovéhoto stroje bez možnosti instalace přídavných karet je to konečná.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 21. 11. 2024 11:40

Díky, zkusím ještě prošmejdit ten Bios. Na net nemám šanci, klávesnicí mám problém otevřít vyhledávač. Ještě jsem se pozastavil nad délkou trvání továrního nastavení. Procenta naskakovaly velmi pomalu, trvalo to snad dvě, tři hoďky. Ten počítač fungoval do včerejška úplně normálně, sloužil v ordinaci, kde ho nahradil modernější stroj. Tovární nastavení bylo z důvodu odstranění veškerých dat a uvedení do základního provozu pro nějakou jednoduchou domácí činnost. No, napadlo mě, jestli za tím trochu nevystrkuje růžky starý HDD. Snad zkusit přes příkazový řádek Chkdsk s opravou sektorů apod... ak, není co ztratit, jak se zde píše, je to starý stroj, ale na jednoduché blbiny třeba pro děcka by stačil. No a pak, ta chlapská posedlost, dozvědět se, kde je zakopaný pes, však to asi znáte..
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 21. 11. 2024 12:26

V BIOSu povoleny budou, jinak by je nenašel.
https://support.hp.com/cz-cs/drivers/desktops
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 21. 11. 2024 12:29

Ale proč jede klávesnice BT, částečně v systému, taky v biosu ovládám šipkama - hlava nebere..
edit: škoda, že tam není konektor PS2, aspoň pro snadnější pohyb a zkoumání problému :-)
edit: pro zajímavost. Napadlo mě PC přeinstalovat z flešky. Když klávesnice jede, proč ne fleška. A ano, instalace se rozjela, kurzor myši se ukázal, myš myškuje bez problémů. Zdá se to na dobré cestě, jen jsem narazil na problém s MBR diskem, který musím předělat na GPT. Snad to jde nějak pomocí USB, či jinak, ale to už si nepamatuju. Zbývá mi disk vytáhnout a na svém počítači akci provést třeba v Acronis Disk Directoru. No, ještě bude zábava...
aurum
Junior