od Cyperpunk2077 23. 1. 2022 15:43
Já jsem třeba teď koupil krásná, zánovní sluchátka. Nové stojí 2499,- Kč (Mladý pán mi seriózně sdělil, že mikrofón je rozbitý a nefunguje) Nicméně cena 190,- Kč je až moc příjemná. Třeba tu ztrátu ještě doženu v nákupu podobných věcí. Samozřejmě sluchátka bez mikrofonu jsou někomu na vyhození, ale tady si jsme téměř jistý, že profit bude 600,- Kč takže někomu udělají radost. Navíc je třeba opravím, ale to není předmětem tohoto topicu.
Je to na dobírku a požadoval jsem smazání inzerátu (to dělám z důvodu, že se najdou lidi, co jsou schopni nabídnout prodávajícímu větší částku a ten si to rozmyslí a pošle je tomu kdo dá více)
Stává se to, že seriózní prodejce si koupí novou řadu RTX a starou řadu GTX dá na bazar za nesmyslně levnou částku. Tyhle lidi moc nesledují aktuální vývoj cen a skutečně tak grafická karta za pár tisíc plácnu 2000,- Kč tak je o to obrovský zájem a je téměř jisté, že mu volá spousty zákazníků s tím, že mu dají o 1000,- Kč více někteří jdou ještě dál a uvědomují si nedostupnost grafických karet a dají mu klidně o 2000,- Kč více jen aby tu grafickou kartu koupili za ještě příznivou cenu.
Prodávající samozřejmě není hloupej a prodá ji tomu kdo dá nejvíce i když s tím nepočítal.
Pokud je seriozní/inteligentní a drží své slovo tak prodá tomu kdo se první ozve, ale nebudeme se nic nalhávat a veřejně si můžeme všichni přiznat, že pokud vám dá za grafiku z původní ceny o dva litry více tak je pochopitelné, že nějaká dobírka padá. Zažil jsem tak spousty zrušených obchodů kdy mi dotyčný nic neposlal a ani se semnou nebavil a prodal ji tomu kdo dal více. (nerbyla aukce, ale pevná cena z bazos.cz) Já mu to nezazlívám, ale najdou se i takový, že napíšou, že o kartu byl velký zájem a prodal ji někomu jinému, protože mu dal za ni více. Takovej člověk se ještě omluví a takových zpráv mám v e-mailu desítky...je to prostě tak.
Jinak dobrá zpráva! Ozvali se mi tři lidi už a tento člověk to dělá organizovaně a především prodává komponenty levně jako základní desky s procesorem haswell (funkční) zboží jim prý neposlal a nikdo z nich nemá své zaplacené zboží, ani peníze.
Očividně to dělá záměrně. Takže jsem dodal přes formulář PČR další informace i jeho potencionální ulici, kde by mohl bydlet. V tomto případě je už na detektivech jak budou postupovat.
Rozhodně je třeba tyhle podvodníčky včas zarazit. Co je moc, to je moc. Nenechávejte si to pro sebe. To že vás někdo podvede není vaše chyba. Vaše oznámení spoustě lidem pomůže. To není pomluva. Tne kdo to dělá vědomě/organizovaně a ve velkém si rozhodně zaslouží oznámení. Kdo tyhle lidi podporuje v tom, co dělají je nesprávný a vaše mlčení tak bude pouze v jeho prospěch. Nebojte se oznámit v případě, že vás někdo podvedl. To není ostuda. I já takovej mazák zkušený holt se také spálím, ale nahlášení je dle mého správné. To není bonzování. Bonzování je něco jiného. Oni to dělají pro svůj prospěch a skutečně ten kdo mlčí je špatné.
Good Morning America