W11pro počet uživatelů RDP

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 11

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod soban 7. 8. 2024 23:43

Pořídil jsem si na nový PC W11 pro skrz RDP a jsem nepříjemě překvapen že je to nepoužitelné neboť jinak to nejde nazvat.

Prostě když se chci přihlásit přes RDP tak ve windows nesmí být nikdo přihlášen jinak to nejde - i jiný uživatel, což mě trochu naštvalo naco to pak tam je když se to nedá používat a ve windows může být přihlášen pouze 1 uživatel?

Jako beru to není to server, taky se tam nehlásí 100 uživatelů, ale nejdou ani 2?

Našel jsem dva návody že by to povolit mělo jít viz: https://www.youtube.com/watch?v=xPZL7bX9nsY a https://www.avica.link/blog/multiple-rd ... n-windows/

Tak jsem se snažil upravit registry a nic pořád je to omezené, nějaký nápad?
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 8. 8. 2024 09:13

Nelze, tohle je feature pouze pro verze Enterprise, na kterou nemáš licensi.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod soban 8. 8. 2024 13:53

A k čemu je potom teda verze pro když v tom není žádný rozdíl oproti home hlavně že stojí o 100% více (ještě že jsem za ni tolik nedal - vyšla mě pouze o pár stovek dráž než home).

Prostě za mě je to podvod na uživatele kde tvrdí v pro máš rdp a už neuvedou že pouze jeden uživatel může ten fyzický stroj používat, proč jsou pak uživatelé ve windows když je to stejně k ničemu......

PS. Zlatý linux ještě že ty win nejsou na práci jinak bych už šílel - prostě mě ty win nestačí překvapovat.........

PS2. Díky jinak za radu aspoň nemusím zkoušet a hledat když to nejde.
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 8. 8. 2024 14:10

Pro maji proti Home spoustu dalsich veci, rozdil neni jen v RDP. TO k tomu "k cemu je potom teda verze Pro".

Kdysi davno existovalo DLL ktere se dalo hodit do Windows a omezeni na jednoho uzivatele pres RDP uz nebylo. Samozrejme to nebylo v souladu s licenci atd. atp. ale technicky to slo. Nemam tuseni, jestli tenhle postup funguje i pro aktualni Windows.
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod soban 8. 8. 2024 14:28

Jasně, ale kašlu na to, ale trochu mě to naštvalo, prostě jak vychvalují jak je pro lepší a co to umí a když koukneš pod pokličku tak už to není tak růžové......
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 8. 8. 2024 14:51

Tak zrovna tohle je "problem", ktery Microsoft nikdy netajil - proste Workstation neslouzi k praci vice uzivatelu zaroven...
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod soban 8. 8. 2024 19:25

Ale nikde to není uvedené zdůrazněno, samozřejmě jsem to nijak nehledal.

Ano není to server, ale omezit to na 1 uživatele PC když normální rodina má většinou 4 členy, takže omezení třeba na 5 bych chápal chceš víc pořiď si server :-) ještě bych třeba bral 2 prostě jeden sedí u PC a druhý RDP, ale 1!!!!

Prostě moje chyba měl jsem víc hledat......
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Pokročilý