Teď jsem si všiml jedné věci. Lagování počítače ustalo okamžitě po odpojení napájecího adapteru.
Po připojení je zpět. Dříve jsem si toho nevšiml, protože mám notebook na napájení v podstatě téměř pořád.
V souvislosti s adaptérem se ještě děje a to už od doby koupě notebooku jedna věc. Když je napojený adaptér, tak se na tmavých plochách obrazovky objevuje takový bílý šum, měnící se, mizící a zase se objevující. Na světlých plochách zase naopak po pohybu myši občas zůstanou za kurzorem artefakty. Jako třeba barevná šmouha. Za vteřinu zmizí. Nepomohly žádné aktualizace firmwaru, BIOS, ovladačů grafiky atd. Děje se výhradně jen při připojeném napájení.
-- 15. 6. 2024 12:04 --Díky vyzkouším. Jen mě vyděsilo, že při hledání řešení tohodle problému jsem narazil na Lenovo fórech na příspěvky, kde uživatelé hlásili, že po nabootování té diagnostiky nebyli později schopni se vrátit k bootování normálně z disku. Prostě nešlo přepnout po F12 zpět na bootování z disku. Museli pak provádět s notebookem dost psí kusy jako nějaký factory reset, odpojení baterie atd. To mě tedy dost děsí