Nelze aktivovat Windows 11

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 11

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kinstv2 1. 2. 2025 18:31

Dobrý den přeji,

zakoupil jsem nový notebook na stránkách Lenovoshop, jedná se o model Lenovo T14 G4, cena 24 990 Kč. Nejde mi aktivovat Windows 11 Enterprise, píše mi to stále chybu: systém windows ohlásil, že se na vašem zařízení nenašel kód Product Key. Kód chyby: 0xC004F213.

Našel jsem nakonec způsob, jak najít ve windowsu product key, ale stejně to nejde ani ručně aktivovat.

Píše mi to tuto hlášku:

Windows na tomto zařízení nemůže aktivovat, protože nemáte platnou digitální licenci nebo kód Product key. Pokud se domnívate, že platnou licenci nebo kód máte, vyberte dole Poradce při potížích. (0x803fa067).

Děkuji za pomoc
kinstv2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Abox 1. 2. 2025 18:53

A tu Enterprise licenci jsi vzal kde? Ta tam určitě nebyla.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kinstv2 1. 2. 2025 19:50

Naskocila tam sama, pri startu

-- 1. 2. 2025 19:57 --

Zadnou verzi windowsu pri prvnim spusteni mi to nenabidlo, je fakt, ze to ze zacatku neslo a nechtelo me to pustit dal, takze muselo probehnout nekolik restartu a druhy pokus nastaveni
Naposledy upravil kinstv2 dne 1. 2. 2025 19:58, celkově upraveno 1
kinstv2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 1. 2. 2025 19:58

Jaká licence tam má být podle faktury?
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kinstv2 1. 2. 2025 19:58

Fakturu nemam, ale asi ji dokazu sehnat, nekupoval jsem ho ja, na fakture je i verze windows?
kinstv2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 1. 2. 2025 20:17

Jistě, pokud byl součástí koupě i OS, tak je uveden na faktuře.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kinstv2 1. 2. 2025 20:32

Jasně, ale jak jsem již psal, pustil jsem nový notes, naskočilo mi tam volba jazyka, pak nastavení sítě, přihlášení a jelo se, sice jsem to musel dělat na dvakrát, skákala tam hláška Přihlášení služby Služba profil uživatlee se nepovedlo. Nelze načíst profil uživatele.

Pokud bych k tomu notebooku nedostal windows, tak to přece nenaběhne jen tak, ne?
kinstv2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 1. 2. 2025 20:59

Psal si, že si notebook nekupoval, ani neviděl fakturu. Původ tedy klidně může být jiný, než deklarovaný (např. z firmy), nebo byl koupený bez OS, a někdo před tebou ho tam nahrál.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 2. 2. 2025 04:09

W11 Enterprise bude v tomto případě chyba. Zkusil bych downgradovat na W11 Pro / Home - ty by se mohly aktivovat skrze případný klíč uložený na desce.

Pokud ani to nepomůže, budeš muset zakoupit novou licensi.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod kinstv2 2. 2. 2025 06:01

Dekuji za pomoc, jak prosim provedu downgrade na win pro? Na internetu je navod, ze staci zadat klic k aktivaci

https://www.zive.cz/poradna/downgrade-w ... EM_4677108

-- 2. 2. 2025 06:59 --

Tak jsem použil ten kód z odkazu a aktivace windows proběhla, snad mě nezavřou :)
kinstv2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 2. 2. 2025 08:36

Za tohle se nezavira.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kinstv2 2. 2. 2025 09:33

Ale bude to teda takto ok? Da se zjistit, ke které verzi OS patří můj klíč?
kinstv2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Denkez 2. 2. 2025 10:19

Jaká je licence Windows:
- spustíme "Spustit" pomocí klávesové zkratky Win + R
- spustíme "Příkazový řádek" příkazem cmd
- zadáme příkaz: slmgr -dli
- po chvilce se objeví okno s informací o licenci používaných Windows
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Junior

Odeslat příspěvekod kinstv2 2. 2. 2025 10:30

Tak tím, že jsem zadal kód z toho odkazu, tak mám systém Windows 11 Pro, spíš mě zajímalo, jestli se dá podle předchozího kódu, který jsem si opsal a mám ho uložen v poznámkovím bloku zjistit, ke které verzi OS patří
kinstv2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Abox 2. 2. 2025 10:33

Funguje, chvilku počkáš a zobrazí se samostatné okno.
Abox
Pokročilý

Další stránka