Kontextová ponuka sa nezobrazuje

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 11

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Šípka 7. 12. 2024 06:21

Odpovedať s citátomUpraviť/Odstrániť tento príspevokNahlásiť príspevok
Ahoj. Chcel som preinštaľovať w10 na w11. Stiahol som si inštalačku z oficiálnej stránky MS. Urobil som čistú inštaláciu s formátom. Tú sa mi objavil môj problém so zobrazením hornej lišty a nemožnosťou robiť úpravy PTM. Opäť som skúšal robiť nové inštalácie a aj s novou inštalačkou stiahnutiu cez MediaCreationTool. Stále to bolo rovnaké. Na základe rady som sa rozhodol skúsiť preinštaľovať w10, ktorú som stiahol zo zálohy na w11 s použitím programu Rúfus. Stále mám však problém so zobrazovaním textu v hornom okne a v okne spustením PTM. Nemôžem so súborom nič robiť(kopírovať, premenovať atď.).
Přílohy
IMG_20241117_000250_edit_579833721041210.jpg
IMG_20241117_000250_edit_579833721041210.jpg (47.15 ) Zobrazeno 530 krát
Šípka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meda2016 7. 12. 2024 12:11

Zřejmě neděláš čistou instalaci ale upgrade se zachováním souborů.
Pokud tomu tak není, máš možná poškozený disk. Podívej se na info S.M.A.R.T. k tomu disku.
Podívej se do správce zařízení, jestli jsou instalované všechny ovladače.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Šípka 7. 12. 2024 12:54

Robil som čistú inštaláciu. Ovládače sú všetky nainštaľované. Vo Win 10 všetko fungovalo bez problémov.
Šípka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meda2016 7. 12. 2024 13:25

To nemá logiku. Ať ti instalačku udělá na nový USB disk někdo na jiném PC.
Pak ji u sebe hned napoprvé nabootuj. Udělej čištění disku pred instalací.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Šípka 7. 12. 2024 17:16

Teraz som skontroľoval SSD disk programami HD Tune a CrystalDiskInfo a žiadne chxby mi na disku nenašlo. Chcel som urobiť chkdsk: \r no na w11 sa to nedá, pretože mi vypísalo, že nemám sw na takúto kontrolu a v Store nebola žiadna aplikácia pre kontrolu chkdsk.
Čo sa týka inštalačky W11 mám stiahnuté iným PC 2x inštalačky (jednu priamo z MS a druhú cez MediaCreation Tool a obe vykazujú rovnakú chybu. Pretože mám NB, ktorý nepodporuje w11, použil som sw Rufus.

-- 7. 12. 2024 18:34 --

Ešte doplním, že pri prvom otvorení nsúboru sa pokyny v hornom riadku zobrazia a aj PTM funguje. Pri ďaľšom otvorení sa už pokyny nezobrazia a ani PTM nefunguje. Zistil som skúšaním, že pokyny PTM sa zobrazia po stlačení SHIFT a následne PTM, ale v hornom riadku sa nezobrazia.
Šípka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meda2016 8. 12. 2024 08:37

Šípka píše:...Stiahol som si inštalačku z oficiálnej stránky MS. Urobil som čistú inštaláciu s formátom. Tú sa mi objavil môj problém so zobrazením hornej lišty a nemožnosťou robiť úpravy PTM...
To bude asi odpověď. Neprozrazená úprava Rufusem pro nepodporovaný HW.
Nepoužívám jej, poslední verze je 4.6.

Ještě nápad, nevisí ti nějaké tlačítko v klávesnici ...Alt, Shift ..? Ovladač klávesnice fixluje? Píšu možná nesmysly ale závada se jeví podobně nesmyslně.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Šípka 9. 12. 2024 15:28

-- 9. 12. 2024 16:30 --

Dnes som opäť skúšal. Inštaľoval som nové ovládače klávesnice a myši. Výsledok je nasledovný:Po otvorení súboru po štarte sa mi zobrazila ponuka v hornom riadku a ponuka PTM tiež. Po opätovnom spustení sa ponuka nezobrazila a po treťom spustení sa opäť zobrazila. Tak sa to opakuje. Každé druhé spustenie sa ponuka objaví a medzi tým nie. To isté sa deje aj s košom. Už som v koncoch.
Šípka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meda2016 9. 12. 2024 16:12

Je opravdu nutné mít na nepodporovaném HW instalovaný MS Windows? Co vyzkoušet nějaký Linux? Pro internet úplně postačuje. Můžeš i objevovat jiné typy SW a bude to příjemnější než hledat chyby ve Windows.
LinuxMint je dostatečně přístupný.
Také existuje v Linuxu klient Steam pro některé hry, třeba funguje American Truck Simulator.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Šípka 9. 12. 2024 16:24

Som naučený na Windows a pre môj vek by som sa nechcel učiť niečo nové. Je zaujímavé, že na Windows 10 22H2 funguje počítač bez problémov. Ja som chcel prejsť na w11, pretože v r.2025 končí w10 podpora. Pravdepodobne budem sa musieť vrátiť na w10 aj bez podpory. Viacerí mi písali, že im ide w11 aj na nepodporovanom stroji bez problémov.
Šípka
Kolemjdoucí