Instalace Win 11

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 11

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Nemmesis 26. 10. 2024 18:35

Ahoj, mám stolní pc už 12 let starý a něm nainstalovaný win10 a kvůli zastaralýmu hw nemůžu naistalovat Win11. Budu kupovat nový procesor, základní desku, RAMky, SSD. Teď řeším jak nejjednodušeji nainstalovat win11 na tu novou sestavu. Chtěl jsem si udělat instalační flasku s Win11 ale to mě nepustí, protože mi píše že nemám kompatibilní hw. Takže jsem si udělal instalační flasku s win 10.

Napadá mě, že prostě naistaluji win10 a pak prostě stáhnu win11.

Je jiný způsob? Díky
Nemmesis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milsimr 26. 10. 2024 18:52

Proč by tě to nepustilo? Stáhni si Media Creation Tool, spusť, zastrč aspoň 8 GB flash disk do PC a přes tento nástroj vytvoříš bootovatelné instalační médium.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 10. 2024 19:15

\boha jeho, uz na starem PC stacilo stahnout RUFUS a mel bys po starostech. S investici presne 0,- Kc (cti: nula Korun).
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Nemmesis 26. 10. 2024 19:31

Stáhl jsem to rovnou z microsoft stránek a ano, nepustí mě to. Protože před vytvořením instalačního flashdisku mi to napíše že prostě nesplnuji požadavky (ano, nesmysl když chci vytvořit instalační medium)

@KinCZek - Určitě nebudu dávat 15 tis na upgrade jenom kvůli tomu že tam chci mít Win11. Upgraduji protože tohle je už stará “šunka” s Pentium G620
Nemmesis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 10. 2024 20:09

I tam by ty jedenáctky ale fungovaly.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod r34ktor 26. 10. 2024 20:44

Nemmesis píše:Stáhl jsem to rovnou z microsoft stránek a ano, nepustí mě to. Protože před vytvořením instalačního flashdisku mi to napíše že prostě nesplnuji požadavky (ano, nesmysl když chci vytvořit instalační medium)

Mám osobní zkušenost s tvorbou instalačního média na PC s HW nepodporujícím Windows 11 a fungovalo to bez problémů.

Jediné, co mě napadá, že místo Media Creation Tool si stáhl Pomocníka s instalací.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nemmesis 27. 10. 2024 09:47

Funguje! Díky za link
Nemmesis
Kolemjdoucí