AMD FX 8350 nebo něco podobného

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Sasakr 9. 4. 2020 16:42

Mám zdroj Seasonic SS-400ET F3 400W Bronze 80Plus. Mám trochu strach o kombinaci FX 8350 + RX 570, (k tomu SSD + HDD) aby to stačilo. Jak se projeví to, když to stačit nebude?
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 4. 2020 19:39

Kvalitni zdroj se vypne na pojistku proti prehrati, nebo pretizeni.

Taknejakvatlitni zdroj vyhori sam o sobe.

Nekvalitni zdroj vyhori a vezme s sebou 3/4 pocitace. Zpravidla desku a grafiku, casto uplne vsechno.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 4. 2020 22:20

SeaSonic Fanlles 400W mi půl roku tahal ve špičkách 600W :D ale do dnes funguje, teda u PC u rodičů ze zbytků, kde když to umře tak umře, ale ono furt prd.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Sasakr 26. 4. 2020 15:09

KineCZek píše:Kvalitni zdroj se vypne na pojistku proti prehrati, nebo pretizeni.

Taknejakvatlitni zdroj vyhori sam o sobe.

Nekvalitni zdroj vyhori a vezme s sebou 3/4 pocitace. Zpravidla desku a grafiku, casto uplne vsechno.

No a to co mám je kvalitní zdroj? :-D Doufám, že jo, když jsi ho toho času doporučoval v doporučených sestavách.

Jinak dnes jedu pro FX 8350, za 1500 snad dobrá koupě. Na Aliexpresu se za poslední měsíc pos*ali a chtějí za to 2 400 a víc.

A teď přemýšlím nad grafikou. RX 570 se už bohužel nová koupit nedá, koukám na bazar, ale fakt nevím, jestli se toho bát nebo ne. Já mám v PC 10 let starou kartu a taky funguje...
https://pc.bazos.cz/inzerat/118536443/r ... ro-8gb.php
https://pc.bazos.cz/inzerat/119091613/s ... 70-4gb.php

Jaký je nástupce od AMD cca. na úrovni RX 570, což je výkonově maximum, aby FX 8350 stačila?

-- 26. 4. 2020 15:26 --

Tak pardon, Alza furt má. Dle recenzí nejlepší bude nitro+ (rozbalená, ale s plnou zárukou, tak je to asi jedno).
https://www.alza.cz/sapphire-nitro-rade ... 951592.htm

Další variantou je tohle, ale značka mi nic neříká. A dvojnásobek VRAM je předpokládám u takovýhle karty k ničemu...
https://www.alza.cz/xfx-rs-radeon-rx-57 ... tm#recenze
Sasakr
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 30. 4. 2020 19:08

Proč by 8 GB VRAm bylo u RX 570/580 k ničemu? Zde souhlasit nelze, hafo her využije více jako 4 GB VRAM a ta karta až tak nevýkonná aby to nevyužila není.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod Sasakr 6. 5. 2020 02:07

Protože dříve nebude stačit výpočetní výkon, než paměť? Nevím, vzal jsem RX570 s 4GB s ještě 3/4roční zárukou za 2000. Lepší koupě se ani naskytnout nemohla.

Ale povím vám, zprovoznit tu FX-8350 v desce, která ji nepodporuje (bo MSI 870a končí u FX-81xx) byl celkem porod. Nejdřív nešel vůbec, následovala aktualizace BIOSu, aby ji aspoň viděl. No a když ho viděl, nechtěl nastavit správný takty. Takže se ručně nastavilo 4,2 Ghz při 1,375 V. Pak jsem podvoltovával a jsem na 1,28 V. Možná by šlo níž, ale za boha se najednou nedalo dostat do BIOSu, tak jsem se na to prozatím vykašlal. Nicméně počítám, že když deska není na toto CPU dimenzovaná, tak bych se měl na taktování asi vykašlat, že?

Co se týče grafiky, tam můžu takovat dle libosti, ne? Desce je to jedno a jde jen o napájení. Tam jsem limitovanej tím 400 W zdrojem, ale tak kvůli 10 % výkonu nebo kolik z toho půjde vytáhnout by to možná stálo za to.
Sasakr
Junior

Odeslat příspěvekod Kaulik 6. 5. 2020 08:55

a máš teda MSI? bo v odkazu byl gigabyte.. myslím, že bychom ti rádi řekli, jestli taktovat nebo ne.. ale když nevíme jistě, jakou desku máš?
R7-5800x + NH-D14 | ASUS ROG STRIX B550-A GAMING | RAM 48GB@3200 | RX 6750 XT | RM550x | FD R4 | Transcend SSD370S 256GB | NVMe SSD EVO970 500GB
Kaulik
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Sasakr 6. 5. 2020 10:21

Sasakr
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 8. 5. 2020 13:00

Uh, na téhle desce taktovat určitě ne ... vcelku slabá a k tomu nijak chlazená VRM.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Předchozí stránka