Upozornění na "běžící" program

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 11

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Dodo.01 24. 10. 2024 03:31

Zdravím, zajímalo by mě, zda existuje program nebo nastavení, které po určité době dokáže upozornit na to že je program spuštěný. Popis situace: program po ukončení práce odesílá na server výsledky (pdf a txt soubor) během odesílání se otevře cmd a po ukončení přenosu se uzavře. Někdy se stane že přenos neproběhne a cmd soubor se neuzavře a příkaz k odeslání se musí zadat znovu. Potřeboval bych program který mě upozorní řekněme po 5 minutách cmd je stále spuštěný (přenos neproběhl). Problém je v tom, že otevřené cmd okno splývá designově se spuštěným programem a od druhého monitoru není vidět, takže bych uvítal okno s červeným vykřičníkem (např.) Děkuji za rady a nápady
Dodo.01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 24. 10. 2024 14:19

Muzes si zobrazit bezici procesy prikazaem "tasklist", pomoci "findstr" zjistit jestli je tam ten tvuj a pokud ano, muzes treba prehrat zvuk aby to upoutalo tvou pozornost.

Variant je mnoho, ale vsechny myslim vyzaduji trochu kreativity.
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dodo.01 24. 10. 2024 14:29

To by mohlo být ono, určitě vyzkouším, díky za radu.
Dodo.01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 24. 10. 2024 14:56

V popisovaném procesu mi chybí nějaká forma zpětné kontroly. Můžete program upravit tak, aby po dokončení zavolal jiný kontrolní proces? Případně aby server dal vědět zpětně, že dnes data nedorazila.

Nebo primitivně - pokud jste si jist, jak dlouho proces zálohy trvá - přes Plánovač úloh vytvořte úlohu, která jednou denně (například v 22.00, kdy už určitě záloha proběhla) spustí příkaz
Kód: Vybrat vše
taskkill /f /im "cmd.exe"

Čímž zavře všechny okna příkazové řádky (pokud jsou spuštěna bez práv Administrátora).
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod Dodo.01 24. 10. 2024 15:37

Zpětná kontrola tam není, jediné info je zmíněné cmd okno, výsledky odchází průběžně třeba i 5x za hodinu, záleží na délce operace, a protistrana která vyhodnocuje výsledky v reálném čase na ně musí reagovat takže nějaké hromadné odeslání v určenou dobu není to správné, ale díky za inspiraci.
Dodo.01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 24. 10. 2024 16:04

V tom pripade by to chtelo neco trochu robusnejsiho, nez "program ktery ty vysledky obcas neodesle". Bylo by asi zdravejsi resit pricinu, nez nasledek.
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dodo.01 24. 10. 2024 16:16

To je bohužel záležitost externího dodavatele který už to "řeší" přes rok proto hledám něco co by mě upozornilo. Zatím se nepodařilo najít souvislost mezi jednotlivými výpadky a jednotlivé chyby se dějí náhodně teď to třeba funguje 3 dny bez jediné chyby a minulý týden jsem měl 4 za 10 hodin.
Dodo.01
Kolemjdoucí