mám doma stolní počítač s Windows 11, na kterém po síti sdílím nějaké složky se soubory a také mi na něm běží vzdálená plocha. Na svém notebooku, taktéž s Windows 11, jsem se však setkal s problémem ohledně přihlašování k tomuto počítači. Když ve vzdálené ploše vyťukám jeho jméno nebo IP adresu, jsem klasicky vyzván k zadání uživatelského jména a hesla, které zadávám na 100% správně, nicméně vše skončí chybou, že se pokus o přihlášení nezdařil:

Něco podobného se děje i v případě, kdy se snažím dostat ke sdílené složce, opět jsem vyzván k zadání uživatelského jména a hesla, které když zadám správně, tak jsem "vyřván", že není správné:

Když se ke sdílené složce nebo vzdálené ploše běžící na desktopu zkusím připojit z jiného počítače (konkrétně s Windows 10), obojí proběhne v pořádku a dostanu se tam, kam potřebuju. Podivné ovšem je, že když se na notebooku zkusím připojit k jiné sdílené složce nebo vzdálené ploše, která běží jinde než na zmíněném desktopu, připojím se bez problémů, tudíž vlastně nejsem schopen přesně určit, na které straně je problém, nicméně desktop a notebook si jednoduše v něčem nerozumí a já netuším, v čem. Věděl by někdo, co v tomto případě podniknout?
Děkuji za rady a odpovědi.